Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj mám objednaný drmek vitex. Měla jsem za to, že se má začít brát po ovulaci, ale teď jsem někde viděla, že by se měl brát už od 1. dne cyklu? Máte někdo víc info?
Mám PCOS a nejspíš anovulacni cykly, tak zkouším co se dá, abych to trochu nahodila a konečně se zadařilo…
No, ono to je zrovna s drmkem složité. Já jsem četla 3 varianty a moudrá jsem z nich nebyla. Všude se píše něco jiného, pak si vyberte co je pravda
…
varianta 1: brát 3 cykly od 1DC bez přerušení (3 měsíční kúra)
varianta 2: brát do ovulace, po ovu už ne, protože by mohl ublížit případnému těhotenství
varianta 3: brát po ovulaci protože je to jako progesteron
tak a teď babo raď
takže jsem ho pak přestala brát uplně ale cyklus mi nenahodilo zatím nic ani myo inositol s dchiroinositolem… teď jsem na hormonech jak na ovulaci, tak na MS a teď první cyklus s ovitrell tak čekám co bude jsem 2DPO
(mám taky PCOS a anovulací diagnostikováno od března tohoto roku - snaha o mimčo od loňského září )
držím pěsti aby se Vám povedlo nahodit cyklus s ovulací ![]()
@TerezaV95 aha, tak to je docela rozdíl no. Jinak jsem na tom docela podobně. Tak uvidím, dneska bych si ho měla jít vyzvednout, tak nevím jestli ho začnu brát, teď jsem právě asi po ovu. Tak i kdyby mi to zkrátili aspoň cykly, který mám skoro 40 dní.
@Paaajuska pokud máte alespoň 40 dní buďte ráda já bych neměla cyklus žádný bez hormonů
a to před HA vše v pořádku nikdo nic neřekl že bych měla někdy mít problém.. vědět to tak se budu chránit jinak.. stejně si pořád myslím že za to může HA a nikdo mi to nevymluví že jsem to musela mít už předtím, protože před HA jsem měla cykly pravidelné… ![]()