Matkou ve 20

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Pitaya1
6.10.22 22:03
@Zoe1 píše:
Jo vy máte jen jedno, tak to chápu :-D to bych si taky hodně odpočinula, tuhle byla dcera ve školce a jen syn doma a já ani nevnímala, že je doma, jake tu bylo ticho. Teď už tomu rozumím, protože vzít si na dovolenou jedno jedno dítě, tak bych si taky hodně odpočinula :-D

Ale tak nikdo tě nenutil mít dvě děti ;)

• Citovat
  • Upravit
2933
6.10.22 22:10
@Pitaya1 píše:
Ale tak nikdo tě nenutil mít dvě děti ;)

Nenutil, jasně že ne, ale já jen na objasnění, proč by pro mě byla dovolená bez dětí byla relax :-D a taky se jí snad jednou dočkám :-D
A hlavně si myslím, že až děti budou starší, obstarají se samy, tak ta dovolená s dvěma už bude úplně o něčem jiném než jet s nima na dovolenou teď.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
7.10.22 07:02
@Matt 02 píše:
Ano, máme pětiměsíčního syna. Ale přesto si opravdu nechci hrát na odborníka přes děti, já vás fakt nikoho neodsuzuji, jen mě to překvapilo, to je celý. U nás je to tak, jelikož manželka chodí na denní studium, tak jsem s malým přes den cca šest hodin sám. Je to 14 dní, předtím vlastně úplně od začátku, co se malý narodil škola nebyla, manželka dokončila ročník dřív a pak byly prázdniny, znova začala až teď a už za těch 14 dní můžu říct, že je to náročný, takže já to chápu. Jen u ženských mě to překvapilo, protože to neznám. U nás je to zatím tak, že manželka dvakrát denně brečí, že se na školu vykašle, že je strašný ráno odcházet od malého. Když přijedeme k našim, tak jdeme třeba večer za kámošema, samozřejmě až potom, co syn usne. Opět furt kouká na mobil, jestli máma nevolá, prostě se tak neuvolní, jak já, já vím, že je všechno v caiku, že je malý s mámou a pohoda. V jednu musíme domů, protože se někdy malý v půl druhý budí. To samé, když pracuju, tak pracuju a nějak neřeším, co malý. Vím, že manželka to tak nemá, že ve škole je trošku ve stresu, co je doma, přesto, že ví, že je malý se mnou. A máma říká, že je to normální, že ona to tak taky měla a že to má každá ženská. Ale třeba je to jen tím, že je syn ještě fakt mimčo, třeba v jeho třech letech pojedeme například na tábor jako vedoucí a zase v noci polezeme na skálu a budeme plavat v rybníku, tak jako v 16,17,18 a malý bude u babičky a u dědy. Já si to představit umím, to záleží na manželce, já se přizpůsobím, pokud bude jako máma, tak taky dobře, mě se líbí i tenhle přístup, když vidím tu mateřskou lásku, tak je to strašně sexy, takový to, co dělá ženskou, ženskou. Ale tím samozřejmě nechci říct, že ty z vás, co jezdí nebo by rády jely bez dětí nemají mateřský cit nebo jsou špatné matky, jen to zatím neznám a uvidíme, jak to bude u nás, ještě je hodně času ;).

Malé miminko bych taky „opouštěla“ jen s vypětím všech sil. To opravdu nejde srovnávat třeba se školákem. Na dovolenou bych bez dítěte jet zatím nezvládla, protože by mi bylo líto, že s námi prostě ve volnu není. Jinak ho velmi ráda předám v osm do školy a mám pár hodin „volna“. Ač něco dělaf musím. A chápu ostatní, jak to myslí „v klidu si vychutnat snídani“. I sedmileťák moc neposedí a hned by šel, jak vyzunkne džus a roznimrá rohlík nebo buchtu. Hrozně ráda jdu na posed s kamarádkou, kdy si v klidu vychutnám i tu večeři. Prostě jakmile je v dosahu dítě, vnímáš ho a odvádí tvou pozornost. I to jedno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2790
7.10.22 10:33

@Pitaya1 Tak promiň, ale to tedy nemůžeš srovnávat naše a vaše rodinné dovolené. Věř, že ten rozdíl mít jedno dítě (nevím jak je staré) a mít dvě ve věku 4 a 6 let je dost podstatný rozdíl. To bys určitě neřekla, že jsou ty dětné a bezdětné dovolené stejné :mrgreen:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Pitaya1
7.10.22 10:38
@baracudas píše:
@Pitaya1 Tak promiň, ale to tedy nemůžeš srovnávat naše a vaše rodinné dovolené. Věř, že ten rozdíl mít jedno dítě (nevím jak je staré) a mít dvě ve věku 4 a 6 let je dost podstatný rozdíl. To bys určitě neřekla, že jsou ty dětné a bezdětné dovolené stejné :mrgreen:.

Tak ale nikdo tě nenutil mít víc dětí, mít mezi nimi krátký věkový rozestup.

• Citovat
  • Upravit
151743
7.10.22 10:52
@Pitaya1 píše:
Tak ale nikdo tě nenutil mít víc dětí, mít mezi nimi krátký věkový rozestup.

O tom to ale není ne jestli je někdo nutil? Je to o tom že je pochopitelné, že rodiče jedou na dovolenou bez dětí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45775
7.10.22 11:27
@baracudas píše:
@Pitaya1 Tak promiň, ale to tedy nemůžeš srovnávat naše a vaše rodinné dovolené. Věř, že ten rozdíl mít jedno dítě (nevím jak je staré) a mít dvě ve věku 4 a 6 let je dost podstatný rozdíl. To bys určitě neřekla, že jsou ty dětné a bezdětné dovolené stejné :mrgreen:.

Ma jedno asi 11-12 lete. To je fakt pohodicka.
Ne, nikdo nas nenutil mit vic deti, ale je to proste velky rozdil a o tom se tady bavime, jaka je dovolena s detma a bez nich.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Pitaya1
7.10.22 11:57
@veria píše:
Ma jedno asi 11-12 lete. To je fakt pohodicka.
Ne, nikdo nas nenutil mit vic deti, ale je to proste velky rozdil a o tom se tady bavime, jaka je dovolena s detma a bez nich.

No a dovolená s dítětem je tedy co? :think:

• Citovat
  • Upravit
45775
7.10.22 12:00

No tak dovolena s jednim 12 letym je uplne neco jineho, nez dovolena treba s tema dvema 6 a 4 a to nemluvim o tech, co maji tri ctyri male deti, tem se divim ze vubec nekam jezdi. To neni dovolena, to musi byt galeje :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2933
7.10.22 12:19
@veria píše:
No tak dovolena s jednim 12 letym je uplne neco jineho, nez dovolena treba s tema dvema 6 a 4 a to nemluvim o tech, co maji tri ctyri male deti, tem se divim ze vubec nekam jezdi. To neni dovolena, to musi byt galeje :mrgreen:

Jasný no, Pitaya nechápe, že ona si na dovolené s jedním 11-12 letým odpočine, tak jaktože si člověk neodpočine na dovolené s dvěma :-D v mém případě 3 a 4 roky, ne opravdu je to velký ale hodně velký rozdíl jet takto s malými dětmi na dovolenou nebo jet někam sama :-D
Patrně až budou mít 11 a 12, tak už to bude asi taky o něčem jiném, člověk je nebude muset hlídat na každým kroku, i do té restaurace se s nimi bude dát jít, atd., atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Pitaya1
7.10.22 12:21
@Zoe1 píše:
Jasný no, Pitaya nechápe, že ona si na dovolené s jedním 11-12 letým odpočine, tak jaktože si člověk neodpočine na dovolené s dvěma :-D v mém případě 3 a 4 roky, ne opravdu je to velký ale hodně velký rozdíl jet takto s malými dětmi na dovolenou nebo jet někam sama :-D
Patrně až budou mít 11 a 12, tak už to bude asi taky o něčem jiném, člověk je nebude muset hlídat na každým kroku, i do té restaurace se s nimi bude dát jít, atd., atd.

No vidíš, já do té restaurace mohla jít i v těch jeho 3 letech. A anomam jen jedno dítě, takže je zad potřeba se mi víc věnovat, protože k sobě nemá parťáka.

• Citovat
  • Upravit
2933
7.10.22 12:24
@Pitaya1 píše:
No vidíš, já do té restaurace mohla jít i v těch jeho 3 letech. A anomam jen jedno dítě, takže je zad potřeba se mi víc enovat,

Jo no, to bych taky klidně mohla :-D protože by tam nemělo do koho pošťuchovat a s kým se mlátit. Neřeš, tohle matka jednoho dítě nikdy nepochopí, ano přesto jsem ráda, že mám oba dva, tohle je jednou přejde a naopak myslím si, že už za chvíli se to obrátí, že si čím dál víc budou spolu hrát.
Ale já jen pro vysvětlenou, proč matky s jedním dítětem si mohou na dovolené s jedním dítětem odpočinout a matka jednoho dítěte nemůže pochopit, jaké to je jet na dovolenou sama bez dětí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4264
7.10.22 12:28
@Pitaya1 píše:
No vidíš, já do té restaurace mohla jít i v těch jeho 3 letech. A anomam jen jedno dítě, takže je zad potřeba se mi víc věnovat, protože k sobě nemá parťáka.

Tak mu děláš parťáka ty a o partnerovi tu za celou dobu nepadlo ani slovo. Fakt nechápeš rozdíl mezi dětnou a nedětnou dovolenou? Já si třeba na dovolenou jezdím odpočinout tak maximálně od denního stereotypu, jinak ji chci prožít aktivně. A ano, jde to i s dětmi. Ale prostě jsou aktivity, které ráda dělám s manželem, a které prostě s jakkoli starým dítětem dělat nemůžu a nechci. Ty takové aktivity neznáš? Pak se divím, že vůbec máte to jedno dítě :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12905
7.10.22 12:46
@Zoe1 píše:
Tak asi ten věk vysvětluje to, že nechápe nás starší ohledně těch dovolených bez dětí :-D protože mě máma měla ve 22 a v podstatě bez nás předtím na společné dovolené taky nikdy nebyli a říkala mi, že tím jak to nezažili, tak jim to nechybělo, jenže ten, kdo zažil několik dovolených, kde byl sám nebo s manželem, tak si myslím, že to chápe moc dobře :-D navíc teda jako starší, i když pořád mladá :-D potřebuji někde nabrat energii, no ale dosud jsem se stejně zatím nikde nedostala

To je spíš o povaze než o věku, nebo možná o věku dítěte, ale ne rodiče. Já jsem stará matka a taky popravdě fakt nechápu ty řeči, jak v půl roku už mám divoce toužit narvat dítě babičce a jít nejlépe hákovat zas. To má prostě každý jinak, já bych jí nedala na noc. Zvládla jsem bez ní jedno odpoledne a večer, a bylo to až až, a ještě jen díky tomu, že s ní byl tatínek, na kterého je zvyklá. Na dovolené s ní se těším už teď, dovolených bez dítěte jsem si užila do 32 dost, nějak nevidím to lákadlo. Možná se to změní až jí bude xy let samozřejmě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2790
7.10.22 12:51

@Pitaya1 Nenutil, chtěli jsem to tak, děti jsou plánované a dobře nám tak :mrgreen:. Ale ty hodnotíš něco o čem nemáš ani ponětí, tak si příště tvůj názor prosím tě nech od cesty :roll:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 166 recenzí

Digital

• (4.2) + 99 recenzí