Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@jajda32 píše:
@Honza 12
několikrát píšeš, jak na výzvu „sbal se a odejdi“ je nejlepší skutečně odejít bez řečí, ale to strašně moc závisí na tom, co tomu předcházelo!
pokud vztah 5 let umírá a došlo k nějaký poslední kapce, vlastně oba s rozchodem souhlasí, vidí, že to dál nevede, všechno zkusili, tak ok.
ale když to někdo řekne v afektu, sbal se a vypadni, když zjistí nevěru, tak to je úplně jiná situace.
Kdyby mi zítra můj manžel sbalil kufry z čistýho nebe po krásným 18 letým vztahu, tak bych je určitě pokorně nepřijala a neodešla, ale chtěla bych vědět co se stalo a rozhodně bych nebyla klidná a snažila bych se to napravit, pokud by třeba byl důvod ve mně
no říct sbal si kufry beru jako jasnej signál a že je to v afektu? no tak OK na afekt se dá vymluvit, ale pak by mělo následovat vrácení občanky, když se člověk nedovede ovládat
@pohledzdruhestrany píše:
no říct sbal si kufry beru jako jasnej signál a že je to v afektu? no tak OK na afekt se dá vymluvit, ale pak by mělo následovat vrácení občanky, když se člověk nedovede ovládat
Tak když to řekne v afektu.. Tak se to dá pochopit. I odpustit.. Není to fajn ale kvůli tomu zahodit fajn vztah tak to ne. Ale když ti sbalí kufry a řekne ti že už s tebou nechce být. Tak to má očividně promyšlený. A moc šancí nemáš..
@smoulinka71 píše:
Tohle umíš? Dělat, že se nic neděje? Já tedy ne.
V situaci zakladatelky bych to tak udělala. Protože ta konverzace je historií a jinak mají hezký vztah (tedy to musí vědět zakladatelka). A hlavně protože promlouváním bych se nic nového nedozvěděla, jen si vyslechla pár ohraných klišé, jaké se v těchto situacích vždy říkají.
Něco jiného by bylo, kdyby paralelní nevěra probíhala paralelně. To bych ho poslala za onou dámou, ne demonstrativně čekajích v jeho škemrání, ale opravdu.
@jajda32 píše:
@Honza 12
několikrát píšeš, jak na výzvu „sbal se a odejdi“ je nejlepší skutečně odejít bez řečí, ale to strašně moc závisí na tom, co tomu předcházelo!
pokud vztah 5 let umírá a došlo k nějaký poslední kapce, vlastně oba s rozchodem souhlasí, vidí, že to dál nevede, všechno zkusili, tak ok.
ale když to někdo řekne v afektu, sbal se a vypadni, když zjistí nevěru, tak to je úplně jiná situace.
Kdyby mi zítra můj manžel sbalil kufry z čistýho nebe po krásným 18 letým vztahu, tak bych je určitě pokorně nepřijala a neodešla, ale chtěla bych vědět co se stalo a rozhodně bych nebyla klidná a snažila bych se to napravit, pokud by třeba byl důvod ve mně
Jasně.. Tak jistě že následují otázky. Udělal jsem něco špatně? Ne. Můžu něco spravit u sebe abys se mnou zůstala? Ne. Myslíš to vážně? Jo. A proč? Už chci něco jinýho… Tak to tak nějak beru, že je zahrnutý v tom, když ti sbalí kufry a řekne ti.. Že končíte.. A je asi jedno, jestli. ho už nebavíš. Nebo si našel milenku.. Nebo co.. ![]()
@Honza 12 píše:
Tak když to řekne v afektu.. Tak se to dá pochopit. I odpustit.. Není to fajn ale kvůli tomu zahodit fajn vztah tak to ne. Ale když ti sbalí kufry a řekne ti že už s tebou nechce být. Tak to má očividně promyšlený. A moc šancí nemáš..
jsem dospělá nemám co mít afekt.. myslím si.. v afektu někoho píchnu a taky se to dá pochopit a odpustit? ![]()
kolikrát to slovo ublíží víc než nůž
@Sonarka píše:
Jenže co když ho nechtějí, proto, že se domnívají, že už o ně nemá zájem? A ty jí necháš odejít, protože si budeš myslet, že už ji nezajímáš a ona přitom bude odcházet proto, že si bude myslet, že ona nezajímá tebe..a jelikož ani jeden z vás nic neudělá, necháte si mezi prsty možná proklouznout opravdové štěstí. Když by mi partner oznámil, že odchází, co bych mohla bojem o něj ztratit? Nic, mohla bych jen získat.
Jak jsem psala, přesně takhle se rozešel můj přítel s jeho bývalou přítelkyní. Něčím jí naštval, tak mu řekla, aby už tedy za ní nejezdil, tak už tedy za ní nejl. Když už jsme byli spolu, tak mu psala, jak se na ní vykašlal a měl už určitě někoho jiného v záloze…Spolu jsme se poznali asi 3 měsíce po jejich rozchodu. Párkrát mu psala, jak jí to mrzí. A on jí řekl, že chtěla, aby už nejzdil, tak to tak vzal a šel dál…
@jdukolem píše:
jsem dospělá nemám co mít afekt.. myslím si.. v afektu někoho píchnu a taky se to dá pochopit a odpustit?
kolikrát to slovo ublíží víc než nůž
Taky si myslím.. Jen prostě s tou nevěrou to může být vypjatý.. To bych ten afekt do určité míry toleroval..
@Honza 12 píše:
Jasně.. Tak jistě že následují otázky. Udělal jsem něco špatně? Ne. Můžu něco spravit u sebe abys se mnou zůstala? Ne. Myslíš to vážně? Jo. A proč? Už chci něco jinýho… Tak to tak nějak beru, že je zahrnutý v tom, když ti sbalí kufry a řekne ti.. Že končíte.. A je asi jedno, jestli. ho už nebavíš. Nebo si našel milenku.. Nebo co..
v téhle situaci samozřejmě, taky bych sbalila kufry a šla. Ale variant důvodů pro sbalený kufry je právě víc a nelze zevšeobecňovat, že když ženská sbalí chlapovi kufry, tak už není nápravy.
@káťa píše:
Jak jsem psala, přesně takhle se rozešel můj přítel s jeho bývalou přítelkyní. Něčím jí naštval, tak mu řekla, aby už tedy za ní nejezdil, tak už tedy za ní nejl. Když už jsme byli spolu, tak mu psala, jak se na ní vykašlal a měl už určitě někoho jiného v záloze…Spolu jsme se poznali asi 3 měsíce po jejich rozchodu. Párkrát mu psala, jak jí to mrzí. A on jí řekl, že chtěla, aby už nejzdil, tak to tak vzal a šel dál…
no jo, ale on o ní prostě už asi taky nestál
Kdyby ano, snažil by se to napravit. to je přece normální. tedy taky záleží na délce a povaze vztahu. půlroční vztah bez soužití pošlu do kytek snáz než patnáctileté manželství že.
@jajda32 píše:
v téhle situaci samozřejmě, taky bych sbalila kufry a šla. Ale variant důvodů pro sbalený kufry je právě víc a nelze zevšeobecňovat, že když ženská sbalí chlapovi kufry, tak už není nápravy.
Tak jistě. Ověříš si. Dá li se něco dělat. Jak je to vážný.. A když zjistíš že to tak je. A na to stačí jen pár otázek.. Tak nazdar.
@Honza 12 píše:
@káťa píše:
V situaci zakladatelky bych to tak udělala. Protože ta konverzace je historií a jinak mají hezký vztah (tedy to musí vědět zakladatelka). A hlavně protože promlouváním bych se nic nového nedozvěděla, jen si vyslechla pár ohraných klišé, jaké se v těchto situacích vždy říkají.
Něco jiného by bylo, kdyby paralelní nevěra probíhala paralelně. To bych ho poslala za onou dámou, ne demonstrativně čekajích v jeho škemrání, ale opravdu.
Tak jistě pokuď je chlap trošku normální, tak se zakladatelka nic nového nedozví…
@Honza 12 píše:
Taky si myslím.. Jen prostě s tou nevěrou to může být vypjatý.. To bych ten afekt do určité míry toleroval..
No právě, jde přeci o vypjatou situaci plnou emocí a bolesti. To se toho nakecá, něco jiného by bylo balení kufrů třeba půl roku po provalení nevěry. Přeci nikdo si nemůže hlídat při takové ztrátě důvěry co náhodou řekne, aby ten druhý neodešel. Tohle bych nedala. Nikdy jsem nikoho nevyhazovala, ale kdybych věděla, že můj manžel je takový sobec, že i po tom, co by mi byl nevěrný, takk já budu muset zachovat klidnou tvář. No nevím, jestli bych z toho byla odvázaná. Něco jiného je říct svému manželovi sbal si kufry po tom, co šel s kamarády na pivo, že jo.
@Honza 12 píše:
Tak jistě pokuď je chlap trošku normální, tak se zakladatelka nic nového nedozví…
Ale žádný psycholg ti nikdy nedoporučí, aby se o tom nemluvilo. Ti dva si prostě musí promluvit, třeba už jen o tom proč?
@smoulinka71 píše:
Ale žádný psycholg ti nikdy nedoporučí, aby se o tom nemluvilo. Ti dva si prostě musí promluvit, třeba už jen o tom proč?
Ale to jo.. Když bych byl nahranej odhalenej. Tak už jo.. Jsem pro rozmluvu.. Ale měl jsem za to. Že je lepší tím partnerku nezatěžovat, pokuď to není nevyhnutelné.. Se z toho nějak vykecat.. Abych ji nezranil tím, že jsem fakt někde uklouzl.. Když by se už stalo.