Matky samoživitelky - 2 děti

Napsat příspěvek
Velikost písma:
16548
5.4.20 18:45
@g.sandova píše:
@merlose nejsi náhodou vychovatelka nebo učitelka? Myslím, že si tě pamatuju z diskuze? Nebo jsi učila.

jo jo, já si tě taky pamatuju :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.1.22 15:22

Ahoj holky moc vás prosím poraďte mi, nebo najdu tady prosím nějakou která by byla v podobné situaci :-( mam skoro dvouletého chlapečka, dalsi miminko na cestě, s přítelem neustále hádky, rozchody, chci odejít nadobro jenže nevím u čeho začít, mám insolvenci, žádnou pomoc rodiny, a bydlím u něj.

• Citovat
  • Upravit
8866
20.1.22 15:53
@Anonymní píše:
Ahoj holky moc vás prosím poraďte mi, nebo najdu tady prosím nějakou která by byla v podobné situaci :-( mam skoro dvouletého chlapečka, dalsi miminko na cestě, s přítelem neustále hádky, rozchody, chci odejít nadobro jenže nevím u čeho začít, mám insolvenci, žádnou pomoc rodiny, a bydlím u něj.

Takže azylák. Podej si žádost. A je fakt špatně, že celá tvoje rodina je v takovém srabu, že tě nezachránila od insolvence a nepomohla ti v bydlení. Ps: to druhé dítě fakt nemuselo být, když máš tak katastrofální problémy. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23
20.3.22 06:56
@Anonymní píše:
Dobrý den. Nechci tu uplně rozepisovat situaci protože je pro mě bolestivá a já se nechci obhajovat cizím lidem na internetu. Prosím, jsou tu nějaké maminky co zůstaly mladé sami na dvě děti? Jak jste to zvládly? Jsem ve 3. měsíci těhotenství a rozhoduji se, zda si v pondělí zavolat pro papír na potrat (mě ukamenujete). Mám už jedno dítě s partnerem, ale bohužel spolu nemůžeme z vážných důvodů z jeho strany zůstat. Ale já nikoho nemám, rodina mi nepomůže ani finančně ani časově ani prostě nijak, dejme tomu že na světě jsem sama. A mám strach.. že to nezvládnu. Bydlíme v Praze a nemůžu si dovolit byt na 19. tisic. Nevim kudy kam, mam pocit že celej můj život prostě úplně skončil. Nemít malou asi si to jdu hodit. Napsaly byste mi prosím nějaké vaše příběhy, s dobrým nebo špatným koncem? Díky.

Ahoj, napis mi do vzkazu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
604
1.4.22 21:28

Já byla sama s jedním dítětem, ale s tím, že bývalý manžel neplatil nic a ještě na mě spadly jeho šílené dluhy a vidina byla taková, že to nemohu do smrti splatit. Když jsem pak po RD nastoupila do práce, tak mě zachránila insolvence. Měla jsem ale velkou výhodu v tom, že jsem měla podporu rodičů.
Po cca osmi letech od rozvodu, po skončení insolvence a po tom, co jsem se nějak konečně postavila na vlastní nohy a mohla pořádně žít, jsem zjistila, že jsem těhotná (měsíc po rozchodu s tehdejším partnerem). Bývalý mi dělal dost peklo (stalking atd) a věděla jsem, že s ním dítě mít nemůžu, takže bych mu to bývala neřekla, ale představa, ze ted zase budu na rodičovské, bez příjmů a bez alimentů a opět budeme všichni živořit, pro mě byla tak děsivá, že jsem se rozhodla pro potrat. Byla jsem bohužel již ve dvanáctém týdnu, když jsem to zjistila, takže to vzalo rychlý spád. Ačkoliv se zákrok nepovedl a protrhla se mi při něm děloha a skončila jsem pak na JIP, tak fyzicky jsem se vzpamatovala mnohem rychleji než psychicky. To byl dost nářez (taky jsem poměrně hodně citlivá). Ještě po třech letech jsem myslela na to, že ted bych mela uz tak a tak stare dítě a jake by bylo…

Z tebe jde vidět, ze to děťátko chces a to je zaklad. Pokud bylo chtěné a nechceš se ho jen tak vzdát, tak by te to potom opravdu hodne mrzelo a dlouho bolelo. Verim, ze to zvládneš a i partner te v tom nenechá, i když lehké to nebude. Ted resis věci s horkou hlavou, ale třeba se nakonec nějak rozumně domluvíte a nebude to všechno tak černé…
Držím moc palce! :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5571
1.4.22 21:54
@Dave1984 píše:
Ahoj, napis mi do vzkazu

příspěvek je 2 roky starý ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23
2.4.22 07:03
@Anonymní píše:
Dobrý den. Nechci tu uplně rozepisovat situaci protože je pro mě bolestivá a já se nechci obhajovat cizím lidem na internetu. Prosím, jsou tu nějaké maminky co zůstaly mladé sami na dvě děti? Jak jste to zvládly? Jsem ve 3. měsíci těhotenství a rozhoduji se, zda si v pondělí zavolat pro papír na potrat (mě ukamenujete). Mám už jedno dítě s partnerem, ale bohužel spolu nemůžeme z vážných důvodů z jeho strany zůstat. Ale já nikoho nemám, rodina mi nepomůže ani finančně ani časově ani prostě nijak, dejme tomu že na světě jsem sama. A mám strach.. že to nezvládnu. Bydlíme v Praze a nemůžu si dovolit byt na 19. tisic. Nevim kudy kam, mam pocit že celej můj život prostě úplně skončil. Nemít malou asi si to jdu hodit. Napsaly byste mi prosím nějaké vaše příběhy, s dobrým nebo špatným koncem? Díky.

Ahoj, muzes mi napsat do vzkazu ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5571
2.4.22 09:21
@Dave1984 píše:
Ahoj, muzes mi napsat do vzkazu ;)

Ještě jednou… paní to psala před 2 lety? Umíte číst? Za tu dobu to snad nějak vyřešila..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3745
2.4.22 19:47

Dnes byl celkem vtipný příspěvek o samozivitelce na internetu. Nějaká americká herečka/zpěváčka nebo tak něco si na Instagramu postěžovala, že musela prodat svá 3 auta, protože je samozivitelka a otcové jejich 2 dětí na ně neplatí alimenty a není tak na tom finančně moc dobře.. Na to jí odpověděl otec jejího staršího dítěte, že nevidí důvod, proč platit alimenty, když platí ročně školné 40 000 dolarů a dítě má u sebe od pondělí do soboty. Poté napsal druhý otec, že nebude platit výživné, když platí roční školné 37 000 dolarů a dítě je u něj od pondělí do soboty.. Toho si všiml ten první otec a hned se ho ptal, jakto, že platí školné jen 37 000, když on musí 40 000, ať mu dá tip, jak to zařídit.. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí