Maso na tatarák

Napsat příspěvek
Velikost písma:
andrejka87
15.5.11 18:25

Hele holky mám 4kg pravé svíčkové,topinky i ingredience, tak kdo mi ho přijde naškrábat nebo pomlít? rozdělím se zbude na všecky :lol:

• Citovat
  • Upravit
4306
15.5.11 18:26
Kamča.dalmatinka píše:
JanaK88 píše:
Za jak dlouho naškrábeš tak kilo masa? Mě stačilo 100g, ruka mě bolela a trápila jsem se asi 15-20 minut.
Kamča.dalmatinka píše:
Já na něj dostala strašnou chut.Sežeru ho sama klidně celou mísu :oops: .Doma bych mletej ještě snědla kdybych viděla v čem se mele a zda byl stroj umytej ale když člověk chytne ten grif tak naškrábat to jde taky rychle :wink: takže radši naškrábu
Než bych umyla pak stroj tak ho mám naškrábanej
škrábu s keramikou a přesně nevim,ale zítra se do toho pustim a stopnu ti to :lol: .Myslím že kilo sem nikdy neškrábala.Kupuju si bio maso a to bych se asi nedoplatila.Kupuju tak plátek vys. 4cm 7cm tak ca 300g asi 15 minut

Stopovat opravdu nemusíš :mrgreen:
Já se musím přiznat, že kupuju falešnou svíčkovou, ale jen z místní masny, kde jim opravdu důvěřuju a chovy od kterých kupují, mají v pořádku. A protože doma se sejdou až 4 žrouti tataráků, tak u nás jedeme ve velkém :-D
Keramický nůž nemám, ale mlýnkem i s umytím máme to kilo tak 30-40 minut, ale to se tak 2 střídají při mletí - je to dobrá posilovna :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1638
15.5.11 18:27

herdek jsem těhotná, musíte mi dělat chutě? je to moje nejoblíbenější jídlo…jeeeee :dance: :dance: :dance:
ten si ještě dlouho nedám :cert: :cert:

:dance: :dance: :dance: :dance: :dance: :dance:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
15.5.11 18:29
andrejka87 píše:
Hele holky mám 4kg pravé svíčkové,topinky i ingredience, tak kdo mi ho přijde naškrábat nebo pomlít? rozdělím se zbude na všecky :lol:

já bych to brala 8-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
15.5.11 18:32
JanaK88 píše:
Kamča.dalmatinka píše:
JanaK88 píše:
Za jak dlouho naškrábeš tak kilo masa? Mě stačilo 100g, ruka mě bolela a trápila jsem se asi 15-20 minut.
Kamča.dalmatinka píše:
Já na něj dostala strašnou chut.Sežeru ho sama klidně celou mísu :oops: .Doma bych mletej ještě snědla kdybych viděla v čem se mele a zda byl stroj umytej ale když člověk chytne ten grif tak naškrábat to jde taky rychle :wink: takže radši naškrábu
škrábu s keramikou a přesně nevim,ale zítra se do toho pustim a stopnu ti to :lol: .Myslím že kilo sem nikdy neškrábala.Kupuju si bio maso a to bych se asi nedoplatila.Kupuju tak plátek vys. 4cm 7cm tak ca 300g asi 15 minut
Já se musím přiznat, že kupuju falešnou svíčkovou, ale jen z místní masny, kde jim opravdu důvěřuju a chovy od kterých kupují, mají v pořádku. A protože doma se sejdou až 4 žrouti tataráků, tak u nás jedeme ve velkém :-D
Keramický nůž nemám, ale mlýnkem i s umytím máme to kilo tak 30-40 minut, ale to se tak 2 střídají při mletí - je to dobrá posilovna :mrgreen:

ta falešná jde špatně to máš pravdu.Ta je dost prorostlá a víc masovitá.Ta pravá bio je jak máslíčko

