Manželův Facebook

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6623
8.7.14 13:29

@hanka.br.

Já lituju tvýho manžela, že neví, že má doma ženu bez sebeúcty a že ti může bejt záletnej jak chce, že ty rodinu nezničíš. :roll: :roll:

ironie samozřejmě :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4944
8.7.14 13:29

@hanka.br. Vy jste opravdu úplně mimo… vidíte tam to např.? To znamená „například“, tedy, že někdo může nevěru považovat za malichernost, já jsem nikde nenapsala, že ji tak někdo nazval!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5548
8.7.14 13:32

A už to začíná :roll: KLÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍDEEEEEEEEEK :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
360
8.7.14 13:33

@hanka.br. @Natálka26 - je to zbytečné, nekrmte to už. :) A jinak samozřejmě souhlas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
8.7.14 13:34
@Sweet_Angel2 píše:
Takže toto jste Vy nenapsala? Aha, tak to tu je asi někdo ze stejným nickem…

Ale jo, napsala, a co jako? Napsala jsem to snad v souvislosti s tím, kdy by byla žena týrána, soustavně ponižována, kdy by byla ve vztahu nešťastná a rodina nefunkční? Naprosto ne. A když ne, rodina šlape, děti jsou v ní šťastné, žena taky, pak snad stojí za to i s ohledem na děti překousnout pošramocené ego. Už se mi nechce všechno opakovat dokola, jestli chceš, tak si to znovu přečti, třeba pochopíš, jak jsem to myslela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
8.7.14 13:34
@Ford Prefect píše:
@hanka.br. @Natálka26 - je to zbytečné, nekrmte to už. :) A jinak samozřejmě souhlas.

Máš pravdu :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
766
8.7.14 13:36

Nevěra je problém stejně jako třeba alkohol, nemyslím, že by některá z vás řešila to, že se manžel např. 4 pátky za sebou zlinkuje jak dán, rozvodem. Budete to řešit, budete to vnímat jako problém, budete se ptát proč a budete hledat cestu. A nevěra je taky problém, něco se stalo, ale 99% vás tady to řešit nechce a okamžitě odchází, to mi přijde hloupé. Každá mince má dvě strany, ta nevěra může mít nějaký důvod, může být nějaká chyba i na druhé straně, nebo taky ne, může třeba jít o to, že partner má nízké sebevědomí, někdo mu lichotí, nadbíhá mu, jemu se to líbí, ale nějak to graduje a on nechce o to lichocení přijít, tak to nechá zajít až ta, kam ani nechtěl, je to jen lidská slabost, vůbec to nemusí mít nic společného s partnerem doma, toho může skutečně velice milovat. Je potřeba se nad tím pořádně zamyslet, než někoho odsoudíme jen ze svého úhlu pohledu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4944
8.7.14 13:36

@hanka.br. Já jsem si to dobře přečetla a proto jsem to komentovala, jak jsem to komentovala. Je možné, že se Vám můj komentář nelíbí, ale s tím já nic neudělám. Napsala jsem názor stejně jako jste ho napsala Vy. Toť vše. Nevidím důvod, proč do mě neustále šijete.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.7.14 13:43
@hanka.br. píše:
Ale jo, napsala, a co jako? Napsala jsem to snad v souvislosti s tím, kdy by byla žena týrána, soustavně ponižována, kdy by byla ve vztahu nešťastná a rodina nefunkční? Naprosto ne. A když ne, rodina šlape, děti jsou v ní šťastné, žena taky, pak snad stojí za to i s ohledem na děti překousnout pošramocené ego. Už se mi nechce všechno opakovat dokola, jestli chceš, tak si to znovu přečti, třeba pochopíš, jak jsem to myslela.

Tam byla souvislot s tím, že někdo napsal, že netoleruje nevěru ALE pokud je manžel hodný a věnuje se manželce i dětem, tak kvůli tomu manžela neopustí.. kdyby netoleroval nevěru, tak ho opustí a není žádné ALE i kdyby byl nejhodnější muž pod sluncem… nic jiného v tom nebylo… a vy ste se toho chytla a začla ste psát, že nikdo netvrdí že ji je nevěrnej atd. ono ten komentář nebyl na žádnou osobu, nemělo to na nikoho ukazovat, jen jsem nepochopila jak někdo netoleuje nevěru ale zároveň by manžela kvůli jeho pozornosti neopustil… trošku 2 odhlišné věci.

• Citovat
  • Upravit
30408
8.7.14 13:52
@Anonymní píše:
Tam byla souvislot s tím, že někdo napsal, že netoleruje nevěru ALE pokud je manžel hodný a věnuje se manželce i dětem, tak kvůli tomu manžela neopustí.. kdyby netoleroval nevěru, tak ho opustí a není žádné ALE i kdyby byl nejhodnější muž pod sluncem… nic jiného v tom nebylo… a vy ste se toho chytla a začla ste psát, že nikdo netvrdí že ji je nevěrnej atd. ono ten komentář nebyl na žádnou osobu, nemělo to na nikoho ukazovat, jen jsem nepochopila jak někdo netoleuje nevěru ale zároveň by manžela kvůli jeho pozornosti neopustil… trošku 2 odhlišné věci.

Je mi dost na to, abych věděla, že svět není černý nebo bílý a že na světě jsou i jiné hodnoty, než 100% věrný chlap(co s ním, když je například nudný sobec, netáhlo, co si nabere dluhy nebo líný násilník). Když napíšu, že nevěru toleruju, pro mě to znamená, že mi nevadí. A tak to není. Vadí, hodně, ale abych kvůli jedné příležitostné nevěře všechno zničila, tak ne, nezničila. To budu raději žít s mužem, který chybu udělá, přizná a lituje, než s někým, kdo mi v afektu vrazí facku nebo bije děti. Takže v tom vašem smyslu netoleruji ponižování, trápení dětí a násilí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.7.14 14:00
@hanka.br. píše:
Je mi dost na to, abych věděla, že svět není černý nebo bílý a že na světě jsou i jiné hodnoty, než 100% věrný chlap(co s ním, když je například nudný sobec, netáhlo, co si nabere dluhy nebo líný násilník). Když napíšu, že nevěru toleruju, pro mě to znamená, že mi nevadí. A tak to není. Vadí, hodně, ale abych kvůli jedné příležitostné nevěře všechno zničila, tak ne, nezničila. To budu raději žít s mužem, který chybu udělá, přizná a lituje, než s někým, kdo mi v afektu vrazí facku nebo bije děti. Takže v tom vašem smyslu netoleruji ponižování, trápení dětí a násilí.

Ale tam dotyčná právě napsala, že nevěru netoleruje ALE pokud je manžel hodný a věnuje se nám, tak ho neopustí.. kdyby tohle rovnou napsala bez toho že nevěru netoleruje, tak nic neřeším… napsala 2 věci které absolutně nejdou dohromady… chápu, že pro někoho není věrnost to nejdůležitější a když se stane, tak se to dá přejít, ale někdo to holt nepřejde a nezjímá ho jestli spolu strávili 5 let nebo 20 let, jestli se chová násilicky nebo jestli je jak mílius… Já byla kdysi nevěrná (ne nynějšímu přítelovi) a už vím, že to nikdy neudělám, stejně tak jako vím, že nikdy nezačnu znovu kouřit.. a jak říkám, můžeme být spolu 20 let, mít vztah jako z pohádky tak mu to zasunutí jinde prostě nikdy neodpustím…

• Citovat
  • Upravit
30408
8.7.14 14:08
@Anonymní píše:
Ale tam dotyčná právě napsala, že nevěru netoleruje ALE pokud je manžel hodný a věnuje se nám, tak ho neopustí.. kdyby tohle rovnou napsala bez toho že nevěru netoleruje, tak nic neřeším… napsala 2 věci které absolutně nejdou dohromady… chápu, že pro někoho není věrnost to nejdůležitější a když se stane, tak se to dá přejít, ale někdo to holt nepřejde a nezjímá ho jestli spolu strávili 5 let nebo 20 let, jestli se chová násilicky nebo jestli je jak mílius… Já byla kdysi nevěrná (ne nynějšímu přítelovi) a už vím, že to nikdy neudělám, stejně tak jako vím, že nikdy nezačnu znovu kouřit.. a jak říkám, můžeme být spolu 20 let, mít vztah jako z pohádky tak mu to zasunutí jinde prostě nikdy neodpustím…

Já jsem jí pochopila naprosto přesně, asi proto, že to cítím stejně. Nevěru ve vztahu netolerujeme (ve smyslu, že si řekneme - hele, když se to stane, nevadí, naopak, je to pro nás oba důležité), ale byli bychom schopni si odpustit a jít dál. Každý to tak mít nemusí, to ne.Ale cítila jsem potřebu se pisatelky zastat, protože se na ni ihned spustila smršť sarkasmu a politování, jak si sama sebe neváží a jak hned bude mít od chlapa kde co.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
360
8.7.14 14:09

Se to tady mele furt dokola. Já rozlišuju jednorázový úlet a paralelní vztah. Není to o tom, že bych nevěru toleroval a podporoval ji, ale kdyby moje žena někdy v minulosti ulítla, nechtěl bych o tom vědět, protože máme hezké a dlouhé manželství. Nevím, jak bych zareagoval, kdyby se to provalilo (to člověk dopředu neví), ale rozhodně to nestavím tak, že bych se okamžitě rozváděl. Jiná věc je paralelní vztah, kdy partner/partnerka mění své chování, kašle na rodinu (vymýšlí si služebky, přesčasy, pracovní víkendy, ztrácí zájem o intimnosti, je hnusný na současného partnera), zkrátka, když vztah fungovat přestává. Jenom chci říci, že fungující partnerský vztah nestojí na stoprocentní věrnosti a že to není ta nejvyšší hodnota. Tyran nebo alkoholik může být věrný, ale šťastnější život nezaručí.
Vždycky záleží na tom, jaký ten vztah opravdu je. Někdy může být ta nevěra poslední kapka, ale je tady spousta případů nevěry „z rozežranosti“ i mezi ženami. A je otázka, co v takových případech dělat, jestli okamžitě pakovat věci a rozbíjet rodinu, nebo se to pokusit napravit. Není to o tolerování nevěry, ale o řešení jak dál.
A pokud se bavíme o konkrétním tématu - já manželce do facebooku ani e-mailu nelezu, heslo do počítače mi řekla, ale zapomněl jsem ho, na druhé straně když dávám věci do prádla, říká mi „prohledej si kapsy, ať ti tam nelezu“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
8.7.14 14:12

@Ford Prefect Doufám, že nejsi můj chlap, co teď má být v práci.(nedal by si do nicku Ford, tak asi ne…) :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.7.14 14:12
@hanka.br. píše:
Já jsem jí pochopila naprosto přesně, asi proto, že to cítím stejně. Nevěru ve vztahu netolerujeme (ve smyslu, že si řekneme - hele, když se to stane, nevadí, naopak, je to pro nás oba důležité), ale byli bychom schopni si odpustit a jít dál. Každý to tak mít nemusí, to ne.Ale cítila jsem potřebu se pisatelky zastat, protože se na ni ihned spustila smršť sarkasmu a politování, jak si sama sebe neváží a jak hned bude mít od chlapa kde co.

Ano rozumím.. nevěru netolerujete ale když by se někdy něco takového stalo, tak nebudete kvůli tomu rozvracet rodinu.. Ovšem jsem četla, pokud se jedná pouze o příležitostný úlet - co když je těch příležitostných úletů víc?? Třeba že se dozvíte, že Vám byl nevěrný, bude toho litovat, naslibuje jak už to nikdy neudělá, vy mu dáte šanci, 2 roky bude klid a znovu se to bude opakovat.. Zajímalo by mne, jak byste se k tomu stavěli v tomto případě?? Omlouvám se za anonymitu, ale téma nevěra je pro mne velice citlivé a nechci zde být zaznamenána pod svoji přezdívkou.. :oops:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky