Masové příkrmy plné škrobu? Hipp, dm, Rossman, všechno stejné

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5098
23.1.24 15:05
@MamkaDouDou píše:
U jednodruhové skleničky to zeleninou nezahustíš, škrob je v malém množství nejen bezpečný, ale přínosný pro zažívání.

V prikrmech, co jsem kupovala, byla cista zelenina zahustena bramborem. Jasne, ze jedna sklenicka, ani dve, dite nezabijou. Ale pokud na tom ma nekdo denne dite do dvou let, tak uz to blby je…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
117079
23.1.24 15:08
@Zmatka píše:
@terien Bila mouka ji teda moc nema, ale mas pravdu, ta asi jeste jo. Tohle je ale jen skrob, to uz je fakt jen vyplnova hmota.

Ty nejíš brambory, rýži, luštěniny, obilniny?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5098
23.1.24 15:15

@aiwwa Uz sem o tom psala. Ano, jim brambory a ryzi, kde je skrob, sacharidy a vitaminy nebo mineraly. Nejim cisty skrob, nepecu z nej ani nevarim. Nez jsme ze skrobu zacali s detma delat ruzne tvoreni (oobleck atd.), nemela jsem to ani doma. Ani by me nenapadlo, proc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
MamkaDouDou
23.1.24 15:21
@Zmatka píše:
V prikrmech, co jsem kupovala, byla cista zelenina zahustena bramborem. Jasne, ze jedna sklenicka, ani dve, dite nezabijou. Ale pokud na tom ma nekdo denne dite do dvou let, tak uz to blby je…

Pokud vím, tak BabyBio jednosložkové masové příkrmy ani nedělá. A o těch zakladatelka píše, škrob a voda v nich být musí kvůli konzistenci. Porovnáváš jablka a hrušky (masa)…

• Citovat
  • Upravit
Janli
23.1.24 15:23

Nikdy jsem nepochopila, proč někdo ty předražený a pochybný “skleničky” kupuje. Sehnat si biozeleninu a biomaso není nic těžkýho. Doma uvařeno, rozmixováno a zavařeno na měsíc dopředu během dvou hodin. Přesně vím, co tam mám a nemusím pak šílet, co tam dávají. Nemusím přemýšlet, jak to kdo skladoval nebo jestli po těch skleničkách někde neběhaly myši.

• Citovat
  • Upravit
5098
23.1.24 15:26

@MamkaDouDou Myslis treba jen jeden druh zeleniny? Protoze zakladatelka psala o ovozelu s masem. Dela jednodruhove treba sladke brambory. Ale ja nikdy jeden druh nedavala. Jidlo = od zacatku bilkovina, zelenina, priloha.

Predpokladam, ze skrob je z brambor nebo kukurice, tak to uz se stejne muze zhustit tou bramborou i „jednodruhovy“ prikrm, treba celer (pokud ti jde o alergie). Teda ale jen cistou zeleninu bych nedala. Aspon s bramborem, k veceri.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5098
23.1.24 15:30
@MamkaDouDou píše:
Pokud vím, tak BabyBio jednosložkové masové příkrmy ani nedělá. A o těch zakladatelka píše, škrob a voda v nich být musí kvůli konzistenci. Porovnáváš jablka a hrušky (masa)…

Ted sem koukla, ze ma Babybio i cistou hrusku treba. Ta je vodnata dost a slozeni je bez jakychkoliv zahustovadel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15436
23.1.24 15:31
@Zmatka píše:
@MamkaDouDou Myslis treba jen jeden druh zeleniny?Protoze zakladatelka psala o ovozelu s masem. Dela jednodruhove treba sladke brambory. Ale ja nikdy jeden druh nedavala. Jidlo = od zacatku bilkovina, zelenina, priloha.Predpokladam, ze skrob je z brambor nebo kukurice, tak to uz se stejne muze zhustit tou bramborou i „jednodruhovy“ prikrm, treba celer (pokud ti jde o alergie). Teda ale jen cistou zeleninu bych nedala. Aspon s bramborem, k veceri.

Přečti si znovu úvodní příspěvek. Řeší se jednodruhové masové skleničky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
MamkaDouDou
23.1.24 16:18
@Zmatka píše:
@MamkaDouDou Myslis treba jen jeden druh zeleniny? Protoze zakladatelka psala o ovozelu s masem. Dela jednodruhove treba sladke brambory. Ale ja nikdy jeden druh nedavala. Jidlo = od zacatku bilkovina, zelenina, priloha.Predpokladam, ze skrob je z brambor nebo kukurice, tak to uz se stejne muze zhustit tou bramborou i „jednodruhovy“ prikrm, treba celer (pokud ti jde o alergie). Teda ale jen cistou zeleninu bych nedala. Aspon s bramborem, k veceri.

Píše o čistě masových! A ne, není to to samé dát bramboru a škrob, alergie dělají proteiny, ne sacharidy. A dávat jednosložkový příkrm je základní postup pro alergiky.

Obvykle tu od tebe čtu velmi racionální diskuzi a jako přispěvatelky si tě vážím, ale tady jsi udělala bouři z ničeho.

• Citovat
  • Upravit
5098
23.1.24 16:23

@MamkaDouDou No, a mas pravdu. My jsme se dal uz bavily o skrobu obecne a v tom prvnim prispevku pise i o mixu. Nicmene skrob fakt pouzila primo u ciste masovych prikrmu. A to teda jsem v soku, ze se neco takoveho vyrabi. To neznam :lol:

Hele, ale fakt teda musi byt maso nastavovany zrovna skrobem? Bych alergikovi (nemam, tak teoretizuji) dala brambor, a kdyz dobry, pouzivala bych dal jen ten.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
MamkaDouDou
23.1.24 16:26
@Janli píše:
Nikdy jsem nepochopila, proč někdo ty předražený a pochybný “skleničky” kupuje. Sehnat si biozeleninu a biomaso není nic těžkýho. Doma uvařeno, rozmixováno a zavařeno na měsíc dopředu během dvou hodin. Přesně vím, co tam mám a nemusím pak šílet, co tam dávají. Nemusím přemýšlet, jak to kdo skladoval nebo jestli po těch skleničkách někde neběhaly myši.

Opravdu chceš vypsat ty důvody? Protože já jich mám spoustu, ale pro tebe můžou být úplně irelevantní. :nevim: :lol:

• Citovat
  • Upravit
3121
23.1.24 16:30
@MD1984 píše:
Ahoj mamky, takže jsme začali s příkrmy ve skleničce (věšinou z DM nebo Rossmana) a po měsíci s manželem koukáme a ty „čistě masové“ příkrmy (čisté kuřecí nebo hovězí), které kupujeme a mícháme se zeleninou, mají ve skutečnosti jen 40% masa a zbytek je prý voda a škrob. Přitom to mají všechny značky stejně - Hipp, babylove, babydream, prostě všichni, co prodávají čistě masové příkrmy.

Kupujete nebo kupovaly jste to někdo někdy? Je to normální? Navíc tam ani není uvedené, kolik toho škrobu tam teda je, procentně. Bojíme se, že malou cpeme samým škrobem.

A mimochodem ty míchané příkrmy - třeba kuře s bramborem, telecí polévka atd. - mají zase jen 8% masa, zase bez ohledu na značku. Zdá se nám to dost málo, vzhledem k tomu, že všude píšou, že děti mají mít 20 gramů masa denně a pak to ještě časem zvyšovat. To by naše šestiměsíční malá musela zbaštit celou tu 200 gramovou skleničku, aby do sebe dostala těch 20 gramů masa.

Máte s tím některá zkušenosti, řešily jste to někdy? Díky moc!

V jedné 125 g skleničce je cca 9 gramů škrobu tj. jedna čajová lžička.

##########

Babydream
BIO příkrm z kuřecího masa 125 g
Výživové údaje na 100 g:
Sacharidy: 6,4 g
 https://www.rossmann.cz/…ureciho-masa

Babydream
BIO příkrm z hovězího masa 125 g
Výživové údaje na 100 g:
Sacharidy: 5,8 g
 https://www.rossmann.cz/…oveziho-masa

##########

Škrob obsahuje cca 83% sacharidů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
MamkaDouDou
23.1.24 16:33
@Zmatka píše:
@MamkaDouDou No, a mas pravdu. My jsme se dal uz bavily o skrobu obecne a v tom prvnim prispevku pise i o mixu. Nicmene skrob fakt pouzila primo u ciste masovych prikrmu. A to teda jsem v soku, ze se neco takoveho vyrabi. To neznam :lol:Hele, ale fakt teda musi byt maso nastavovany zrovna skrobem? Bych alergikovi (nemam, tak teoretizuji) dala brambor, a kdyz dobry, pouzivala bych dal jen ten.

Doma to můžeš nastavit jak chceš, ale v těch skleničkách funguje techologicky mnohem líp čistý škrob. A je tam v takovém množství, že není ničemu na škodu, trávicím traktem prostě projde.

• Citovat
  • Upravit
Janli
23.1.24 16:45
@MamkaDouDou píše:
Opravdu chceš vypsat ty důvody? Protože já jich mám spoustu, ale pro tebe můžou být úplně irelevantní. :nevim: :lol:

Jo, zajímá mě to, protože to fakt nechápu.

• Citovat
  • Upravit
MamkaDouDou
23.1.24 17:17
@Janli píše:
Jo, zajímá mě to, protože to fakt nechápu.

Tak tady máš naše důvody:

• praktičnost na cesty/ není nutno uchovávat v mrazáku
  • přísná kontrola dětských jídel co do obsahu pesti/herbicidů a těžkých kovů
  • nehrozí ti, že máš navařeno jídlo, které dítě zrovna nechce/nemůže
  • nevadí, že zapomeneš vyndat včas jídlo, je hned ready
  • dělá se ze zralého ovoce, takže je v optimální chuti
  • když zavádíš příkrmy v zimě, máš mnohem širší škálu ovoce k testování
  • u nás určitě i lenost, když jsme dělali něco, co nemohla, nechtělo se nám vařit jednu porci navíc, zvlášť s naší malou odmítačkou, bylo mi míň líto vyhodit skleničku
  • některé potraviny mají z mrazáku fakt divnou konzistenci (brambory např.)

No jsem ráda, že teď už jí většinou s námi. :lol:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí