Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Jogrr píše:
@blobfish trilety dite na maroldovo panorama?![]()
Samozřejmě, proč ne? Je tam toho hodně k vidění, na to, aby z toho mělo zážitek, fakt nemusí chápat husitství.
@Anonymní píše:
@blobfish Co přesně ti na té matějské vadí?
Nechci podporovat ty, kteří to organizují.
No a pak taky není v souladu s mými hodnotami platit stovky za několikaminutové zážitky, když srovnatelné i kvalitnější můžu mít jinde za daleko míň nebo zadarmo, konzumovat nekvalitní cukrovinky, pohybovat se v prostředí plném nevkusu a ještě to dětem prezentovat jako super zážitek.
@blobfish Díky za tip na to panorama, myslela jsem, že to pro děti nebude, ale zkusíme to.
Souhlasím s tím, že matějská je prostředí nevkusu. Dítěti to jako super zážitek rozhodně neprezentuji. A cukrovinky mu tam nekupuji (nejen tam - jsme sugar free domácnost). Nicméně když jsme šli kolem a chtěl se tam podívat a jet na malém pomalém kolotoči, tak jsem ho tam pustila. Moc se mu to líbilo. Pak jsem řekla, že jeden kolotoč stačí a že je tam hluk a půjdeme radši do Stromovky a šli jsme. Samozřejmě příště chtěl zase na kolotoč, tak jsem mu to dopřála a šli jsme do parku. Pak ho ještě manžel vzal na nějakou velkou klouzačku, to se mu taky moc líbílo.
Nechce se mi ho vyloženě od toho separovat, přeci jen děti mají kolotoče rády, líbi se jim tam, ale nebudu tam s ním trávit hodiny. Ať si to užije a jdeme zase jinam, kde i já budu spokojená.
Nevím, jestli tvůj striktní názor (a určitě to nebude jediná oblast, kde máš takové názory) pak dítě nebude nějak vyčleňovat z kolektivu a nebude za divné. Starší dítě už se s tím pocitem divnosti dovede možná líp vypořádat, ale mladší myslím víc potřebuje zapadnout do kolektivu a třeba si popovídat potom ve školce o tom, jak bylo na kolotoči a ne koukat, že ani neví, co to je a jaké to je.
@blobfish Co přesně ti na té matějské vadí?