Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Ano rozumím.. nevěru netolerujete ale když by se někdy něco takového stalo, tak nebudete kvůli tomu rozvracet rodinu.. Ovšem jsem četla, pokud se jedná pouze o příležitostný úlet - co když je těch příležitostných úletů víc?? Třeba že se dozvíte, že Vám byl nevěrný, bude toho litovat, naslibuje jak už to nikdy neudělá, vy mu dáte šanci, 2 roky bude klid a znovu se to bude opakovat.. Zajímalo by mne, jak byste se k tomu stavěli v tomto případě?? Omlouvám se za anonymitu, ale téma nevěra je pro mne velice citlivé a nechci zde být zaznamenána pod svoji přezdívkou..
Kdyby se to opakovalo, asi by stálo za to uvažovat nad tím, jestli se vztah nevyčerpal a není čas jít svou cestou každý sám a úplně nezničit všechno, co jsme zažili.
@Anonymní píše:
Ano rozumím.. nevěru netolerujete ale když by se někdy něco takového stalo, tak nebudete kvůli tomu rozvracet rodinu.. Ovšem jsem četla, pokud se jedná pouze o příležitostný úlet - co když je těch příležitostných úletů víc?? Třeba že se dozvíte, že Vám byl nevěrný, bude toho litovat, naslibuje jak už to nikdy neudělá, vy mu dáte šanci, 2 roky bude klid a znovu se to bude opakovat.. Zajímalo by mne, jak byste se k tomu stavěli v tomto případě?? Omlouvám se za anonymitu, ale téma nevěra je pro mne velice citlivé a nechci zde být zaznamenána pod svoji přezdívkou..
Podle mě je názor Hanky velmi vyzrálý a reálný. Nechytejte ji za slovo. Patrně máte zkušenost s nevěrou, co? ![]()
@Ford Prefect píše:
Se to tady mele furt dokola. Já rozlišuju jednorázový úlet a paralelní vztah. Není to o tom, že bych nevěru toleroval a podporoval ji, ale kdyby moje žena někdy v minulosti ulítla, nechtěl bych o tom vědět, protože máme hezké a dlouhé manželství. Nevím, jak bych zareagoval, kdyby se to provalilo (to člověk dopředu neví), ale rozhodně to nestavím tak, že bych se okamžitě rozváděl. Jiná věc je paralelní vztah, kdy partner/partnerka mění své chování, kašle na rodinu (vymýšlí si služebky, přesčasy, pracovní víkendy, ztrácí zájem o intimnosti, je hnusný na současného partnera), zkrátka, když vztah fungovat přestává. Jenom chci říci, že fungující partnerský vztah nestojí na stoprocentní věrnosti a že to není ta nejvyšší hodnota. Tyran nebo alkoholik může být věrný, ale šťastnější život nezaručí.
Vždycky záleží na tom, jaký ten vztah opravdu je. Někdy může být ta nevěra poslední kapka, ale je tady spousta případů nevěry „z rozežranosti“ i mezi ženami. A je otázka, co v takových případech dělat, jestli okamžitě pakovat věci a rozbíjet rodinu, nebo se to pokusit napravit. Není to o tolerování nevěry, ale o řešení jak dál.
A pokud se bavíme o konkrétním tématu - já manželce do facebooku ani e-mailu nelezu, heslo do počítače mi řekla, ale zapomněl jsem ho, na druhé straně když dávám věci do prádla, říká mi „prohledej si kapsy, ať ti tam nelezu“.
To ale neplatí u všech že ne…?? My máme fungující partnerský vztah postavený na 100% věrnosti a je to pro nás ta nejvyšší hodnota, která pro nás znamená, jak moc nám na sobě záleží a prostě celkově jak se milujeme.. kdyby se v našem vztahu nevěra objevila, všechno se zničí a v ztah končí… i kdyby jsme se snažili ho zalepit, vydrží to jen chvíli… ![]()
@Klapeto píše:
Podle mě je názor Hanky velmi vyzrálý a reálný. Nechytejte ji za slovo. Patrně máte zkušenost s nevěrou, co?
Ano, ale já byla tou nevěrnou… a proto vím, že nevěrník chce být nevěrný, já k tomu neměla žádný důvod, prostě jsem si chtěla užít.. Proto se k nevěře asi už stavím takto, nevěřím tomu že by to někdo udělal když by nechtěl…
@fifinka609 píše:
My se asi opakovaně špatně chápeme. Životem v iluzi nenazývám neslídění, ale přání si,,kdyby píchal jinde, ať se to hlavně nedozvím, abych to nemusela odpouštět,, Já k nevěře nemám vyhraněný názor, ale dost mi vadí tyhle pokrytecké postoje.
S tímhle musím souhlasit, i s tím nevyhraněným názorem k nevěře. A taky musím dodat - tady na e-mimi se dost často stává, že se tady 2 jedinci nepohodnou jenom kvůli špatné formulaci - každý si svůj názor překroutí tak, že zní děsně nekompromisně, i když se potom vlastně zjistí, že mají naprosto totožné nosné názorové pilíře. Jenom to prostě neumějí podat a jedou si každý svou jak parní stroj. ![]()
@Kessynkaa V současné době to máme s partnerem ve vztahu nastavené stejně. On mi řekl svůj postoj k nevěře a já jemu svůj. Shodli jsme se a vyhovuje nám to. Už jsem nevěru od bývalého partnera zažila a znovu věřit jsem mu tedy nedokázala…Slepovaná důvěra je prostě pořád slepovaná…
@Anonymní píše:
Ano, ale já byla tou nevěrnou… a proto vím, že nevěrník chce být nevěrný, já k tomu neměla žádný důvod, prostě jsem si chtěla užít.. Proto se k nevěře asi už stavím takto, nevěřím tomu že by to někdo udělal když by nechtěl…
Mám takový dojem, že dnešní člověk má ve svém psýché takový madlajs, že se těžko orientuje sám v sobě. Myšleno všeobecně. Sama se snažím po životní lekci dobrat až základu sama sebe. Je to těžký. V člověku se mísí vlastní a cizí zkušenosti, názory, výchova, rady a který je ten správný impuls, podle kterého se zachovat? ![]()
Příspěvek upraven 08.07.14 v 14:35
@anorganička píše:
@Kessynkaa to je celkem naivní přístup
Nevím, co je na tom naivního? Že věřím, že mi je partner věrný? Já jemu jsem a budu, jestli nebude on, to je jeho věc a jeho následky pokud se to dozvím… on ví jaký na to mám názor a řekl, že se se mnou napřed rozejde když bude chtít spát s jinou.. čehož si moc cením… každopádně momentálně na to máme názor stejný a vím, že se to jen tak nezmění..
@Malaga píše:
Já myslím, že není těžké být milá na inteligentního a sexy chlapa, když ho doma máte…protože na koho jiného už, ne? A všední starosti řeší kde kdo…
Ano a to je ten muj problem, ktery tady ale resit nechci. Kdyz manzela nevidim kazdy den, je to super. Jako to bylo v dobe, nez jsme spolu zacali bydlet, to jsme se vidali tak 3-4× tydne a jinak mel kazdy svuj zivot, takze mi bylo fuk, kdyz muz paril hry na compu, pac ja u toho nebyla, me to neobtezovalo…problemy nastaly az pri spolecnem souziti. Me tento model nevyhovuje, ale mame dite, na ktere nechci byt sama…no budu muset zapracovat hlavne na sobe, protoze tohle dopadlo stejne u kazdeho chlapa, se kterym bych zacala zit
@Kessynkaa píše:
To ale neplatí u všech že ne…?? My máme fungující partnerský vztah postavený na 100% věrnosti a je to pro nás ta nejvyšší hodnota, která pro nás znamená, jak moc nám na sobě záleží a prostě celkově jak se milujeme.. kdyby se v našem vztahu nevěra objevila, všechno se zničí a v ztah končí… i kdyby jsme se snažili ho zalepit, vydrží to jen chvíli…
já to přeženu jo?? takže to že mi hypoteticky dá muž třikrát týdně přes ústa a že nebude třeba dávat peníze do domácnosti a párkrát týdně se opije do němoty je ok pakliže je ale 100% věrný ano?
@Althya no to je slovo do pranice
, zapracovat hlavně na sobě! tak ať se to podaří ![]()
@Klapeto píše:
Mám takový dojem, že dnešní člověk má ve svém psýché takový madlajs, že se těžko orientuje sám v sobě. Myšleno všeobecně. Sama se snažím po životní lekci dobrat až základu sama sebe. Je to těžký. V člověku se mísí vlastní a cizí zkušenosti, názory, výchova, rady a který je ten správný impuls, podle kterého se zachovat?Příspěvek upraven 08.07.14 v 14:35
Zachovat se tak, jak to bude nejlepší pro tebe/sebe.. člověk stejně myslí jen sám na sebe, ať už se jedná o nevěru i o věronost (nedělej druhým, co nechceš aby dělali tobě). a když myslí víc na druhé, stejně na to jednou doplatí ![]()
@Kessynkaa píše:
To ale neplatí u všech že ne…?? My máme fungující partnerský vztah postavený na 100% věrnosti a je to pro nás ta nejvyšší hodnota, která pro nás znamená, jak moc nám na sobě záleží a prostě celkově jak se milujeme.. kdyby se v našem vztahu nevěra objevila, všechno se zničí a v ztah končí… i kdyby jsme se snažili ho zalepit, vydrží to jen chvíli…
Jo, v pohodě, pokud to máte nastavené stejně. Já nikomu nic nevnucuji, nečiním si nárok na absolutní pravdu. Já jen opakuji, že takových „já bych nikdy, on(a) by nikdy“ jsem už kolem sebe viděl dost, nicméně přeji aby to vydrželo. Za 20 let dejte vědět, jak to dopadlo ![]()