Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Sonarka píše:
Tak u chlapů to většinou ani žádná metafora není, pokud by chlap sbalil ženský kufry, pravděpodobně by to myslel vážně. V tom je rozdíl mezi muži a ženamiAle neslyšela jsem o tom, že by někdy nějaký muž své drahé sbalil kufry. To děláme jen my ženy, právě proto, abychom je vyburcovali
Příspěvek upraven 24.07.14 v 12:28
proti tomu MY ženy se ohrazuju
![]()
já ne.. pokud chlapovi sbalím, myslím to smrtelně vážně.. a zajímavý když jsem ex sbalila tak to jaksi nechápal - věci měl v předsíni v pytlích a v kufru ještě dlouhé tři měsíce a přitom už bydlel u jiné ženy..oni jsou ti chlapi taky vtipní občas ne že ne
@smoulinka71 píše:
Vy jste to obrátili, takhle to přeci nebylo řečeno.Víš jde spíš o to, jestli ten vztah doteďka fungoval, tak jak měl, ale prostě někdo ujel, druhý se cítí zraněný, neudrží emoce a řekne mu vypadni. Něco jiného je, když ten vztah je dopředu pohřben, tak tam bych si ty kufry sbalila a šla.
To jo. Trošičku jsme se odchýlili. Ale já mět máslo na hlavě, teda když bych ujel, a byl nevěrnej, a ono to prasklo, a já chtít pořád svoji partnerku, tak budu dělat psý kusy abych to napravil. A měl bych bobky, že to nerozchodí, a bude chtít konec. A když by mě řekla, sbal se a vypadni. Tak vím, že jsem to popsral, a zničenej odcházím.. Nenapadlo by mě, že je ještě nějaká šance to zachránit..
@smoulinka71 píše:
kde jsou takoví chlapi…![]()
viz Honza? celou dobu to tu píše přece ![]()
sbalil se a šel…například
@Sonarka píše:
To ne, ale pokud by nebojoval, řekla bych si, že mu na mě nezáleželo a o nic jsem tedy nepřišla. A já tenkrát neodešla proto, abych zjistila, co cítí, já chtěla odejít doopravdy, žádnou aktivitu jsem od něj nečekala, proto mě to tak překvapilo. Napsala jsem to sem jako příklad toho, že když člověk o někoho opravdu stojí, nevzdá se tak snadno.
to je ale o něčem jiném - ty jsi odejít chtěla. Neodcházela jsi demostrativně jen proto, aby si ten druhý NĚCO udělal, nedoufala jsi v to, že tě odejít nenechá. To, že to udělal, je fajn, ale nedá se na to spolehnout.
Když jsme s bývalým manželem byli spolu sedm let, taky jsme měli krizi a já si tak nějak začala dělat, co jsem chtěla. Nicméně on uznal, že něco posral a začal se opravdu snažit to napravit, já jsem nic napravovat nechtěla. Tenkrát jsem byla přesvědčená o tom, že jdeme od sebe. Nicméně půl roku to trvalo, než jsem uznala, že mu dám šanci a zůstali jsme spolu 21 let. Kdyby se nesnažil, tak po sedmiletém manželství naše manželství skončilo. Kdybych mu nestála za to, řekl by tak jo, měj se.
@Honza 12 píše:
To jo. Trošičku jsme se odchýlili. Ale já mět máslo na hlavě, teda když bych ujel, a byl nevěrnej, a ono to prasklo, a já chtít pořád svoji partnerku, tak budu dělat psý kusy abych to napravil. A měl bych bobky, že to nerozchodí, a bude chtít konec. A když by mě řekla, sbal se a vypadni. Tak vím, že jsem to popsral, a zničenej odcházím.. Nenapadlo by mě, že je ještě nějaká šance to zachránit..
No a to je presne to, co ocekavam u sveho muze. Ze pokud fakt podvedl, bude mit hodne maslo na hlave a bude automaticky delat vse pro to, aby to mezi nama bylo ok. To jsem tady i psala, ze po nem budu chtit a hned jsem byla za stihacku, co mu bude vse zakazovat, atd…
@jdukolem píše:
viz Honza? celou dobu to tu píše přece
sbalil se a šel…například
No vidíš a já takové chlapy neznám, vždycky jsem se jich nemohla zbavit.
@smoulinka71 píše:
No vidíš a já takové chlapy neznám, vždycky jsem se jich nemohla zbavit.
Můj chlap je taky takový. I já jakožto ženská.
Mam nejake tuseni, ze manzel neni az tak blby, ze by s tou servirkou fakt spal…takze spis se bude snazit to zlehcit a hodit nejake veci na me…no a treba to bude nakonec uplne jinak
Zabal se a jdi bych řekla chlapovi ve chvíli, když bych chtěla, aby se zabalil a šel. Ve chvíli, kdy už by bojovat nemělo smysl.
Pokud bych chtěla, aby o mě bojoval, řekla bych mu, že jestli se náš vztah nezlepší v tom a v tom, přemýšlím o jeho ukončení.
Neudělala bych to, abych mu řekla aby odešel či zabalila a v duchu doufala, že se mi vrhne k nohám a bude mě přemlouvat.
Když jsem to řekla exmanželovi, také jsem se ho nemohla zbavit a bylo to hrozně nepříjemné.
@káťa píše:
Můj chlap je taky takový. I já jakožto ženská.
Tak já nevím jak bych se zachovala, kdyby mě chtěl někdo opustit, nikdy se mi to nestalo, ale já si myslím, že bych dala hrdost stranou. I když jsem hodně zásadová, tak kdybych uznala, že jsem to vážně přehnala, tak bych se snažila to napravit.
@Althya píše:
Mam nejake tuseni, ze manzel neni az tak blby, ze by s tou servirkou fakt spal…takze spis se bude snazit to zlehcit a hodit nejake veci na me…no a treba to bude nakonec uplne jinak
hele hlavně ty sama víš že v tu dobu jste problémy měli.. čili to že on utíkal ke komunikaci se servírkou je teda fakt blbost - jeho blbost a rozhodně by to neměl házet na tebe, ale aspon víš proč se to stalo… jsou rodiny kde to ten chlap udělá jen z rozežranosti a z nudy..
@káťa píše:
Zabal se a jdi bych řekla chlapovi ve chvíli, když bych chtěla, aby se zabalil a šel. Ve chvíli, kdy už by bojovat nemělo smysl.
Pokud bych chtěla, aby o mě bojoval, řekla bych mu, že jestli se náš vztah nezlepší v tom a v tom, přemýšlím o jeho ukončení.
Neudělala bych to, abych mu řekla aby odešel či zabalila a v duchu doufala, že se mi vrhne k nohám a bude mě přemlouvat.Když jsem to řekla exmanželovi, také jsem se ho nemohla zbavit a bylo to hrozně nepříjemné.
Jo já bych si to taky možná takhle naplánovala, ale kdyby došlo na lámání chleba tak se znám, jsem holt horká hlava no.
@káťa píše:
Neudělala bych to, abych mu řekla aby odešel či zabalila a v duchu doufala, že se mi vrhne k nohám a bude mě přemlouvat.
do puntíku souhlasím.
Mám stejný názor.