Mateřská mi nestačí

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
79701
27.3.19 12:39

@Annabela11 Jo a že důchodci mají mít našetřeno, o tom se přece mluví už hodně dlouho. Proč si myslíš, že si dost lidí platí důchodové? Pro zábavu? jenže možná jsou to lidi, kteří vědí, že ani státní kasa není bezedná. A že se jednou může stát, že se ráno dozvíme vážení a milí, bohužel peníze nejsou, důchody budou na úrovni životního minima všem, a zrušíme přídavky a budeme platit padesát procent v nemocnicích. A co naděláš? Nic. A pokud nebudeš spořit, budeš v háji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14313
27.3.19 12:40

@neila Neni to mimo…kazdy vi ze jednou zestarne tak by si mel delat zadni vratka a sporit si ne?a ne na to cely zivot prdet a pak si stezovat ze ma malý důchod.U nekoho ti vadí ze si stezuje a u druhého ne? zvláštní. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16186
27.3.19 12:43
@Annabela11 píše:
@neila Neni to mimo…kazdy vi ze jednou zestarne tak by si mel delat zadni vratka a sporit si ne?a ne na to cely zivot prdet a pak si stezovat ze ma malý důchod.U nekoho ti vadí ze si stezuje a u druhého ne? zvláštní. :roll:

nevím o tom, že by důchodci spisovali nějaká nesmyslné petice, kterými by si nárokovali to, na to nikdy žádný nárok neměli :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
79701
27.3.19 12:46

@neila Ale myšlenka je to dobrá, že bych vytvořila petici na příspěvek třena na otop pro důchodce? hele jsme starý, je nám furt zima a musíme víc topit a jak my k tomu přijdeme?
A taky samozřejmě příspěvek na léky a různé pomůcky a potravinové doplnky, a ten by se měl pravidelně valorizovat a měl by být odstupnovaný podle věku - pekně od šedesátníků směrem nahoru. Co rok, to nemín 500. Tak. A jdu na to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14313
27.3.19 12:47

@neila Treba nesepisuji petice ale delaji jiné věci..nerikej mi ze si nikdy neslysela od zadneho duchodce ze si stezuje na svuj důchod…Ja to slysim furt v televizi ci na nettu l

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
79701
27.3.19 12:47

@Annabela11 A co takhle - neměli by mít ti rodiče našetřeno dřív, než se pomnoží? Nakonec vědí, že budou mít děcka, ne,? Takže žádné cestování, ale makat a šetřit. A je to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
79701
27.3.19 12:48

@Annabela11 Ano stěžují si, a co? Nedemonstrují, nekřičí před vládou, netváří se že je to loupež že nic nedostávají navíc. Stěžují si všichni lidé, to je normální. Já dneskana počasí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14313
27.3.19 12:52

@inkakřivák At jsou radi ze nejaky duchod vubec maji :mrgreen: No par stavek uz také bylo na tema duchody…Kdyz ti nevadi ze si vsichni stezuji tak proc narazis na rodicak?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14313
27.3.19 12:56

@inkakřivák Asi ano stejne jako duchodci na duchod a byl by klid. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16186
27.3.19 12:57
@Annabela11 píše:
@neila Treba nesepisuji petice ale delaji jiné věci..nerikej mi ze si nikdy neslysela od zadneho duchodce ze si stezuje na svuj důchod…Ja to slysim furt v televizi ci na nettu l

mám oba rodiče důchodce a nepamatuji si, že by si stěžovali. Šetřili v době, kdy vydělávali, takže ještě i my jako děcka, jsme od nich dostali nějakou korunu do života. Z důchodů vyjdou, dostávají ho oba a samy pro sebe toho moc nepotřebují, takže ještě i něco málo ušetří. A i když to není kvůli penězům, tak máma ve svých 74 letech dělá správkyni bytovky (60 bytů), což se ji divím, protože musí aktuálně řešit poměrně dost věcí (nové výtahy, výměna stupaček atd.). Je prostě zodpovědná, naučená pracovat a zaměstnává si tím hlavu, což oceňujeme a podporujeme jí v tom. Když je potřeba, pomůžeme s něčím. Já osobně fakt registruji víc nářků od mladých, zdravých a líných :jazyk: Všechno chtějí, chtějí to hned a ideálně, kdyby jim na to aspoň polovinu usypal stát :zed: Na druhou stranu sedí doma na zadku, s pracovní dobou, při které by zvládli v pohodě přivýdělek. A nejvíc mě dokáže vytočit, když si ženské pletou mateřství s povoláním :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
79701
27.3.19 13:03

@Annabela11 Kdy byly stávky za vyšší důchody? To by mne i zajímalo. Můžeš hodit odkaz?
Jinak skutečně stěžování si neberu jako nic tak závadného, řeči se mluví a voda teče. A já si nestězuju, jak říkám, mám něco usysleno, něco si přivydělávám, něco mám důchodu, jsem spokojená. A pro vnoučata na lízátka mám taky, na dovolenou pro sebe taky, jenom děcka halt nedostávají nic.
Ale tak ti makají. Dcera pracovala z domu už v šestinedělí, snacha po třech měsících po porodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14313
27.3.19 13:04

@neila Tak ja nemohu rict kdo si vice stěžuje zda mladi či stáří.Je to asi pripad od případu.Nevim zda mladí lidé chteji vse hned atd…Ty budes asi starší generace že?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14313
27.3.19 13:05

@inkakřivák V poradku tak to ma byt spokojený důchodce :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16186
27.3.19 13:07
@Annabela11 píše:
@neila Tak ja nemohu rict kdo si vice stěžuje zda mladi či stáří.Je to asi pripad od případu.Nevim zda mladí lidé chteji vse hned atd…Ty budes asi starší generace že?

to rozhodně ne, jen jsem si děti pořizovala tak, abych nemusela naříkat :mavam: Mám tři a nejmladší má necelé tři roky :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1124
27.3.19 13:10

@Annabela11 a podle stejne logiky by si meli nasetrit lidi, co planuji deti. Schvaluji oboje. Naopak duchodce si musi setrit i na desitky let v duchodu, to je fakt tak tezky akceptovat, ze by si rodice meli nasetrit na blby tri roky? Mas docela pokrytecky argumenty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat