Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Jo a pokud spolu mame nadale zustat, tak budu trvat na manzelske poradne
@Althya píše:
Opakuji, ze styl „drzet hubu a krok“ neni nic pro me. V zivote jsem si nenechala nic libit a od manzela nic podobneho tolerovat nebudu, kdyz uz jsem na tu konverzaci prisla a vim na jisto, ze mi lhal, kdyz tvrdil, ze chodi na pivko po odpoledni s kolegy z prace a misto toho chodil za ni. Nechapu, jak nekdo muze tvrdit, ze by to presel, byl zticha, jen manzela vice sledoval
Ale tím, že mu řekneš to, co jsi napsala, vůbec ničeho nedosáhneš!!! Kromě výmluv, které jsem ti psala výše. ![]()
@pepřenka píše:
No právě, že nemáš ječetMěla bys mu klidně oznámit, že to víš a jak ti to chce vysvětlit. A nechat jeho ať se v tom vymáchá a pak bych mu oznámila, něco ve stylu toho jak psal
@jdukolem že teda ok, že už se k tomu nebudete vracet (po tom co ti to nějak vysvětlí) a že když to ještě jednou zjistíš, tak mu sbalíš kufry a končíte.
ne já bych o nějaký vysvětlovačky nestála - myslíš, že řekne celou pravdu? tak k čemu - dala bych rázně najevo, že to vím, dělám za tím tlustou čáru, ale vydala bych varování jak se zachovám pro příště…třeba já bych kufr jemu nebalila, ale po návratu by mě tam nenašel, odešla bych já
Příspěvek upraven 23.07.14 v 17:17
@Althya píše:
Opakuji, ze styl „drzet hubu a krok“ neni nic pro me. V zivote jsem si nenechala nic libit a od manzela nic podobneho tolerovat nebudu, kdyz uz jsem na tu konverzaci prisla a vim na jisto, ze mi lhal, kdyz tvrdil, ze chodi na pivko po odpoledni s kolegy z prace a misto toho chodil za ni. Nechapu, jak nekdo muze tvrdit, ze by to presel, byl zticha, jen manzela vice sledoval
OK takže vlastně razíš metodu, vadí mi, že mi manžel možná byl nevěrný a proto udělám úplně všechno proto, aby mi byl nevěrný opravdu a současně to dobře utajil, abych na to už nikdy nepřišla???
@Althya píše:
tak poradna není špatný nápad, možná bys tam mohla zajít i sama ted - než dorazí.. protože ten proslov co sis nachystala je k ničemu - tedy z hlediska účelnosti
@Althya píše:
Přišlo mi že ses ukázkově zvedla, moc ti držím pěsti, dovedu si představit že to hodně bolí a všechno okolo… Ale najednou mám pocit že ses dostala na začátek, nevím proč. Pokud mu hodláš odpustit, on změní svý chování, ale i ty musíš přestat zmiňovat co provedl.. Nový začátek není jen o něm, ale o obouch.
@pepřenka píše:
Tady bych ten monolog ukončila a nechala mluvit jeho.Rozhodně bych hned neříkala toto: Ai reknu, ze jsem ochotna odpustit, at uz bylo s tou holkou cokoliv (jen mi to bude muset rict, nestojim o nejake dalsi pochyby a nejistotu)
Proč mu to hned tak ulehčovat?
Ano, tak nejak to mam v planu. Fakt mu nebudu ze startu rikat, ze bych mu to odpustila, to vubec, az jak, co on k tomu rekne, to by bylo az v dalsi fazi
@Althya píše:
Nic takoveho, na to nemam povahu, bude mi muset vse vysvetlit, co za tim bylo, k cemu doslo, proste vse a co mi nebude sedet, to si overim.Pro me to neni nejaka malickost nebo nepodstatna vec, protoze co podle tebe vim z te konverzace - nevim, jestli k necemu doslo, to tam fakt neni ani mezi radky
ok a seš přesvědčená že ti to opravdu vysvětlí? nebo řekne to co chceš slyšet? ![]()
myslíš, že přizná víc než sama víš? nebo že řekne : tak jo spali jsme spolu a to 5× dvakrát na baru po zavíračce a třikrát v autě… ![]()
ještě edit - ty víš o komunikaci to stačí ne? detaily ti nikdy nepřizná
Příspěvek upraven 23.07.14 v 17:21
@jdukolem píše:
tak poradna není špatný nápad, možná bys tam mohla zajít i sama ted - než dorazí.. protože ten proslov co sis nachystala je k ničemu - tedy z hlediska účelnosti
tak tohle je myslím nejlepší nápad všech dosavadních 100 stránek
chce to získat nadhled, hlavně sama nad sebou
@jdukolem píše:
demonstrace, myslím si, do dospělého vztahu nepatří, když už něco udělám, řeknu, musím si za tím stát.. demonstračky jsou tak pro teenagery ne pro dospěláky - můj názor
Mám to stejně.
@pohledzdruhestrany píše:
no mám - li popsat, co by na mě zapůsobilo, kdyby se bývalo něco stalo a přítelkyně by mi na to přišla… kdyby mi sdělila v maximální možné míře bez emocí, že o tom ví a víc by to neřešila, styděl bych se a ocenil způsob řešení, vztekem a demonstrativními emocemi by rozhodně víc nedosáhla, maximálně, že bych to s chutí udělal znovu a k tomu si vytvořil vnitřní příběh, že se s ní vlastně vydržet nedá a proto se to stalo
S tebou souhlasím. Jde vidět, že jsi chlap
Ve dvaceti bych taky dělala scény, teď už poučená, bych se snažila jet podle tvého scénáře ![]()
Akorát já bych teda ještě manželovi řekla, že jen potřebuju nějaký čas se s tím srovnat a snažila bych se doma zdržovat pokud možno minimálně a hledat si nové zájmy, tak ať nemá úplný přehled, kde jsem a co dělám.
@sissi79 píše:
Přišlo mi že ses ukázkově zvedla, moc ti držím pěsti, dovedu si představit že to hodně bolí a všechno okolo… Ale najednou mám pocit že ses dostala na začátek, nevím proč. Pokud mu hodláš odpustit, on změní svý chování, ale i ty musíš přestat zmiňovat co provedl.. Nový začátek není jen o něm, ale o obouch.
Ale jasne, asi me tady vsichni nejak spatne chapete, nebo se blbe vyjadruju…Pokud se dohodneme, ze spolu chceme zustat, on rekne, co bylo, promluvime si o tom, atd, tak samozrejme do budoucna uz se k tomu nechci vracet, ale budou nastavena nejaka pravidla a ta se budou dodrzovat, jinak se ta duvera neobnovi a nebude to mit smysl. Urcite mu treba polozim otazku, co chce on a reknu, co chci ja a pokud se nenajde pro oba prijatelny kompromis, tak to nema cenu
@pepřenka píše:
S tebou souhlasím. Jde vidět, že jsi chlapVe dvaceti bych taky dělala scény, teď už poučená, bych se snažila jet podle tvého scénáře
Akorát já bych teda ještě manželovi řekla, že jen potřebuju nějaký čas se s tím srovnat a snažila bych se doma zdržovat pokud možno minimálně a hledat si nové zájmy, tak ať nemá úplný přehled, kde jsem a co dělám.
samozřejmě… sem tam nějaká smska, se kterou se běží hned na záchod nebo do koupelny
jen je nutné s tímto zacházet citlivě a nepřehnat to, aby se nervózní mužské srdéčko opět nevydalo do náruče utěšitelky ![]()
@Althya píše:
Ale jasne, asi me tady vsichni nejak spatne chapete, nebo se blbe vyjadruju…Pokud se dohodneme, ze spolu chceme zustat, on rekne, co bylo, promluvime si o tom, atd, tak samozrejme do budoucna uz se k tomu nechci vracet, ale budou nastavena nejaka pravidla a ta se budou dodrzovat, jinak se ta duvera neobnovi a nebude to mit smysl. Urcite mu treba polozim otazku, co chce on a reknu, co chci ja a pokud se nenajde pro oba prijatelny kompromis, tak to nema cenu