Matky na eMiminu

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5696
16.8.18 08:04

Proč to vlastně řešíš, vždyť Ti může být jedno jak to mají ostatní. Z toho co jsi vyjmenovala já mám dobře vypadajícího, hodně vydělávajícího chlapa co je rodinný typ, ale jsem na něm finančně závislá, protože nechodím do práce. Máme 4 děti, jsem doma. Máme se rádi. Nejsem supermatka, klidně jim dám v Burgeru hranolky s kečupem nebo když nestíhám navařit, mají krupičnou kaši, bio neřeším, doma máme někdy docela bordel, byla pro mě pruda vstávat k dětem i jednou za noc a nikdy jsem je nenosila v šátku a někdy jsou a byly dny, kdy prostě ven nejdeme. Přežili jsme to prozatím všichni. Se divím. Nemysli si, že všichni to mají tak super jak to vypadá, každý máme něco.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5696
16.8.18 08:06
@warita píše:
mas dobry postreh. Hodne z mych obetavych supermatkou zavanejicich cinnosti jako treba 24h denne rvouciho novorozence nosit nonstop na rukou pochazelo z toho, ze nesnesu detsky plac. Ja z male byla doslova na prasky a na masli.

Jinak, tady uz davno pres 30, manzel extremne hodny, trpelivy, rodinne orientovany, s deckem pomaha az mi je hanba, uklizi, dalsi dite chce vic nez ja. Ale zase nevydelava zadny balik, coz by pro vetsinu zen bylo neakceptovatelne. Chlap musi byt chlap, vydelavat majland a to, ze treba zahyba nebo ma jine charakterove vady, to az tak nevadi. Hlavne ze k nemu muzou vzhlizet.

Co se tyka male, uspavam v naruci, dost casto ji delam pomysleni, netrestam fyzicky, varim ji BIO, na tom dost trvam. Kdyz se v noci vzbudi a place, vstanu k ni. Tam se da delat i neco jineho?

Ale k supermatce mam dost daleko. Rozhodne si s ni nehraju cely den, nestavim kostky, nedrezuruju. Vedu malou k tomu, ze si ma hrat sama. Ja mam doma naklizeno, vyzehleno a uvareno (Obcas i neco upecu) a to se da stihat jenom tak, ze si dite hraje samo a necha me udelat, co potrebuju. Nechci a nebudu mu delat animatora cely den.

Na prochazky se taky nechodi kazdy den, nebo respektive ne se mnou. Kdyz jsem prochazku nestihla ja, vyslu manzela, kdyz se vrati z prace. Taky nesnasim hniti na hristi, nic mi to nerika, mala to samozrejme zboznuje, ale ja mam po asi 30min uz cukani, ze se mi chce domu.

Ale snazim se, na balkone ma bazenek na koupani, obcas spolu malujeme, zkousim ji zakomponovat do ruznych domacich praci jako napriklad, ze mi bude podavat kolicky pri veseni pradla a tak podobne.

Takze sumasumarum, je to u nas takove smes dobrych i mene dobrych praktik. Snad mi to mala nebude mit za zle.

Počkej, ale proč generaziluješ, myslíš, že hodně vydělávající chlap musí zákonitě podvádět, nebo nemít čas na děti? A málo vydělávající je synonymem pro ctnosti? Nesmysl, není svět černobílý,

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15405
16.8.18 08:09

@baracudas Asi koukám do jiných diskuzí,spíš tu registruji matky přísné a zásadové,co se dětma nepářou. Dětem nastavuji pevné hranice a při neposlušnosti je seřežou,těch kontaktních tu moc není… Dále tu vídám ženské co žijou s úplně stupidníma chlapama,ožralama a nevěrníkama,které ještě živí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5696
16.8.18 08:18
@warita píše:
mas dobry postreh. Hodne z mych obetavych supermatkou zavanejicich cinnosti jako treba 24h denne rvouciho novorozence nosit nonstop na rukou pochazelo z toho, ze nesnesu detsky plac. Ja z male byla doslova na prasky a na masli.

Jinak, tady uz davno pres 30, manzel extremne hodny, trpelivy, rodinne orientovany, s deckem pomaha az mi je hanba, uklizi, dalsi dite chce vic nez ja. Ale zase nevydelava zadny balik, coz by pro vetsinu zen bylo neakceptovatelne. Chlap musi byt chlap, vydelavat majland a to, ze treba zahyba nebo ma jine charakterove vady, to az tak nevadi. Hlavne ze k nemu muzou vzhlizet.

Co se tyka male, uspavam v naruci, dost casto ji delam pomysleni, netrestam fyzicky, varim ji BIO, na tom dost trvam. Kdyz se v noci vzbudi a place, vstanu k ni. Tam se da delat i neco jineho?

Ale k supermatce mam dost daleko. Rozhodne si s ni nehraju cely den, nestavim kostky, nedrezuruju. Vedu malou k tomu, ze si ma hrat sama. Ja mam doma naklizeno, vyzehleno a uvareno (Obcas i neco upecu) a to se da stihat jenom tak, ze si dite hraje samo a necha me udelat, co potrebuju. Nechci a nebudu mu delat animatora cely den.

Na prochazky se taky nechodi kazdy den, nebo respektive ne se mnou. Kdyz jsem prochazku nestihla ja, vyslu manzela, kdyz se vrati z prace. Taky nesnasim hniti na hristi, nic mi to nerika, mala to samozrejme zboznuje, ale ja mam po asi 30min uz cukani, ze se mi chce domu.

Ale snazim se, na balkone ma bazenek na koupani, obcas spolu malujeme, zkousim ji zakomponovat do ruznych domacich praci jako napriklad, ze mi bude podavat kolicky pri veseni pradla a tak podobne.

Takze sumasumarum, je to u nas takove smes dobrych i mene dobrych praktik. Snad mi to mala nebude mit za zle.

Ještě jsem chtěla dodat, že mi samozřejmě imponuje, když mi partner nosí domů balík peněz, protože obvykle kde jsou peníze, vzniká méně třecích ploch, nějak bych si nemohla vážit chlapa, který by donesl minimální mzdu, nebo podprůměrnou, protože ty peníze zkrátka potřeba jsou. Nejlepší je když chlap umí vydělat a ještě nepodvádí a je pro rodinu, i tací jsou. :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30419
16.8.18 08:29
@AnastazieB píše:
Já teda nevím, kde takové věci čteš, ale řekla bych, že trochu přeháníš a cítíš se sama neschopná a pak ti ty „dokonalé“ matky rezonují. Nemyslím si, že by zde byla převaha matek z tvého popisu, spíš každá dělá něco. Některá vstává 8× za noc, některá dítě celý den nosí, některá má neustále naklizeno, navařeno a napečeno a některá má pohledného a některá i rodinumilujícího manžela :lol: .

To je přesně napsáno.

Nikdy jsem tady neviděla nikoho z popisu zakladatelky a to jsem tady spoustu let. Ale asi netrpím komplexem nedokonalosti, abych si z úspěšných žen udělala démona, který mě bude chodit strašit. Já naopak věřím, že někdo rád v noci vstává a někdo rád vaří. A taky věřím tomu, že jsou na světě šťastné manželky a mámy, jen to prostě některým lidem je stále trnem v oku. Tak mají potřebu je alespoň shodit nebo si naivně myslet, že snad zakládají anonymní zoufalé diskuze, jak tady taky zaznělo. Myslím, že kdyby lidi méně záviděli a více si přáli úspěch, byli by sami mnohem úspěšnější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40437
16.8.18 08:36
@baracudas píše:
Tak jsem přemýšlela…jestli matky vyskytující se zde (kromě mě) jsou specifickou skupinou supermatek, nebo přehánějí, nebo já jsem lempl. Často čtu témata která se mě osobně týkají. Často samozřejmě zabrousím do vod, které mě prostě jen zajímají, nebo jinak zaujmou. A z témat týkajících se mé osoby a mé momentální situace mám občas deprese 8o :mrgreen:. Matky nejen nemají problém vstávat ke svým kojencům i 8× 8o 8o 8o za noc a to až já nevím do kolika let, ale ještě je láskyplně vinou ve svých postelích, po celé dny nosí a nenechávají v žádném případě vyplakávat, vaří jim příkrmy z biozeleniny, cukry podávají od patnáctých narozenin. Matky nejen že mají skvělý vztah se svým mužem, který je prototypem skvěle vypadajícího, okouzlujícího a rodinně založeného muže vydělávajícího ohromující sumu peněz, ony zvládají i domácnost, on miluje je, ony milují jeho a mají čas a energii se milovat, mají navařeno, naklizeno, o děti postaráno a hlavně…když je hezky, jsou celý den venku…tak kdy to teda stíhají :think:?
Já…žena lehce přes třicet, ÚSO vzdělání s maturitou, počet dětí - 2, věk - na vraždu (starší 2,5 mladší půl roku), i přes vlastnictví různých elektro vymožeností OBČAS nemám utřený prach, vysáto, oběd plácám jak se dá (muž jde občas do práce bez oběda), ven stíhám jít jen ve chvíli, kdy zrovna jeden, nebo druhý nespí (chci aby třeba mladší spal venku, ale než tu smečku pobalím, tak už je tak protivný, že ho uspím raději doma), venku jsem maximálně dvě hodiny a celá zborcená se vracím domů :pocitac:.
Tak po pravdě, jak to teda je? 8)

Mohla bys sem hodit odkaz na diskusi, kde jsou ty supermatky?

Děkuji, já jen, že jsem to tady nikdy ani nezahlédla :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
455
16.8.18 08:49

@baracudas Moc hezky napsano, hlavne ten vek :-D, to jsem se vazne pobavila. Kdyz byli deti jeste male, tak jsem to taky zvladala, protoze vetsinu casu prospali a tak jsem mela cas. Nocni buzeni pro me byla smrt, uplne jsem byla vycerpana, vebec nechapu jak to ty mame delaji. Kamaradka do dnes spi s malym odpoledne, jinak je unavena pada na pusu, tak mozna v tom je to kouzlo :-). Jinak pokud jsme venku, tak vse lezi ladem, skladem a vubec to neresim. Kdyz to neudelam ja, tak nikdo, takze se nebojim, ze by mi ten prach utekl :-D. Muz chodi do prace bez obeda casteji, protoze mam jen dve ruce a jemu taky narostly, takze kdyz si neco nevezme tak nema :-). Dite jsem nikdy nenechala vyrvat, to je mi proti srsti. Ale deti jsou spokojene a my taky a to je hlavni. Nabehnu na generalni uklid a zase je tyden klid, ale pri mnizstvi lega na zemi se ani vysavat kazdy den neda :-).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2101
16.8.18 09:01

Myslim si, ze to co je vyjmenovano nezvlada jedna zena, ale je to poskladany od kazdy trochu ;)
Ja jsem teda absolutne “nekontaktni” rodic- deti spi ve svych postelich, kdyz nejmladsi nesu v manduce (tam, kde nejde vzit kocar), tak mi prekazi :mrgreen: a nejsem “kamaradka” deti, ale jejich rodic a musi me poslouchat…
Az budu chodit do prace na plno, tak chci pani na uklid, protoze nesnasim uklizeni. Jako nemame doma neporadek, ale prach a neumyta okna napr :oops: 8) a uvarim obed celkem s nechuti :roll: ale k veceri maji chleba/rohlik… by me trefilo jeste delat teply vecere :roll: :mrgreen: ale venku jsme casto, to jo… ;)
Edit: 3deti: 2, 5 a 7 let, ja 28 ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9023
16.8.18 09:24

Vyjmenované schopnosti jsou dle mého názoru poskládány od více mamin.
U nás je celkem slušně, něco neřeším, z něčeho mám tiky v oku.

Holky jsou už starší, vyřvání už nehrozí, ale z čistě sobeckého důvodu - chci se vyspat, jsem si holky třeba po kojení nechala už u sebe a vytuhla. A jelikož jsem měla trochu problémy, když jsem byla nevyspalá, neměl proti tomu nic ani manžel.
Teď v těch vedrech se k nám do chladné ložnice stěhují holky a nevyhodím je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
16.8.18 09:56
@Zabatko píše:
Počkej, ale proč generaziluješ, myslíš, že hodně vydělávající chlap musí zákonitě podvádět, nebo nemít čas na děti? A málo vydělávající je synonymem pro ctnosti? Nesmysl, není svět černobílý,

ja neco takoveho rikala? Precetla jsem si muj prispevek jeste jednou a nevidim to v tom. Mluvim ciste o tom, co tady clovek cte na emiminu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
16.8.18 09:58
@Keyllah píše:
Mám manžela stejného a musím říct, že mi ho moje kamarádky závidí. Vydělává tak 1/3 toho co já, a? To jak běhá kolem dětí, domečku a mě, je prostě nenahraditelné a nevyčíslitelné a za to si ho vážím ;) sebe a děti dokážu uživit sama, chlapa mám na to aby byl otcem a partnerem, ne kasičkou ;)

vidim to stejne. Je to o prioritach a pro mne je rodinny zivot hodne dulezity. Moje babicka vzdy rikavala, ze nejdulezitejsi je, aby byla doma laska. Vse ostatni (penize taky) se nejak zaridi a neni az tak dulezite. A mela pravdu babicka zlata.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
16.8.18 10:05
@Zabatko píše:
Ještě jsem chtěla dodat, že mi samozřejmě imponuje, když mi partner nosí domů balík peněz, protože obvykle kde jsou peníze, vzniká méně třecích ploch, nějak bych si nemohla vážit chlapa, který by donesl minimální mzdu, nebo podprůměrnou, protože ty peníze zkrátka potřeba jsou. Nejlepší je když chlap umí vydělat a ještě nepodvádí a je pro rodinu, i tací jsou. :*

vidis? A tohle ja vidim jinak. Treci plochy nevznikaji nedostatkem penez, da se zit i skromne a vydelany balik mi nijak neimponuje, spis naopak. Chlapi, kteri vydelavaji balik, maji tendenci si o sobe hodne myslet… samozrejme ne vsichni, verim tomu, ze existuji hodni a skromni muzi, kteri vydelvaji nadprumerne, ale budou spis vyjimka.

Pokud mi chybi penize, jdu a vydelam si je sama, nepotrebuju na to chlapa. Co potrebuju ale velice je, aby byl hodny, aby mi pomahal a travil s rodinou cas a nedelal prescasy a byl vystresly z prace.

Proste mam ty priority hozene jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
16.8.18 10:35
@růžový achát píše:
Kdyby mi manžel nenosil domu pořadný prachy, tak bych ho vyměnila :P

ja ne. Manzela jsem si brala s vedomim toho, ze vydelavam skoro dvojnasobek toho, co on. Ale on byl v te dobe mlady, uz si hodne polepsil (ted je na cca stejne urovni jako ja) a mozna casem bude vydelavat vic. Financne se mame dobre, takze finance u nej neresim.

Jo kdyby prestal pomahat v domacnosti a s deckem a zanedbaval me, tak by letel jak namydleny blesk.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5696
16.8.18 10:53
@warita píše:
vidis? A tohle ja vidim jinak. Treci plochy nevznikaji nedostatkem penez, da se zit i skromne a vydelany balik mi nijak neimponuje, spis naopak. Chlapi, kteri vydelavaji balik, maji tendenci si o sobe hodne myslet… samozrejme ne vsichni, verim tomu, ze existuji hodni a skromni muzi, kteri vydelvaji nadprumerne, ale budou spis vyjimka.

Pokud mi chybi penize, jdu a vydelam si je sama, nepotrebuju na to chlapa. Co potrebuju ale velice je, aby byl hodny, aby mi pomahal a travil s rodinou cas a nedelal prescasy a byl vystresly z prace.

Proste mam ty priority hozene jinak.

Ale myslím, že máme priority všichni plus mínus podobné, a tím je rodina, zdraví atd. atd. ale mně opravdu imponuje schopný chlap, který se navíc umí postarat o rodinu a žije pro ni. Ono se to fakt nemusí nutně vylučovat. Myslím, že je poměrně dost nadprůměrně vydělávajících chlapů, kteří mají povahu o které píšeš, nemusí to být nutně deviza jen chudých. Samozřejmě, že se dá žít i skromně, ale bez peněz prostě plno věcí nejde. Ono je to skoro takové klišé říkat, že hlavně že je láska a zdraví a blablabla,ale když musíš otočit korunu 5×, tak to pak taková hitparáda není, z lásky rodinu nenakrmíš. Ono se dá žít rodinným životem a mít lásky plný ranec a ještě k tomu i peníze. Neznám nikoho, kdo by upřednostnil peníze před zdravím a rodinou, alespoň ne ve svém okolí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
16.8.18 11:07
@Zabatko píše:
Ale myslím, že máme priority všichni plus mínus podobné, a tím je rodina, zdraví atd. atd. ale mně opravdu imponuje schopný chlap, který se navíc umí postarat o rodinu a žije pro ni. Ono se to fakt nemusí nutně vylučovat. Myslím, že je poměrně dost nadprůměrně vydělávajících chlapů, kteří mají povahu o které píšeš, nemusí to být nutně deviza jen chudých. Samozřejmě, že se dá žít i skromně, ale bez peněz prostě plno věcí nejde. Ono je to skoro takové klišé říkat, že hlavně že je láska a zdraví a blablabla,ale když musíš otočit korunu 5×, tak to pak taková hitparáda není, z lásky rodinu nenakrmíš. Ono se dá žít rodinným životem a mít lásky plný ranec a ještě k tomu i peníze. Neznám nikoho, kdo by upřednostnil peníze před zdravím a rodinou, alespoň ne ve svém okolí.

tak kdyz mluvim s skromnych pomerech, mam na mysli takove pomery, kdy je dost penez na jidlo a na najem, ale treba misto v 3 pokojovem byte bydli v doupokojovem a na dovolenou u more se setri 2-3 roky, nebo holt neni vubec. Nemam na mysli pomery, kdy rodina zije pod zivotnim minimem a ani nemaji z ceho koupit mliko a chleba a maji dluhy.

Zit skromne se da a pokud clovek nedokaze byt stastny s malem, nebude stastny ani s balikem. A i lidi, kteri maji financni problemy muzou na sebe byt hodni, ba si dokonce myslim, ze skromne pomery spis vybizeji k tomu si navzajem pomahat, byt si oporou a mit se radi, protoze to jinak ani nejde. A cim vic penez je v rodine, tim vice se lide navzajem vzdaluji, vim to z prvni ruky i z pozorovani sveho okoli.

Ale to nevysvetlim lidem, kteri jako zivotni kredo, ze radsi budou brecet v limuzine, nez brecet na kole a ze tech lidi neni zrovna malo. Kdo si mysli, ze penize znamena spokojeny a stastny zivot, ten je blahovy. A rozhodne to nejsou zadne kysele hrozny z me strany, nebot my se mame docela dobre financne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný