Matkou ve 20

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2933
6.10.22 20:13
@Matt 02 píše:
Fakt byla, je mi 20, 18 mi v té době nebylo. Bylo to před Vánoci 19, klidně ti ji sem hodím.

Já se v tom teď trochu ztrácím, takže jsi 20lety muž a máš už teda taky mimino nebo dítě?
Protože jestli dítě nemáš, tak opravdu nemůžeš vědět, jaké to je konečně si odpočinout od mimina nebo batolete, to že to vaši nedělali neznamená, že to sám nebudeš potřebovat a za druhé chlapi toto úplně pochopit nemůžou, protože nejsou s miminem nonstop. Já bych třeba byla fakt dobrej otec :-D protože by nebyla veškerá péče na mě a to se opravdu nedá vůbec srovnávat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12885
6.10.22 20:21
@Zoe1 píše:
Já se v tom teď trochu ztrácím, takže jsi 20lety muž a máš už teda taky mimino nebo dítě?
Protože jestli dítě nemáš, tak opravdu nemůžeš vědět, jaké to je konečně si odpočinout od mimina nebo batolete, to že to vaši nedělali neznamená, že to sám nebudeš potřebovat a za druhé chlapi toto úplně pochopit nemůžou, protože nejsou s miminem nonstop. Já bych třeba byla fakt dobrej otec :-D protože by nebyla veškerá péče na mě a to se opravdu nedá vůbec srovnávat.

Ano, Matt má miminko :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
151167
6.10.22 20:28
@Zeoli píše:
@Matt 02 tak jestli ti je 20, tak smekám před tvými názory. Jsem myslela, že podle vyjadřování ti je hodně přes 30.
Posílám kytku :kytka:

Mam to s Mattem stejně. Ne vždy s ním souhlasím, ale to jak píše a o čem píše, klobouček.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2933
6.10.22 20:33
@Liberalissima píše:
Ano, Matt má miminko :srdce:

Tak asi ten věk vysvětluje to, že nechápe nás starší ohledně těch dovolených bez dětí :-D protože mě máma měla ve 22 a v podstatě bez nás předtím na společné dovolené taky nikdy nebyli a říkala mi, že tím jak to nezažili, tak jim to nechybělo, jenže ten, kdo zažil několik dovolených, kde byl sám nebo s manželem, tak si myslím, že to chápe moc dobře :-D navíc teda jako starší, i když pořád mladá :-D potřebuji někde nabrat energii, no ale dosud jsem se stejně zatím nikde nedostala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Pitaya1
6.10.22 20:36
@Zoe1 píše:
Tak asi ten věk vysvětluje to, že nechápe nás starší ohledně těch dovolených bez dětí :-D protože mě máma měla ve 22 a v podstatě bez nás předtím na společné dovolené taky nikdy nebyli a říkala mi, že tím jak to nezažili, tak jim to nechybělo, jenže ten, kdo zažil několik dovolených, kde byl sám nebo s manželem, tak si myslím, že to chápe moc dobře :-D navíc teda jako starší, i když pořád mladá :-D potřebuji někde nabrat energii, no ale dosud jsem se stejně zatím nikde nedostala

No vidíš, já byla na dovolených jen s chlapem před tím, než jsme mi dítě a nějak mi nepřijde, že by dovolená s dítětem byla horsiz :nevim:

• Citovat
  • Upravit
10952
6.10.22 20:37

Nečetla jsem vše :oops:
Tak hlavně jsou dnes lidi, holky i kluci trochu jiný, než před těmi 30.lety.
Neříkám, že horší, ale jiný. Je jiný svět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2933
6.10.22 20:45
@Pitaya1 píše:
No vidíš, já byla na dovolených jen s chlapem před tím, než jsme mi dítě a nějak mi nepřijde, že by dovolená s dítětem byla horsiz :nevim:

Já neříkám, že je s dětmi horší, jen s dětmi si neodočinu, s dětmi mám aktivní dovolenou, nicméně si i představuji jet bez dítěte na nějakou relax dovolenou, tu s akčními dětmi mít nebudu :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Pitaya1
6.10.22 20:54
@Zoe1 píše:
Já neříkám, že je s dětmi horší, jen s dětmi si neodočinu, s dětmi mám aktivní dovolenou, nicméně si i představuji jet bez dítěte na nějakou relax dovolenou, tu s akčními dětmi mít nebudu :-D

Já si odpočinu na dovolené i s dítětem :nevim: ale radši s ním jezdím na nějaké akční a ne válecí u moře.

• Citovat
  • Upravit
45762
6.10.22 20:59
@Pitaya1 píše:
Já si odpočinu na dovolené i s dítětem :nevim: ale radši s ním jezdím na nějaké akční a ne válecí u moře.

Ale tak samozřejmě, že s jedním dítětem si odpočineš. Jedno dítě… no znáš to ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18165
6.10.22 21:06
@Matt 02 píše:
Ten maturák je vždycky vtipnej, já teda nevím, ale neznám nikoho, kdo by si na maturáku všímal, kdo má jak starý rodiče. Myslím, že to nikoho absolutně nezajímá. Navíc ono všechno má svoje. Já si myslím, že je fajn mít mladé rodiče, já nic jiného neznám a přijde mi to super i proto jsme šli ve stejných slepjejích, ale tak jako všechno, to má dvě strany. Ono zase z vlastní zkušenosti vím, že není nic příjemného, kdyz kámoši v pubertě se baví stylem, co by s tvojí mámou všechno dělali. Když to napíšu hodně neurčitě a slušně asi víš kam mířím. Navíc ten kdo třeba rodiče toho dítěte nezná, nějaké dítě z kroužku třeba, tak si myslí, že jde dotyčný po ulici s kámoškou a blbě kecá, neví, že je to máma. Nevím co je lepší, zda ten rodič vypadá jako o pár let starší sourozenec nebo kámoš a nebo jako prarodič, ono všechno má svoje a nemá cenu to řešit. Když je tam pěkný vztah, tak se dítě za svoje rodiče nestydí, ať ho měli v 15 nebo ve 40, takže na nějaká ostuda na maturáku nebo kdekoliv jinde je prostě kravina.

No tak jestli je ti 20 a vaši mají ještě miminko, tak tvoje máma je pro tebe jak starší sestra a pro nejmladšího bráchu bude jak babička- podle úsudku místních. Píšeš, jak jste šli ve šlépějích vašich, jak je super být mladý rodič, ale vaši už teď nejsou mladí rodiče, už jsou, předpokládám, v pozici těch starých rodičů. Proto nemůžeš zobecňovat, jak je to super, že vaši byli mladí rodiče. Vaši jsou ty typy, co se prostě rozhodli plodit v průběhu celého jejich plodného života.
Já proti tomu nic nemám, znám takových pár rodin, co to takhle mají, ale brácha už asi nezažije to, že by se jeho spolužáci bavili o tom, co by rádi dělali s jeho mámou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2933
6.10.22 21:23
@Pitaya1 píše:

Jo vy máte jen jedno, tak to chápu :-D to bych si taky hodně odpočinula, tuhle byla dcera ve školce a jen syn doma a já ani nevnímala, že je doma, jake tu bylo ticho. Teď už tomu rozumím, protože vzít si na dovolenou jedno jedno dítě, tak bych si taky hodně odpočinula :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7296
6.10.22 21:29
@Zoe1 píše:

Ano, máme pětiměsíčního syna. Ale přesto si opravdu nechci hrát na odborníka přes děti, já vás fakt nikoho neodsuzuji, jen mě to překvapilo, to je celý. U nás je to tak, jelikož manželka chodí na denní studium, tak jsem s malým přes den cca šest hodin sám. Je to 14 dní, předtím vlastně úplně od začátku, co se malý narodil škola nebyla, manželka dokončila ročník dřív a pak byly prázdniny, znova začala až teď a už za těch 14 dní můžu říct, že je to náročný, takže já to chápu. Jen u ženských mě to překvapilo, protože to neznám. U nás je to zatím tak, že manželka dvakrát denně brečí, že se na školu vykašle, že je strašný ráno odcházet od malého. Když přijedeme k našim, tak jdeme třeba večer za kámošema, samozřejmě až potom, co syn usne. Opět furt kouká na mobil, jestli máma nevolá, prostě se tak neuvolní, jak já, já vím, že je všechno v caiku, že je malý s mámou a pohoda. V jednu musíme domů, protože se někdy malý v půl druhý budí. To samé, když pracuju, tak pracuju a nějak neřeším, co malý. Vím, že manželka to tak nemá, že ve škole je trošku ve stresu, co je doma, přesto, že ví, že je malý se mnou. A máma říká, že je to normální, že ona to tak taky měla a že to má každá ženská. Ale třeba je to jen tím, že je syn ještě fakt mimčo, třeba v jeho třech letech pojedeme například na tábor jako vedoucí a zase v noci polezeme na skálu a budeme plavat v rybníku, tak jako v 16,17,18 a malý bude u babičky a u dědy. Já si to představit umím, to záleží na manželce, já se přizpůsobím, pokud bude jako máma, tak taky dobře, mě se líbí i tenhle přístup, když vidím tu mateřskou lásku, tak je to strašně sexy, takový to, co dělá ženskou, ženskou. Ale tím samozřejmě nechci říct, že ty z vás, co jezdí nebo by rády jely bez dětí nemají mateřský cit nebo jsou špatné matky, jen to zatím neznám a uvidíme, jak to bude u nás, ještě je hodně času ;).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18165
6.10.22 21:39
@Matt 02 píše:
Ano, máme pětiměsíčního syna. Ale přesto si opravdu nechci hrát na odborníka přes děti, já vás fakt nikoho neodsuzuji, jen mě to překvapilo, to je celý. U nás je to tak, jelikož manželka chodí na denní studium, tak jsem s malým přes den cca šest hodin sám. Je to 14 dní, předtím vlastně úplně od začátku, co se malý narodil škola nebyla, manželka dokončila ročník dřív a pak byly prázdniny, znova začala až teď a už za těch 14 dní můžu říct, že je to náročný, takže já to chápu. Jen u ženských mě to překvapilo, protože to neznám. U nás je to zatím tak, že manželka dvakrát denně brečí, že se na školu vykašle, že je strašný ráno odcházet od malého. Když přijedeme k našim, tak jdeme třeba večer za kámošema, samozřejmě až potom, co syn usne. Opět furt kouká na mobil, jestli máma nevolá, prostě se tak neuvolní, jak já, já vím, že je všechno v caiku, že je malý s mámou a pohoda. V jednu musíme domů, protože se někdy malý v půl druhý budí. To samé, když pracuju, tak pracuju a nějak neřeším, co malý. Vím, že manželka to tak nemá, že ve škole je trošku ve stresu, co je doma, přesto, že ví, že je malý se mnou. A máma říká, že je to normální, že ona to tak taky měla a že to má každá ženská. Ale třeba je to jen tím, že je syn ještě fakt mimčo, třeba v jeho třech letech pojedeme například na tábor jako vedoucí a zase v noci polezeme na skálu a budeme plavat v rybníku, tak jako v 16,17,18 a malý bude u babičky a u dědy. Já si to představit umím, to záleží na manželce, já se přizpůsobím, pokud bude jako máma, tak taky dobře, mě se líbí i tenhle přístup, když vidím tu mateřskou lásku, tak je to strašně sexy, takový to, co dělá ženskou, ženskou. Ale tím samozřejmě nechci říct, že ty z vás, co jezdí nebo by rády jely bez dětí nemají mateřský cit nebo jsou špatné matky, jen to zatím neznám a uvidíme, jak to bude u nás, ještě je hodně času ;).

Takže vy jste plánovali dítě a věděli jste, že matka dítěte bude studovat denní studium a bude od pětiměsíčního miminka odcházet na 6 hodin denně? 8o
A co kojení? Ty to dítě asi nenakojíš, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2933
6.10.22 21:52
@Matt 02 píše:
Ano, máme pětiměsíčního syna. Ale přesto si opravdu nechci hrát na odborníka přes děti, já vás fakt nikoho neodsuzuji, jen mě to překvapilo, to je celý. U nás je to tak, jelikož manželka chodí na denní studium, tak jsem s malým přes den cca šest hodin sám. Je to 14 dní, předtím vlastně úplně od začátku, co se malý narodil škola nebyla, manželka dokončila ročník dřív a pak byly prázdniny, znova začala až teď a už za těch 14 dní můžu říct, že je to náročný, takže já to chápu. Jen u ženských mě to překvapilo, protože to neznám. U nás je to zatím tak, že manželka dvakrát denně brečí, že se na školu vykašle, že je strašný ráno odcházet od malého. Když přijedeme k našim, tak jdeme třeba večer za kámošema, samozřejmě až potom, co syn usne. Opět furt kouká na mobil, jestli máma nevolá, prostě se tak neuvolní, jak já, já vím, že je všechno v caiku, že je malý s mámou a pohoda. V jednu musíme domů, protože se někdy malý v půl druhý budí. To samé, když pracuju, tak pracuju a nějak neřeším, co malý. Vím, že manželka to tak nemá, že ve škole je trošku ve stresu, co je doma, přesto, že ví, že je malý se mnou. A máma říká, že je to normální, že ona to tak taky měla a že to má každá ženská. Ale třeba je to jen tím, že je syn ještě fakt mimčo, třeba v jeho třech letech pojedeme například na tábor jako vedoucí a zase v noci polezeme na skálu a budeme plavat v rybníku, tak jako v 16,17,18 a malý bude u babičky a u dědy. Já si to představit umím, to záleží na manželce, já se přizpůsobím, pokud bude jako máma, tak taky dobře, mě se líbí i tenhle přístup, když vidím tu mateřskou lásku, tak je to strašně sexy, takový to, co dělá ženskou, ženskou. Ale tím samozřejmě nechci říct, že ty z vás, co jezdí nebo by rády jely bez dětí nemají mateřský cit nebo jsou špatné matky, jen to zatím neznám a uvidíme, jak to bude u nás, ještě je hodně času ;).

Ono taky hodně záleží na tom jaké to mimčo je, patrně máte to štěstí, že ho nic netrápi a vkuse vám třeba nebrečí, takový byl můj syn a dokážu si představit, že s ním bych jela i sama někam na dovču, protože byl pohodový mimino, kterýmu stačilo strčit prso a byl klid, v kočárku zlatej, prostě takové učebnicové miminko, které nemělo takové problémy s bříškem, jenže dcera, tu jsem měla o 11,5 měsíce dřív a tam to bylo šílený, v životě jsem nečekala, že mimino dokáže až tak strašně ječet bolesti, koliky a reflux na denním pořádku, bylo to fakt na provaz, řev téměř nonstop a rektální rourka jela dennodenně na plné obrátky, za noc naspala tak dvě hodiny a já měla hrůzu s ní někam chodit, jelikož jsem nechtěla, aby ostatní viděli, co s ní všechno musím dělat, aby ji to přešlo, nemohla jsem jen tak na lavičce v parku vytáhnout rektální rourku a čekat až mě celou pose*e a toto co jsem si s ní zažila, tak ani za nic na světě bych ji nemohla dát někomu hlídat, protože jsem prostě věděla, že jinej člověk by toto nemusel obstát, ale jak říkám, syn pak byl úplně jinej, takže patrně nic takového jako já měla dceru doma nemáte, jinak bys mluvil uplne jinak :-D ale jako klobouk dolů, že máš v takovém věku mimino, vidíš ale nějakou tu pařbu si stejně neodpustíš, nebojíš se dát malý mimino mámě, ale vem si, že bys takovou možno neměl a opravdu musel být nonstop 24/7 s tím miminem a od rána do večera a v noci řešit problémy s bříškem, zácpy, průjem a reflux a to několik měsíců vkuse

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45762
6.10.22 21:57

@Matt 02 Je to male miminko, to je kazda matka, zvlast kdyz ma prvni, nervozni, kdyz s nim neni. Za par let si od nej rada na par dni odfrkne, uvidis. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 166 recenzí

Digital

• (4.2) + 99 recenzí