Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Althya píše:
Muj manzel od mala prebaluje(ted uz teda neni treba), koupe, venuje se dcerce docela hodne, kdyz potrebuju odpocinek, tak s ni klidne zajede na par dni ke svym rodicum beze mne… prijde mi to normalni a spravnePříspěvek upraven 25.07.14 v 09:54
ano, to je normální a správné.
@Althya píše:
Muj manzel od mala prebaluje(ted uz teda neni treba), koupe, venuje se dcerce docela hodne, prijde mi to normalni a spravne
Tak správné to je určitě.. Ale bohužel né moc běžné…
Takže by péči o nemocnou dcerku zvládl sám, a ty bys sis mohla jít odfrknout.. Tak tohle máš dobrý…
@Althya píše:
Tak urcite jsem mu dala patricne najevo, ze chci, at zustane doma. Taky stacim na 1 nemocne dite, ale proc by to melo byt vsechno na me, kdyz jsme oba rodice? Ja tohle mam jinak, nemohla bych byt s chlapem, ktery se detem venuje minimalne a nebo je treba do vecera v praci…
To jako fakt? Tak můj chlap, je do večera v práci, ale za to se máme dobře a o víkendech nám to vynahradí.
Taky by mě naštvalo, kdyby chtěl automaticky odejít, ale stačilo, aby se mě zeptal, jestli má s náma zůstat a řekla bych mu, ať jde.
Neposlouchá on od tebe až příliš často „tam, nechoď, to nedělej… máš už přece rodinu“? Protože na to ještě nabalit „beze mně už nikam nepůjdeš“ a fakt ti uteče.
@Honza 12 píše:
Tak správné to je určitě.. Ale bohužel né moc běžné…
Takže by péči o nemocnou dcerku zvládl sám, a ty bys sis mohla jít odfrknout.. Tak tohle máš dobrý…
A nepiš, že bys sis nešla odfrknout.. Proč???
@neumisa Mela jsem o malou strach a docela velky, tak jsem nechtela na to byt sama, kdyby se jeste zhorsila…
@Honza 12 píše:
Ty jí teda přeješ…
Ne jen říkám jaká může být realita - bohužel…
@pepřenka píše:
To jako fakt? Tak můj chlap, je do večera v práci, ale za to se máme dobře a o víkendech nám to vynahradí.Taky by mě naštvalo, kdyby chtěl automaticky odejít, ale stačilo, aby se mě zeptal, jestli má s náma zůstat a řekla bych mu, ať jde.
Neposlouchá on od tebe až příliš často „tam, nechoď, to nedělej… máš už přece rodinu“? Protože na to ještě nabalit „beze mně už nikam nepůjdeš“ a fakt ti uteče.
Tak když se věnuje od mala dcerce, tak jak píše zakladatelka, tak ho asi nebude chtít doma uvazovat a s radostí ho pošle se bavit.. A příště se zas půjde bavit zakladatelka a chlap hlídá. Tak je to správně.. ![]()
@Honza 12 píše:
A nepiš, že bys sis nešla odfrknout.. Proč???
Tak tehdy neslo o nejake banalni nachlazeni, hned rano uz jsem volala pediatre a ta nas poslala do nemocnice na infuze, byla jsem tam s ni pak 5 dni. Takze za tech okolnosti bych nesla, nez bych stejne porad myslela na detatko
Ale jinak jsem rada za volny cas bez ditete
@Althya píše:
@neumisa Mela jsem o malou strach a docela velky, tak jsem nechtela na to byt sama, kdyby se jeste zhorsila…
takže jsi spíš potřebovala podporu, než že by ti byl něco platnej.. V pohotovosti může být i na mobilu v kavárně s nastartovaným autem..
@Althya píše:
Tak tehdy neslo o nejake banalni nachlazeni, hned rano uz jsem volala pediatre a ta nas poslala do nemocnice na infuze, byla jsem tam s ni pak 5 dni. Takze za tech okolnosti bych nesla, nez bych stejne porad myslela na detatkoAle jinak jsem rada za volny cas bez ditete
To chápu.. V pořádku..
@pepřenka Tak pokud aspon ty vikendy je s vama, tak dejme tomu. My se taky mame dobre a manzel nemusi byt tolik v praci. Ted je teda pryc na 6 tydnu, ale to se da zkousnout, pac nejen penize, ale jemu pobyt v divocine na diete a bez alkoholu jen prospeje:-)
@Honza 12 píše:
takže jsi spíš potřebovala podporu, než že by ti byl něco platnej.. V pohotovosti může být i na mobilu v kavárně s nastartovaným autem..
Podpru, oporu, ze ta zodpovednost neni v te chvili jen na me a taky ciste prakticke hledisko - kdyz se dite pozvraci v postylce, tak je lepsi, kdyz jste na to dva, jeden dite umyje a prevlece do cisteho a druhy povlece postel ![]()
@Althya píše:
Podpru, oporu, ze ta zodpovednost neni v te chvili jen na me a taky ciste prakticke hledisko - kdyz se dite pozvraci v postylce, tak je lepsi, kdyz jste na to dva, jeden dite umyje a prevlece do cisteho a druhy povlece postel
Hm… Tak když bys mě to podala tímhle spůsobem, že potřebuješ praktickou pomoc, tak bych zůstal asi doma… No nic to je jen tak bokem..
Takže teď co? Máte pěknej vztah? Ve kterým ti stojí za to pokračovat? Ano? Tak podle toho jednej. Ne? Tak se podle toho zařiď. Od toho bych se odpíchl.. Než od toho, jestli něco bylo, nebo nebylo..
no každopádně ať jste nakonec všichni v rámci možností spokojeni..
@Althya píše:
Podpru, oporu, ze ta zodpovednost neni v te chvili jen na me a taky ciste prakticke hledisko - kdyz se dite pozvraci v postylce, tak je lepsi, kdyz jste na to dva, jeden dite umyje a prevlece do cisteho a druhy povlece postel
presne tohle jsem chtela napsat ![]()
u nas neexistuje aby se jeden sel bavit kdyz jsou deti nemocne
nejednou se nam stalo ze jsme nevedeli co driv, kdyz dite brecelo, zvracelo apod… rozhodne bych byla nastvana kdyby se manzel sbalil a sel do hospody a me doma nechal s blijicim ditetem
o tom bez debat ![]()
Drzim ti palce at to dopadne co nejmin bolestne a at ses potom vsem schopna manzelovi jeste verit ![]()
@Mirii píše:
presne tohle jsem chtela napsat
u nas neexistuje aby se jeden sel bavit kdyz jsou deti nemocnenejednou se nam stalo ze jsme nevedeli co driv, kdyz dite brecelo, zvracelo apod… rozhodne bych byla nastvana kdyby se manzel sbalil a sel do hospody a me doma nechal s blijicim ditetem
o tom bez debat
Drzim ti palce at to dopadne co nejmin bolestne a at ses potom vsem schopna manzelovi jeste verit
Diky. Jasne, ze jsem to zvladla i sama, ale placici dcerka musela cekat, nez ji co nejrychleji nachystam cistou postylku, kdyby byl muz doma, uz to mohlo byt hotove. To si myslim, ze jsou chvile, kdyby ti dva meli byt spolu a podelit se o peci a starost o dite, prece se rika v dobrem i ve zlem…