Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
By mě zajímalo, které emimino čteš. Vždyť dokonalá matka se zde nevyskytuje.. Tady je to spíš problém za problémem, ne? Furt se něco řeší. Nedokonalé děti/nedokonalá zakladatelka tématu/nedokonalý partner. ![]()
@baracudas Hele, supermatky prý nečichnou k alkoholu. No, nejsi v tom sama, sviště si odvezli prarodiče na chatu, my tu s manželem dojíždíme flašku červeného.
Nebudu ti tu vypočítávat, v čem supermatka rozhodně nejsem - jednak by to bylo na dlouho, druhak bych se za to ráno styděla.
Ale pobavil mě ten OBČAS neutřený prach - my si OBČAS s manželem píšeme do prachu na podstavci televize vzkazy. ![]()
Jinak úplně vážně tě můžu uklidnit, že ten věk dětí je teď na zabití, ale postupem času je to lepší a lepší. Mám stejný věkový rozestup jako ty a zrovna dnes jsem přemýšlela nad tím, že už to začíná být celkem na pohodu. Teda naštvu se x-krát denně, to jo, ale už to není taková ta beznaděj, nestíhačka, depka jak Macocha. Drž se! ![]()
Nic si z toho nedělej. Taky občas nakouknu do diskuzí, které se mě přimo netýkají a v životě bych nevěřila jak dokážou být ženský naivní - myslí si že mají doma toho nejlepšího muže, nikdy by na něj neudělaly žádnou boudu a on by je nikdy nepodvedl. Stíhají uvařit, uklidit a děti jsou zlatý (ale sex 1× měsíčně
) A co mě dostává asi nejvíc - jak se dělaj svatý a odsuzujou ostatní ![]()
@růžový achát píše:
@pikola Tak to klobouk dolů , páč tohle by můj manžel tedy nedal![]()
![]()
Tak to u nas se tatinek take zapojuje dost. Po praci se plne venuje klukum. Vynasi smeti. Cisti zuby, koupe, nekdy pohadku. Nakupy (krome mych online) take pouze on. A chodi do prace. A na skolce se snad take bude podilet. Nekdy rano, kdyz jsem unavena, predam mu na chvili pred jeho praci kluky a trochu se dospim.
Timto jsem chtela prispevek ukoncit, ale uvedomila jsem si, ze to je presne ta virtualni realita, ktera vytvari obraz dokonalosti. Takze ne, muj partner neni dokonaly a ma jine vlastnosti, ktere by spousta zen nesnesla. Ale mne se je tu nechce rozepisovat.
@růžový achát píše:
@pikola Tak to klobouk dolů , páč tohle by můj manžel tedy nedal![]()
![]()
Jako co by nedal? Chápu chlapy co mají třeba kolem baráku nebo cokoliv, můj dělá v kanceláři a doma nemusí na bytě dělat nic
tak pomáhá doma, hodně se taky stará o dceru, je přece jen z půlky jeho
Máme 6 dětí, mela jsem je postupně vsechny nasackovane v posteli (manzel byl nekolik let pracovne doma jen 3× v tydnu), neb jsem byla opravdu lina v noci vstavat, takze pro me delani sunaru v noci bylo za trest (zlate kojeni nejmladsich dvou) a odbourala jsem ho v noci, jen co to slo. Pro me je spánek svatej. Takze jak tu nekdo psal, kdyz musim, vstanu, ale ze bych si chtela vytvaret prilezitosti, to ne.
Vyplakavat tedy taky nenecham, na to nemam srdce a nervy, jsem precitlivela na hluk
, takze jsem nosila, kdyz bylo potreba a snazila jsem se operativne resit pripadne nespokojeni potomku.
Vareni bytostne nesnasim, varim nasich asi 20 jidel dokola a docela si uzivam, ze vareni bavi nejstarsi dceru, ve 13ledascos uvari
Neco bio mame ze zahrady, po obchode kvuli tomu neletam.
Jinak, co se tyce muze, tak to u nas fakt sedai. Tchyne vychovala naprosto skveleho chlapa, nemuzu si na nej absolutne stezovat. Nicmene samozrejme, ze ma chyby, ale to je individualni a co nevadi me, vadilo by nekomu jinemu. Muj manzel je hlavne charismatickej, takze pak je uplne fuk, jak vypada
Je rodinny typ, takze v dobe, kdy jezdil domu na ty 3 dny, v patek proste obstaral deti, domacnost, uvaril, a delal, co ja nestihla a ja mela ten den klid na sebe.
V lete teda deti vykopu ven, jak jen to jde, na te zahrade se ledascos ztrati - ve smyslu binec. Takze pres leto mam v celku bezchybne uklizeno tak 80% domu
Jinak hriste mimo barak me nebere, ted v lete jezdime na vylety bud autem ci na kolech.
Jinak vecer, kdyz jsem nechodila do prace, jsem s kazdym postupne travila cca pul hodinu vecer, povidanim, pohadkou, mazlenim. Ted v lete se mladsi dovali domu kdyz se zacina stmivat, umejou se a do 10' v posteli jsou tuhy ![]()
Jinak uklid, povrchove uklizim denne, hodne zapojuji deti, je to i jejich obleceni/nadobi
o vikendu uklizime spolecne, kazdy ma neco za ukol a nikdo se nevymlouva, ze se nekdo flaka ![]()
Ted pujde nejmladsi dcera na 2 dny v tydnu do skolky, tak bud se vrhnu na castecny uvazek do prace a nebo budu mit 100% uklizeno, navareno a stihnu treba i kavu a kus knizky
Jinak mam VS, dodelavam si jeste dodatecne dalsi studium dálkove a uprimne priznam, ze nas zivi manzel, neb ma víc jak 15× vyssi vyplatu, nez ja RP ![]()
Jinak mi prijde, ze deti mam opravdu zlate - ale provozni stekani a hadani uz ani nevnimam. Sem tam se neco semele. Ale zily mi to netrha natolik, abych si tim kazila den.
Jinak, jak tu bylo psano, internet je dokonaly nastroj
.
@baracudas : nemuzes to tak zrat
Jinak docela souhlasim s @Hoa Mai a mam to v hodne vecech podobne, i kdyz mam zatim jen jedno dite…delam to, co mi prijde nejlepsi, mohla bych to prezentovat jako ze jsem „dokonala kontaktni supermatka,“ kdybych chtela, ale ono je to spis cesta nejmensiho odporu, nez nejaka zivotni filozofie. A internet ma tu vyhodu, ze muzes zverejnit jenom to, co se ti hodi ![]()
To by mě zajímalo, kde jsi na supermatky přišla. Protože každá má nějaký problém. Nebo ty si pamatuješ všechny nicky a máš čas procházet všechny diskuze, takže a víš, že všude vystupují jako supermatky? ![]()
Nevim teda, kdes na to prislo, ale proc to resis? Neni to snad jedno, jak zijou ostatni. Mne teda jo. Staram se jen o sebe a citim se lip.
@růžový achát píše:
Tak ten můj chodí domů nejdřív ve 20:00 a nemá volné ani víkendy, za celé léto měl volné dva a to jsme jeli na orieťáky. Právě proto, že asi by musel doma makat, tak je radši v tý práci… maminka a tatínek ho špatně vychovali.
Můj chodí kolem půl osmé
uklidí kuchyň, vyndá dítě z vany a uspí ho pohádkou.
Tak ale máte hodně peněz, když tolik pracuje ![]()
Příspěvek upraven 16.08.18 v 07:46
@Hoa Mai píše:
@baracudas Já třeba nemůžu praktikovat metodu „nechat dítě vyřvat“, protože nesnáším dětský řev, hlavně v noci, když chci spát.
mas dobry postreh. Hodne z mych obetavych supermatkou zavanejicich cinnosti jako treba 24h denne rvouciho novorozence nosit nonstop na rukou pochazelo z toho, ze nesnesu detsky plac. Ja z male byla doslova na prasky a na masli.
Jinak, tady uz davno pres 30, manzel extremne hodny, trpelivy, rodinne orientovany, s deckem pomaha az mi je hanba, uklizi, dalsi dite chce vic nez ja. Ale zase nevydelava zadny balik, coz by pro vetsinu zen bylo neakceptovatelne. Chlap musi byt chlap, vydelavat majland a to, ze treba zahyba nebo ma jine charakterove vady, to az tak nevadi. Hlavne ze k nemu muzou vzhlizet.
Co se tyka male, uspavam v naruci, dost casto ji delam pomysleni, netrestam fyzicky, varim ji BIO, na tom dost trvam. Kdyz se v noci vzbudi a place, vstanu k ni. Tam se da delat i neco jineho?
Ale k supermatce mam dost daleko. Rozhodne si s ni nehraju cely den, nestavim kostky, nedrezuruju. Vedu malou k tomu, ze si ma hrat sama. Ja mam doma naklizeno, vyzehleno a uvareno (Obcas i neco upecu) a to se da stihat jenom tak, ze si dite hraje samo a necha me udelat, co potrebuju. Nechci a nebudu mu delat animatora cely den.
Na prochazky se taky nechodi kazdy den, nebo respektive ne se mnou. Kdyz jsem prochazku nestihla ja, vyslu manzela, kdyz se vrati z prace. Taky nesnasim hniti na hristi, nic mi to nerika, mala to samozrejme zboznuje, ale ja mam po asi 30min uz cukani, ze se mi chce domu.
Ale snazim se, na balkone ma bazenek na koupani, obcas spolu malujeme, zkousim ji zakomponovat do ruznych domacich praci jako napriklad, ze mi bude podavat kolicky pri veseni pradla a tak podobne.
Takze sumasumarum, je to u nas takove smes dobrych i mene dobrych praktik. Snad mi to mala nebude mit za zle.
Taky mám děti na zabití,ani jedno se mnou nikdy v posteli nespalo,občas jsem je nechala chvíli i plakat(ne vyřvat,ale prostě chvíli si zabrečet,než jsem k nim došla),v šátku jsem nosila občas a v noci na ně byla naštvaná,když se vzbudily
![]()
Doma uklizeno sice mám,ale jsem nemocná na úklid,jak říká můj manžel ![]()
Obědy vařím na 2-3 dny,protože jsem líná vařit.
S dětmi chodím ven převážně na zahradu,kde je vypustím a děj se vůle boží,že bych s nimi trávila hodiny na hřišti,to neeeee,z toho mám osypky.Na hřiště jdeme maximálně na hodinu a už je ženu domů.
A pohádky čte večer manžel,protože mě to neba a ještě u toho vždy usínám a strašně zívám,takže to neba ani děti.
Za supermatku se rozhodně nepovažuji.
@warita píše:
mas dobry postreh. Hodne z mych obetavych supermatkou zavanejicich cinnosti jako treba 24h denne rvouciho novorozence nosit nonstop na rukou pochazelo z toho, ze nesnesu detsky plac. Ja z male byla doslova na prasky a na masli.Jinak, tady uz davno pres 30, manzel extremne hodny, trpelivy, rodinne orientovany, s deckem pomaha az mi je hanba, uklizi, dalsi dite chce vic nez ja. Ale zase nevydelava zadny balik, coz by pro vetsinu zen bylo neakceptovatelne. Chlap musi byt chlap, vydelavat majland a to, ze treba zahyba nebo ma jine charakterove vady, to az tak nevadi. Hlavne ze k nemu muzou vzhlizet.
Co se tyka male, uspavam v naruci, dost casto ji delam pomysleni, netrestam fyzicky, varim ji BIO, na tom dost trvam. Kdyz se v noci vzbudi a place, vstanu k ni. Tam se da delat i neco jineho?
Ale k supermatce mam dost daleko. Rozhodne si s ni nehraju cely den, nestavim kostky, nedrezuruju. Vedu malou k tomu, ze si ma hrat sama. Ja mam doma naklizeno, vyzehleno a uvareno (Obcas i neco upecu) a to se da stihat jenom tak, ze si dite hraje samo a necha me udelat, co potrebuju. Nechci a nebudu mu delat animatora cely den.
Na prochazky se taky nechodi kazdy den, nebo respektive ne se mnou. Kdyz jsem prochazku nestihla ja, vyslu manzela, kdyz se vrati z prace. Taky nesnasim hniti na hristi, nic mi to nerika, mala to samozrejme zboznuje, ale ja mam po asi 30min uz cukani, ze se mi chce domu.
Ale snazim se, na balkone ma bazenek na koupani, obcas spolu malujeme, zkousim ji zakomponovat do ruznych domacich praci jako napriklad, ze mi bude podavat kolicky pri veseni pradla a tak podobne.
Takze sumasumarum, je to u nas takove smes dobrych i mene dobrych praktik. Snad mi to mala nebude mit za zle.
Mám manžela stejného a musím říct, že mi ho moje kamarádky závidí. Vydělává tak 1/3 toho co já, a? To jak běhá kolem dětí, domečku a mě, je prostě nenahraditelné a nevyčíslitelné a za to si ho vážím
sebe a děti dokážu uživit sama, chlapa mám na to aby byl otcem a partnerem, ne kasičkou ![]()
Proč to vlastně řešíš, vždyť Ti může být jedno jak to mají ostatní. Z toho co jsi vyjmenovala já mám dobře vypadajícího, hodně vydělávajícího chlapa co je rodinný typ, ale jsem na něm finančně závislá, protože nechodím do práce. Máme 4 děti, jsem doma. Máme se rádi. Nejsem supermatka, klidně jim dám v Burgeru hranolky s kečupem nebo když nestíhám navařit, mají krupičnou kaši, bio neřeším, doma máme někdy docela bordel, byla pro mě pruda vstávat k dětem i jednou za noc a nikdy jsem je nenosila v šátku a někdy jsou a byly dny, kdy prostě ven nejdeme. Přežili jsme to prozatím všichni. Se divím. Nemysli si, že všichni to mají tak super jak to vypadá, každý máme něco.
Supermatka je jako yetti. Každý o ní slyšel, někdo ji prý občas zahlídne, ale ještě nikdo nedokázal, že existuje…