Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ja vubec nechapala, co lide na vetsich detech maji, koncilo to pro me tim miminkem.
![]()
Ted uz mam deti ve skolce a skole a oproti miminkovskemu a batolecimu veku je to zlaty. Da se s nimi uz rozumne promluvit, zahrat si neco, zabavi se samy, nemusim je vsude vlacet s sebou. Jako jo, miminkovske obdobi bylo fajn, ale stacilo, sama pak uvidis, ze se budes chtit v tkm vyvoji posunovat.
Pro mne bylo v 25 také brzo, manžela jsem potkala až později, pak jsme se sestěhovali, chtěla jsem v novém domově nejprve chodit do práce, vybudovat nějaké vazby… Takže to přišlo až po 30. Teď máme 2, jsem s nimi ráda a nelituji toho, že někam zrovna nemůžu, protože jsem si „užívala“ předtím.
Nenech se tolik ovlivnit okolím, počkej pár měsíců nebo let a poznáš to sama, kdy je ten váš správný čas ![]()
@Renca8 nevím, já tedy o dětech nikdy nepřemýšlela typu, jsem připravená nebo ještě ne, počkám půl roku a tak. Ono spoléhat se na bio hodiny není zas až tak ruku v ruce s tělem. Ono to pak po tělesné stránce ani pak nejde. Ale to asi není ten případ. Řekla bych, že se spíš bojíš neznámého. Miminko je úžasná „věc“
ale i děti - pokud jsou tvoje jsou skvělé. Uvidíš, jak to cítíš. Nejde o to, že máš rozkošné mimčo, a pak fajn dětičky. Pro mě jsou moje děti kus mě samé, mí opravdoví přátelé.
@unuděná wow - jsi mladá, jen si užívej…taky to nesnáším, osypu se jen to slyším ![]()
@Catmum Tak tohle mi nastesti nikdy nikdo nerekl (by si mohl zkusit
).Maximalne se lidi divi, ze mam dve deti a neni mi jeste tricet. Ovsem ja si uzivam, svete div se, i s temi detmi. A dost mozna jeste vic, nez kdyz jsem je nemela
Je to jen o uhlu pohledu.
Spis bych rekla ze to je jen strach z neznameho a zaroven se hrozne tesim
asi ano, az to dite bude moje bude to jine nez kdyz se divam na urvance kamaradek ![]()
Mam 26 a dve deti. Starsi ma skoro pet a pul. Miminkovsky vek me nebavi. Zacina to kolem 2 kdy uz se zacinaji bavit, delat legracky a tak. A ano. Taky mam furt „strach“. Syn jde pristi rok do skoly. Ale tenhle „strach“ jsem mela i kdyz sel do skolky ![]()
Ten strach k tomu asi patri. Diky za nazory
nebojim se, ze bych svoje dite nemilovala jen nevim jak svym pocitum ted porozumet. Ale ano spis dite chci. Ted hned
! 80% na 20%
![]()
Ja miluju praci s detmi, ale cizi deti, ktere vidam v beznych situacich a v komunikaci s rodici me kolikrat vylozene vytacej
Dejte mi deset predskolaku a uziju si s nima lepsi den nez treba v laznich
Ale kdyz kamosce uz poseste hodi trileta dcera placku na zem a vriska jak pomatena, tak bych tam radsi nebyla ![]()