Mateřská dovolená v USA

63
9.7.13 11:29

mateřská dovolená v usa

Dobrý Den, chtela jsem se zeptat, jestli nekdo z vas nevi, kdy se v usa nastupuje na materskou dovolenou v tehotenstvi, a jak dlouho tam trva.Moc dekuju

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21848
9.7.13 11:32

Mateřská dovolená trvá v USA šest týdnů, někteří zaměstnavatelé dávají v rámci firemních benefitů i více, většinou tři, výjimečně i šest měsíců. Prvních šest týdnů dostává maminka 100 % platu, další podpora záleží na zaměstnavateli. Pokud chce žena zůstat doma déle, musí své zaměstnání opustit. Je ale normální pracovat až do porodu, a to třeba i v chemické laboratoři. Neexistují žádné úlevy v tomto směru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
9.7.13 11:59

Jo, jak pise @Seizdra, tam je to „krute“… zenske, ktere maji v planu dite, si casto hledaji misto podle toho, aby prave v benefitech mely treba ty tri mesice. to uz je uspech. a jeste te uvitaji zpatky v praci s hlaskama jako: tak to sis uzila 3 mesice doma, co? ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
makytalicka
9.7.13 12:02

A já si vyčítám když jsem se vrátila po roce do práce… Šest týdnů? To bych si šla rovnou skočit, v rámci hormonů, z mostu. A nejsou tam třeba nějak firemní školky, nebo „levnější“ chůvy? Nebo vyšší platy chlapů? To mi neříkejte, že si přikurtují to dítko na záda a jdou do práce. 8o…že by hodně jeslí?

• Citovat
  • Upravit
45717
9.7.13 12:07

Musí dát dítě do jeslí nebo spíš chůvě (která má na starost třeba dvě tři takové děti). Cena takové chůvy asi 2000 dolarů za měsíc v NY.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
makytalicka
9.7.13 12:09

@veria A průměrný plat je jaký?

• Citovat
  • Upravit
7182

Já to říkám pořád, že v naší zemi máme v tomto směru luxus.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45717

Hele, to nevím. Neptala jsem se kamarádky, i když velmi dobré, kolik vydělává :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
makytalicka
9.7.13 12:11

Pokud počítám správně, tak je to 40.000Kč za chůvu… Zajímal by mě průměrný výdělek a cena bydlení a potravin.. Benzín mají skoro zadarmo, to vím :D

už jsem si to našla, v USA je to cca 67.000Kč měsíčně, chleba stojí 80Kč, 1l Cola 38Kč, margarín 48Kč,… zajímavé.

Příspěvek upraven 09.07.13 v 12:17

• Citovat
  • Upravit
45717
9.7.13 12:12

Ale pracuje v dobré firmě na poměrně vysoké pozici, tak předpokládám, že na tu chůvu prostě v pohodě vydělá. Ale stejně je to mazec, odejít od tak malého miminka. Ona teda má tedy zaměstnavatele velmi dobrého, mohla být doma celé 4 měsíce, považte. Ale pracovala až do samého porodu, v pátek ještě v práci a v neděli porodila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45717
9.7.13 12:14

To počítáš špatně, je to 40 tisíc. Bydlení velmi drahé, nájem malého bytu v NY klidně 3 tisíce dolarů. Ceny potravin vyšší než u nás, o hospodách ani nemluvě. Ale vydělají určitě mnohem víc zase ;) I když asi jak kdo, nevím kolik vydělá třeba prodavačka, nebo taková nějaká obyčejnější profese :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
makytalicka
9.7.13 12:16
@veria píše:
To počítáš špatně, je to 40 tisíc. Bydlení velmi drahé, nájem malého bytu v NY klidně 3 tisíce dolarů. Ceny potravin vyšší než u nás, o hospodách ani nemluvě. Ale vydělají určitě mnohem víc zase ;) I když asi jak kdo, nevím kolik vydělá třeba prodavačka, nebo taková nějaká obyčejnější profese :nevim:

máš pravdu, dala jsem tam dvojku místo čtyřky… :oops: blbnu

• Citovat
  • Upravit
45717
9.7.13 12:19

No je to tam drsné, ale zas když se snažíš, vyděláš si a nemáš se špatně, každý den chodí na večeři do restaurace a dvakrát ročně na exotickou dovolenou :D Ale té dovolené je dohromady jen 2 týdny, když dobrá firma tak i 3. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1863
9.7.13 13:21

Také si občas vyčítám, že jsem šla „už“ po roce a půl do práce a makala skoro do porodu. ale jak tak čtu, jak jsem ještě na usa poměry docela flákač :mrgreen:
omlouvám se za OT

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45717
9.7.13 13:38
@michaela1808 píše:
Také si občas vyčítám, že jsem šla „už“ po roce a půl do práce a makala skoro do porodu. ale jak tak čtu, jak jsem ještě na usa poměry docela flákač :mrgreen:
omlouvám se za OT

To jsi :D Ta moje kamarádka furt nemůže pochopit, že chci být 2 až 3 roky doma, furt se mně ptá, co pořád dělám a tak :D Ona teď čeká druhé, budou dva roky od sebe, zase až do porodu v práci, starší mezitím s chůvou. To si u nás neumíme představit ani. Tady ženská kolikrát otěhotní, jde ihned na PN a doma zůstane i pak s druhým třeba pět šest let celkem. Tam nemyslitelné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

O Budulínkovi

• (5) + 5 recenzí