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4306
15.5.11 18:36
Kamča.dalmatinka píše:
JanaK88 píše:
Kamča.dalmatinka píše:
JanaK88 píše:
Kamča.dalmatinka píše:
Keramický nůž nemám, ale mlýnkem i s umytím máme to kilo tak 30-40 minut, ale to se tak 2 střídají při mletí - je to dobrá posilovna :mrgreen:
ta falešná jde špatně to máš pravdu.Ta je dost prorostlá a víc masovitá.Ta pravá bio je jak máslíčko

Věřím, ale finance jsou finance. Až si budu pořádně vydělávat, tak si můžu dopřávat :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20296
16.5.11 07:39
madrianova píše:
herdek jsem těhotná, musíte mi dělat chutě? je to moje nejoblíbenější jídlo…jeeeee :dance: :dance: :dance:
ten si ještě dlouho nedám :cert: :cert::dance: :dance: :dance: :dance: :dance: :dance:

jednou za čas neuškodí ani v těhotenství ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1638
19.5.11 11:28

no to bych raději neriskovala :-( :-(
syrový maso není dobrý, nikdy člověk neví, jak ho skladovali a co v něm je…a prodejcům v dnešní době vůbec nevěřím :cert: :cert: :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
19.5.11 12:52

taky bych to v těhu nedala.Nikdy nevíš.Listerie,ebola (nebo jak se to jmenuje)atd.. jednou sem po tataráku skončila dehydrovaná v nemocnici.Tejden sem nezvedla pr… z wc.To bych fakt neriskovala.Když se přizabiju já tak dobře mi tak když to žeru,ale s dítětem bych si to nelajzla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20296
19.5.11 12:53

Právě že maso je jedna z nejhlídanějších potravin a tím spíš pokud nakupuješ u nějakýho ověřenýho řezníka či řeznictví…

Takže bych se toho nebála, já ho jedla normálně, stejně jako plísňové sýyry a játra :lol: prostě byla chuť a hotovo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
andrejka87
21.5.11 11:08

Holky tak jen tak všeobecně syrové maso prostě v těhu není nijak prospěšný a riziko nakažení je víc než možné tady jeden názor http://www.porodnice.cz/node/42040 může se něco stát a nemusí,tatarák je moje nej jídlo ale v těhu jsem se ho ani nedotkla,i dr. mi tatarák lehce nedoporučoval :-)

• Citovat
  • Upravit
20296
21.5.11 11:15

No ale vždyť tam nijak zvlášť neodsuzuje :-D
Taky neříkám, že má jíst tatarák denně že :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
21.5.11 11:25
RyBANA píše:
No ale vždyť tam nijak zvlášť neodsuzuje :-D
Taky neříkám, že má jíst tatarák denně že :lol:

ryb ale ono to není nic zdravého ani pro netěhotnou ženu.Maso syrové hnije v žaludku i měsíc.
Ty nemoci co mužeš chytnout jsou pro dítě i smrtelné a nebo vedou k vv vadám.Jako toxoplazmoza muže v lepším případě zmamenat slepé dítě v horším porod mrtvého dítěte.
Prostě si měla štěstí ale určitě to není něco co by někdo mohl s klidným srdcem doporučit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
misulepule
1.3.12 20:19

tatrák a mixér

Tak jsem jediná rodina a jediná restaurace kde tatarák normálně mixujou v mixérů???:) super chóper od fuxe je na to dokonalý teda:D by se mi chtělo to škrábat:) a vždy je tatarák výborný a krásně rotíratelný:)))
takže pokud vám to v mixéru nejde tak bud to neumíte nebo nemáte dobrý mixér nebo toho masa dáváte moc:)))

• Citovat
  • Upravit
2458
1.3.12 20:30

Jestli se ti nechce patlat se škrábáním masa tak ho nakrájej na menší a dej na chvíli do mrazáku, až ztuhne tak nastrouhej na hrubém struhadle, výsledek je stejnej jako naškrabaný maso. Jinak v hospodách ho melou dvakrát třikrát a hosti si pak myslej že je naškrabanej a jen si chrochtají jak jim chutná :jazyk: mám dost známejch kuchařu z lepších restaurací i hotelů 4 a 5* a nikde ho neškrabou na takový ptákoviny nemají čas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí