Matkou ve 20

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7296
6.10.22 11:53

@baracudas Nemyslím to jako lepší zítřky, každá doba má něco do sebe a je potřeba si ji dokonale užít. A ty dovolený, to mě zajímá, nemyslím to zle, je to vaše věc, jen zvědavost. To si vážně dokážete užít bez dětí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2790
6.10.22 12:01

@Matt 02 Tak to je jasné. Před pár lety, když byli úplně malí jsem nechápala, když mi někdo řekl, že na tohle období budu ráda vzpomínat…a je to tady, teď si říkám co je to za odmlouvačné tvory a kde mám ty miminka :mrgreen:
Dovolená. Úplně v pohodě. Byla to naše první bez dětí, co máme děti (nepočítám pár wellness víkendů). Děti byly u babičky, užili si to spolu, byly u ní poprvé takhle dlouho, takže pro ně dobrodružství. My si na týden užili klasickou párovou dovolenou. Hele, ani se mi nestýskalo :mrgreen:, ale po týdnu jsem se na ně už těšila, to zase jo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
151672
6.10.22 12:51
@Matt 02 píše:
@baracudas Nemyslím to jako lepší zítřky, každá doba má něco do sebe a je potřeba si ji dokonale užít. A ty dovolený, to mě zajímá, nemyslím to zle, je to vaše věc, jen zvědavost. To si vážně dokážete užít bez dětí?

To zase proč ne? Pokud jsou s dětmi pořád, nemají nic moc hlídání a mají rádi dovču, co s dětmi moc dohromady nejde, tak zase fakt proč ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2933
6.10.22 13:55
@Matt 02 píše:
@baracudas Nemyslím to jako lepší zítřky, každá doba má něco do sebe a je potřeba si ji dokonale užít. A ty dovolený, to mě zajímá, nemyslím to zle, je to vaše věc, jen zvědavost. To si vážně dokážete užít bez dětí?

Tak pro mě už jen ta představa, že ráno vstanu a dojdu si sama nebo s někým dospělým v klídečku na snídani, nemusím řešit celej den jídlo, co den, týden :D utírat zadky a dělat rozhodčího…jo, fakt bych si bez dětí dovolenou náramně užila :D tak hlavně vím, jaké byly dovolené bez dětí a čas kdy prostě fakt člověk může vypnout, nic neřešit, nikoho hlídat, aby se někde nepřerazil, prostě se starat jen sama o sebe a jít si třeba lehnout jen tak na lehátko k moři a relaxovat, tak jako tohle se s dětmi fak nedá :D anebo máte nějaké líné děti :D protože moje děti jsou strašně akční a musí být neustále v pohybu, syn když je doma necmonej, tak tady dělá neustále gymnastický prvky a já z toho rostu a čekám až se přerazí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5241
6.10.22 14:49

@Pitaya1 No právě…a pak ty diskuse tady… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2732
6.10.22 15:01
@Pitaya1 píše:
A nebo se taky mohou mít dobře. Zakladatelka má staršího partnera, takze nejspíš nějak zajištění budou. A I kdyby ne, tak dítě toho na začátku moc nepotřebuje.

Dítě toho moc do začátku nepotřebuje? Já ti nevím, ale pleny plus jen ta prvotní výbava vyjde na hodně tisíc, o kočárku ani nemluvě. A pokud žena nebude kojit (může se stát i přes sebelepší předsevzetí a snažení), umělá výživa se nehezky načte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Pitaya1
6.10.22 17:20
@Sunlight515 píše:
Dítě toho moc do začátku nepotřebuje? Já ti nevím, ale pleny plus jen ta prvotní výbava vyjde na hodně tisíc, o kočárku ani nemluvě. A pokud žena nebude kojit (může se stát i přes sebelepší předsevzetí a snažení), umělá výživa se nehezky načte.

Kočárek z druhé ruky, oblečení bazárek. Pleny nás kdysi moc nestaly, kupovala jsem privátní značky. Vím mě stojí teď na druhém stupni ZŠ.

• Citovat
  • Upravit
7296
6.10.22 17:30
@Anna766 píše:
To zase proč ne? Pokud jsou s dětmi pořád, nemají nic moc hlídání a mají rádi dovču, co s dětmi moc dohromady nejde, tak zase fakt proč ne.

Já neříkám, že je to špatně, to vůbec. Jen mě to zajímá, protože rodiče to takto nemají, příležitost by byla, ale kdykoli jsou bez dětí, tak si zcela záměrně plánují povinnosti, práci, a přijde mi to tak, že jsou z toho úplně nesví, když nemají pár dní děti u sebe. Přitom mají spoustu koníčku, jsou akční a mají moc hezký vztah, ale prostě nevím jak to vysvětlit, ale potřebuji prostě k tomu děti, alespoň jedno mít sebou, když ty ostatní mají nějaké svoje plány, tábor, spaní u kamaráda nebo třeba jsou u nás na prázdninách, prostě alespoň jedno mít u sebe, když nemají a jdou třeba na návštěvu nebo na večeři, dle jejích slov je to takový zvláštní, hlavně to, že nejsou zvyklí se malinko nepřizpůsobovat dětem a že třeba z té návštěvy nemusí jít drůbež, protože dítě usíná atd. My se ségrou jako nejstarší jsme měli takové záchvěvy v pubertě, že jsme jim třeba z peněz z brigády dali dárkem dvoudenní welness, nabízeli jsme jim, ať jdou alespoň sami na večeři, že pohlídáme mladší sourozence, protože jsme měli v té době už vztahy a třeba jsme večer někam šli a začali jsme si uvědomovat, že naši tohle vlastně nikdy nezažili, nikdy nebyli nikde sami a chtěli jsme jim to taky dopřát. Stejně jako třeba teď v létě, kdy jsme si vzali sourozence na prázdniny. Naši to nikdy neodmítnu, zřejmě proto, že je potěší, že na ně myslíme, užijí si to, ale zároveň mi přijde, že jim mnohem více vyhovuje veškerý volný čas trávit alespoň s jedním dítětem. Je to na nich poznat. Naštěstí mají teď mimčo, tak úplně bez dětí zase nějakou dobu nebudou, ale právě nad tím často přemýšlím, čím to je, že prostě k tomu štěstí potřebuji alespoň jedno dítě, na kterému se musí přizpůsobit. Protože zároveň, pokud přijedeme k ním, tak se okamžitě chopí vnoučete a nabízejí nám ať si na tři hoďky někam jdeme, no my jdeme rádi, ale furt mi jako vrtá hlavou poslední dobou, že přestože nás posílají, sami o to nestojí a říkám si proč, rádi jim taky dopřejeme čas jen na sebe, oni jsou jak dvě hrdličky a hlavně si to zaslouží :srdce:. Ale myslím, že na moji otázku odpověděla Zoe, už to možná trochu chápu, možná je to jen strašný nezvyk, protože oni vlastně nikdy nebyli zvyklí být bez nás, hlídání moc nefungovalo a tak vlastně od začátku, co jsou spolu museli všechno přizpůsobit nám, oni nemají vzpomínky, jaké to je, být spolu sami. Protože když se dali dohromady, tak my dva nejstarší jsme už byli na světě a táta do toho skočil rovnou a když jsme povyrostli, tak už zase přišli ti mladší a teď nejmladší. To bude asi ten důvod a začínám to chápat ;),

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
6.10.22 19:17
@Matt 02 píše:
Já neříkám, že je to špatně, to vůbec. Jen mě to zajímá, protože rodiče to takto nemají, příležitost by byla, ale kdykoli jsou bez dětí, tak si zcela záměrně plánují povinnosti, práci, a přijde mi to tak, že jsou z toho úplně nesví, když nemají pár dní děti u sebe. Přitom mají spoustu koníčku, jsou akční a mají moc hezký vztah, ale prostě nevím jak to vysvětlit, ale potřebuji prostě k tomu děti, alespoň jedno mít sebou, když ty ostatní mají nějaké svoje plány, tábor, spaní u kamaráda nebo třeba jsou u nás na prázdninách, prostě alespoň jedno mít u sebe, když nemají a jdou třeba na návštěvu nebo na večeři, dle jejích slov je to takový zvláštní, hlavně to, že nejsou zvyklí se malinko nepřizpůsobovat dětem a že třeba z té návštěvy nemusí jít drůbež, protože dítě usíná atd. My se ségrou jako nejstarší jsme měli takové záchvěvy v pubertě, že jsme jim třeba z peněz z brigády dali dárkem dvoudenní welness, nabízeli jsme jim, ať jdou alespoň sami na večeři, že pohlídáme mladší sourozence, protože jsme měli v té době už vztahy a třeba jsme večer někam šli a začali jsme si uvědomovat, že naši tohle vlastně nikdy nezažili, nikdy nebyli nikde sami a chtěli jsme jim to taky dopřát. Stejně jako třeba teď v létě, kdy jsme si vzali sourozence na prázdniny. Naši to nikdy neodmítnu, zřejmě proto, že je potěší, že na ně myslíme, užijí si to, ale zároveň mi přijde, že jim mnohem více vyhovuje veškerý volný čas trávit alespoň s jedním dítětem. Je to na nich poznat. Naštěstí mají teď mimčo, tak úplně bez dětí zase nějakou dobu nebudou, ale právě nad tím často přemýšlím, čím to je, že prostě k tomu štěstí potřebuji alespoň jedno dítě, na kterému se musí přizpůsobit. Protože zároveň, pokud přijedeme k ním, tak se okamžitě chopí vnoučete a nabízejí nám ať si na tři hoďky někam jdeme, no my jdeme rádi, ale furt mi jako vrtá hlavou poslední dobou, že přestože nás posílají, sami o to nestojí a říkám si proč, rádi jim taky dopřejeme čas jen na sebe, oni jsou jak dvě hrdličky a hlavně si to zaslouží :srdce:. Ale myslím, že na moji otázku odpověděla Zoe, už to možná trochu chápu, možná je to jen strašný nezvyk, protože oni vlastně nikdy nebyli zvyklí být bez nás, hlídání moc nefungovalo a tak vlastně od začátku, co jsou spolu museli všechno přizpůsobit nám, oni nemají vzpomínky, jaké to je, být spolu sami. Protože když se dali dohromady, tak my dva nejstarší jsme už byli na světě a táta do toho skočil rovnou a když jsme povyrostli, tak už zase přišli ti mladší a teď nejmladší. To bude asi ten důvod a začínám to chápat ;),

No v pubertě, vždyť jsi jim wellness kupoval k vánocům

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7296
6.10.22 19:28
@terien píše:
No v pubertě, vždyť jsi jim wellness kupoval k vánocům

No to jo, ale před třemi lety, ne teď.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
6.10.22 19:41
@Matt 02 píše:
No to jo, ale před třemi lety, ne teď.

Ta diskuze určitě nebyla stará tři roky… ale to je fuk.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8302
6.10.22 19:53
@paprika20 píše:
@Silurian Mockrát děkuji :srdce: Jen bych ráda věděla, že jsou dnes ještě lidé co věří na mladé rodiny.

Nejde o to, v co lidi věří, ale jde o to, jestli věříš sobě.
Věk je částečně orientační. Ale v drtivé většině jsou 20 leté matky nevyzrálé a nepřipravené na mateřství.
Potom jde o zázemí a finance.
A taky bys měla zvážit, jestli nechceš ještě studovat, zapracovat se, aby ses mohla kam vrátit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7296
6.10.22 19:53
@terien píše:
Ta diskuze určitě nebyla stará tři roky… ale to je fuk.

Fakt byla, je mi 20, 18 mi v té době nebylo. Bylo to před Vánoci 19, klidně ti ji sem hodím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41849
6.10.22 19:55
@Matt 02 píše:
:mrgreen: promiň, ale to je nepřenositelná zkušenost, budeš k tomu muset dojít sám. Ale když si vzpomenu, jak jsem si první den na dovolené mohla dát v klidu snídani, sníst ji celou a teplou, beze spěchu a po skleničce džusu, jsem si mohla dát i kávu a celou ji vypít…jsem byla v sedmém nebi :mrgreen: ale to se musí zažít a pak pochopíš 8)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8302
6.10.22 19:58

@Matt 02 tak jestli ti je 20, tak smekám před tvými názory. Jsem myslela, že podle vyjadřování ti je hodně přes 30.
Posílám kytku :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 166 recenzí

Digital