Mateřská mi nestačí

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
79701
26.3.19 19:21

@stinga On musel mít ten důchod výjimečně vysoký, moje maminka byla v důchodu taky dlouho a přesto měla nějakých 10. No a ten příspěvek, to má druhý stupeň, že? Jistě jsou i takové důchody, ale já znám spíš ty důchodce, co mají tedy neco mezi 10-13. A spíš k těm 10.
A jo, taky mi vadí hlavně výkřiky o právu na příspěvek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75907
26.3.19 21:14

@inkakřivák no děda byl místopředseda Jednoty, a ten příspěvek je 3. stupeň - už 2 roky leží, má permanentní močový katétr, gangrénu ( ta se mu teď teda po těch 2 letech vyléčila) a další zdravotní nesnáze - no v 95 asi už to moc lepší nebude,
ale babička z druhé strany měla cca před 10 lety důchod 12.800,–- a to byla prodavačka, teď kolik má nevíme, to nám ona neříká, tehdy jí mamka šla vyřizovat vdovský důchod, takže viděla výši jejího běžného důchodu, takže to taky bylo docela dost

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12834
26.3.19 22:19

Muj deda s babickou. Delali v JZD. Pred deseti lety kazdej 15.000 Kc. Bylo jim teda pres 80. Meli nejaky prispevky na nemohoucnost. Pak na berle, co si tak pamatuju. Nevim detailne, nezajimala sem se o to vic.
Babicka jeste zije, ale kolik ma ted, to nevim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1709
27.3.19 01:58

@Annabela11 Já bydlím na vesnici,většina starých lidí tu opravdu nepracuje.Nemají kde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14313
27.3.19 07:23

@Enicka Ve městech maji větší možnosti to je pravda,moji mame bude 70let a dojíždí uklízet do města tchyni je 74pracuje v trafice.Tatovi je 70mohl by pracovat je zdráv ale rekl že už na to ser. :lol: U nás v praci pracuji 4duchodkyne :nevim: Takže jsou důchodci kteří pracovat můžou pak jsou důchodci kteří opravdu uz nenohou z jakékoliv důvodu.Stejne tak je to i se zenou na rodičáku je taková ktera pracovat v pohodě může pak je taková ktera ty možnosti nema a prostě nemůže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1709
27.3.19 07:33

@Burj Chalifa Přesně to si myslím i já. Akorát je náš asi min ,co si to myslí, než těch ,co to nutne potřebuji a budou kvůli tomu podepisovat petice a kdo ví co ještě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
79701
27.3.19 10:15

@stinga Já se nehádám. Jenom vím, že maminka zemřela táhlo jí 85, a pracovala ve fabrice a pak jako kuchařka ve školce. vychovala pět dětí a důchod měla nějakých necelých 11 tisíc, když zemřela. Před šesti lety.
A prostě nějak opravdu nevidím důvod, proč by měl stát dávat peníze mladým lidem, zdravým, v produktivním věku. Beru nějaký příspěvek, ale kruci copak je 220 tisíc málo? To bych neřekla ani náhodou.

Příspěvek upraven 27.03.19 v 10:18

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
966
27.3.19 10:16

Tak já nevím, ale nemít na jídlo a na plíny pro děcko nebo i pro sebe, tak místo toho, abych vykřikovala na netu, tak prodám vše, co nepotřebuju. Tj. telefon, televizi, a pod…Chápu, že práci třeba hledat nemůže, ale tohle jsou fakt nepotřebný věci, který při prodeji hodí pěknej peníz aspoň do začátku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14313
27.3.19 10:30

@inkakřivák Rodicak jsem mela 6100kc.Malo to opravdu bylo.Nebo máš pocit ze je to dost?V televizi jsem nedávno poslouchala porad kolik mladych rodin zije na hranicí chudoby.Vse se zdrazuje tak musi rust i rodicak…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
79701
27.3.19 10:31

@Annabela11 A jiný příjem v rodině nebyl?
A co vím, tak se dá koupit plno oblečení za pár šupů a je jako nové, beztak děti rychle rostou. Kočáry to stejné, Jo, umělé mlíko je drahé, to ano, a plíny taky. Ale zase stačí nakoupit látkovky a je vystaráno třeba na pět dětí dopředu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
79701
27.3.19 10:33

@Annabela11 A jak dlouho jsi byla doma?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14313
27.3.19 10:46

@inkakřivák Jen pliny a sunar je měsíčně pěkná pálka…To se dostanes i na 3tis…kde jsou ostatní věci. A hadrové pliny tim si myslíš ze ušetřís? To ti zase jede pračka no a pak ucet za vodu praci prasek atd…Mit dítě levné fakt není…Neznam nikoho v mem okoli ze by rekl ze je rodicak dobře zaplacen fakt nikoho takového neznam…Oni kdyz to tak nekdo napíše 220tis tak to tak asi vypada ze je to větší castka ale kdyz to rozpocitas na mesice tak je to prd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
79701
27.3.19 10:54

@Annabela11 No fajn, ale znovu - ten účet za vodu a prášek ti nevyletí tolik. A jak dlouho dáváš UM? To je na tobě. A taky jsi z toho příspěvku asi neživila sebe i dítě. A jak dlouho jsi byla doma? Mohla jsi jít dělat, v současné době není problém s prací, a dítě dát třebado školky soukromé - vnuk chodil jednou dvakrát týdně od roku a půl. nechodil na dloo, ale chodil. Totéž vnučka, aneo pak platili paní na hlídání. Tohle se všechno dá udělat - a je spousta žen, co to dělají. No a pak jsou ty, co sbalí drahé pleny a jdou je donést na vládu. a to je smutné, mladí, zdraví a čekají kdo jim co dá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
79701
27.3.19 10:55

@Annabela11 A navíc - to není zaplacený rodičák, to je příspěvek!!! Chápeš ten rozdíl mezi mzdou a příspěvkem na péči?
A optám se - jaké ostatní věci kupuješ dítěti měsíc co měsíc? A navíc i těch 6 tisíc ti potřeby dítěte na měsíc pokryje, i když budeš pleny kupovat každý měsíc a dávat UM až do tří let.

Příspěvek upraven 27.03.19 v 11:00

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148075
27.3.19 10:57
@Annabela11 píše:
@inkakřivák Jen pliny a sunar je měsíčně pěkná pálka…To se dostanes i na 3tis…kde jsou ostatní věci. A hadrové pliny tim si myslíš ze ušetřís? To ti zase jede pračka no a pak ucet za vodu praci prasek atd…Mit dítě levné fakt není…Neznam nikoho v mem okoli ze by rekl ze je rodicak dobře zaplacen fakt nikoho takového neznam…Oni kdyz to tak nekdo napíše 220tis tak to tak asi vypada ze je to větší castka ale kdyz to rozpocitas na mesice tak je to prd.

Jenže ten rodičák tě nemá živit přece. Je to příspěvek od státu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat