Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Vyhodit, nejlepe odvezt do sberneho dvora. Jakmile je v tom plisen, nepomuze nic, navic je to i zdravi skodlive. Zas tak drahe ty nove nejsou,.mrkni treba na lidl eshop. Nabytek a matrace radeji nove, nikdy nevis, jestli nema nekdo doma stenice nebo blechy.
Můžeš zkusit posypat jedlou sodou a nechat přes noc působit a pak vysát. Nezkoušela jsem, jen jsem to četla.
@Anonymní píše:
Ahoj holky, dneska jsem dostala od kamarádky matraci, kterou nepotřebovala a me se právě hrozně hodila, protože syn už má svou na prd. Je to krásná, kvalitní matrace. ALE.. Totálně, ale fakt totálně smrdí zatuchlinou, povlak z matrace jsem ihned sundala a dala vyprat 2×, to je v pohode, už se suší a krásně voní, ale ta matrace![]()
to je takový puch, že se mi zvedá žaludek, mám ji tady 2 hodiny a smrdi mi z toho celý pokoj a to jsem otevřela okna dokořán. Vubec nevim co s tím, savo doma nemám a prací prášek, že bych to zkusila trochu povrchově vydrbat asi nepomůže
Dostala jsem ji darem, vím, darovanýmu koni na zuby nekoukej, ale mě se chce fakt brečet. Dá se to nějak zvládnout? Nebo ji mám vyhodit? Jako docela nechci riskovat, aby synovi takto smrdel nebo načuchnul celý pokoj. Hlavne ji nemám ani k vyhodit. Vubec nevim, co s tím. Kdyz ji vydrbu pracím gelem s vodou, bude to jen povrchově a bojim se, že ta zatuchlina co zůstane uprostřed se zase dostane po celé matraci, a ten voňavě vyprany potah to asi taky nezadrží a načuchne znovu.
Ani ji nemám nechat kde provětrat, když je zima a vlhko. V létě by to bylo něco jinýho. Docela lituju, že jsem si ji vůbec vzala. Poraďte, mám to zkusit vydrbat tim práškem? Nebo co s tím?
vyhodit, jednoznačně a hned, to by jsi udělala svému synovi, že bys ho nechala spát na plesnivé matraci? vždyť nejen, že to hnusně smrdí, ale je to šíleně zddravotně nebezpečné - může dostat alergie, astma a spoustu jiných nemocí,
proto kamarádka matraci nepotřebovala
ta je ale chytrá, dobře se zbavila plesnivé smradlavé matrace, žádné čistění ani prášek ti nepomůže, to by byla škoda prášku a práce
@stinga píše:
vyhodit, jednoznačně a hned, to by jsi udělala svému synovi, že bys ho nechala spát na plesnivé matraci? vždyť nejen, že to hnusně smrdí, ale je to šíleně zddravotně nebezpečné - může dostat alergie, astma a spoustu jiných nemocí,
proto kamarádka matraci nepotřebovalata je ale chytrá, dobře se zbavila plesnivé smradlavé matrace, žádné čistění ani prášek ti nepomůže, to by byla škoda prášku a práce
Není nad to, mít dobré kamarády. ![]()
Kámoška je koukám dobrák od kosti. Darovat smradlavou matrací a ještě k tomu pro dítě, to se jen tak nevidí. Výhod to, s tím nic neuděláš, je to zázraky dovnitř, patrně tam je i plíseň.
Vyhodit…matrace by měli být nové, ne použité..
Pokud tedy nemáte nějakou nouzi.
Určitě to výhod. Jak je to zavlhly, uvnitř je plíseň. Malá takhle spala na matraci co jsme dostali od našich z baráku, smrdet to nesmrdelo, nic divneho jsem na ni neshledala, ale pořád nějaké problémy, nakonec zjištěna alergie a po vyhození matrace zlepšení o 50%. Alergie už jsme se ovšem nezbavili… Kup mu normálně novou. Dá se sehnat i okolo 2000. Vím, že pro někoho to může být velký výdej, ale na té matraci bude spát několik let. Radši bych ozelela něco jiného…
@stinga No ono to pravě na pohled není vidět. Je krásně čistá, není špinavá.. No, ale ten puch mě okamžitě zarazil.. Samozdřejmě mu to dávat nechci a ani nebudu. Ted jsem koukala a koupím fakt novou.
Ahoj holky, dneska jsem dostala od kamarádky matraci, kterou nepotřebovala a me se právě hrozně hodila, protože syn už má svou na prd. Je to krásná, kvalitní matrace. ALE.. Totálně, ale fakt totálně smrdí zatuchlinou, povlak z matrace jsem ihned sundala a dala vyprat 2×, to je v pohode, už se suší a krásně voní, ale ta matrace
to je takový puch, že se mi zvedá žaludek, mám ji tady 2 hodiny a smrdi mi z toho celý pokoj a to jsem otevřela okna dokořán. Vubec nevim co s tím, savo doma nemám a prací prášek, že bych to zkusila trochu povrchově vydrbat asi nepomůže
Dostala jsem ji darem, vím, darovanýmu koni na zuby nekoukej, ale mě se chce fakt brečet. Dá se to nějak zvládnout? Nebo ji mám vyhodit? Jako docela nechci riskovat, aby synovi takto smrdel nebo načuchnul celý pokoj. Hlavne ji nemám ani k vyhodit. Vubec nevim, co s tím. Kdyz ji vydrbu pracím gelem s vodou, bude to jen povrchově a bojim se, že ta zatuchlina co zůstane uprostřed se zase dostane po celé matraci, a ten voňavě vyprany potah to asi taky nezadrží a načuchne znovu.
Ani ji nemám nechat kde provětrat, když je zima a vlhko. V létě by to bylo něco jinýho. Docela lituju, že jsem si ji vůbec vzala. Poraďte, mám to zkusit vydrbat tim práškem? Nebo co s tím?