Matrace totálně smrdí zatuchlinou. Rady

Anonymní
28.11.22 20:34

Matrace totálně smrdí zatuchlinou. Rady

Ahoj holky, dneska jsem dostala od kamarádky matraci, kterou nepotřebovala a me se právě hrozně hodila, protože syn už má svou na prd. Je to krásná, kvalitní matrace. ALE.. Totálně, ale fakt totálně smrdí zatuchlinou, povlak z matrace jsem ihned sundala a dala vyprat 2×, to je v pohode, už se suší a krásně voní, ale ta matrace :roll: 8o to je takový puch, že se mi zvedá žaludek, mám ji tady 2 hodiny a smrdi mi z toho celý pokoj a to jsem otevřela okna dokořán. Vubec nevim co s tím, savo doma nemám a prací prášek, že bych to zkusila trochu povrchově vydrbat asi nepomůže :( Dostala jsem ji darem, vím, darovanýmu koni na zuby nekoukej, ale mě se chce fakt brečet. Dá se to nějak zvládnout? Nebo ji mám vyhodit? Jako docela nechci riskovat, aby synovi takto smrdel nebo načuchnul celý pokoj. Hlavne ji nemám ani k vyhodit. Vubec nevim, co s tím. Kdyz ji vydrbu pracím gelem s vodou, bude to jen povrchově a bojim se, že ta zatuchlina co zůstane uprostřed se zase dostane po celé matraci, a ten voňavě vyprany potah to asi taky nezadrží a načuchne znovu. :zed: Ani ji nemám nechat kde provětrat, když je zima a vlhko. V létě by to bylo něco jinýho. Docela lituju, že jsem si ji vůbec vzala. Poraďte, mám to zkusit vydrbat tim práškem? Nebo co s tím? :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6027
28.11.22 20:35

Vyhodit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
688
28.11.22 20:37

Vyhodit, nejlepe odvezt do sberneho dvora. Jakmile je v tom plisen, nepomuze nic, navic je to i zdravi skodlive. Zas tak drahe ty nove nejsou,.mrkni treba na lidl eshop. Nabytek a matrace radeji nove, nikdy nevis, jestli nema nekdo doma stenice nebo blechy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
110
28.11.22 20:39

Můžeš zkusit posypat jedlou sodou a nechat přes noc působit a pak vysát. Nezkoušela jsem, jen jsem to četla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77130
28.11.22 20:41
@Anonymní píše:
Ahoj holky, dneska jsem dostala od kamarádky matraci, kterou nepotřebovala a me se právě hrozně hodila, protože syn už má svou na prd. Je to krásná, kvalitní matrace. ALE.. Totálně, ale fakt totálně smrdí zatuchlinou, povlak z matrace jsem ihned sundala a dala vyprat 2×, to je v pohode, už se suší a krásně voní, ale ta matrace :roll: 8o to je takový puch, že se mi zvedá žaludek, mám ji tady 2 hodiny a smrdi mi z toho celý pokoj a to jsem otevřela okna dokořán. Vubec nevim co s tím, savo doma nemám a prací prášek, že bych to zkusila trochu povrchově vydrbat asi nepomůže :( Dostala jsem ji darem, vím, darovanýmu koni na zuby nekoukej, ale mě se chce fakt brečet. Dá se to nějak zvládnout? Nebo ji mám vyhodit? Jako docela nechci riskovat, aby synovi takto smrdel nebo načuchnul celý pokoj. Hlavne ji nemám ani k vyhodit. Vubec nevim, co s tím. Kdyz ji vydrbu pracím gelem s vodou, bude to jen povrchově a bojim se, že ta zatuchlina co zůstane uprostřed se zase dostane po celé matraci, a ten voňavě vyprany potah to asi taky nezadrží a načuchne znovu. :zed: Ani ji nemám nechat kde provětrat, když je zima a vlhko. V létě by to bylo něco jinýho. Docela lituju, že jsem si ji vůbec vzala. Poraďte, mám to zkusit vydrbat tim práškem? Nebo co s tím? :nevim:

vyhodit, jednoznačně a hned, to by jsi udělala svému synovi, že bys ho nechala spát na plesnivé matraci? vždyť nejen, že to hnusně smrdí, ale je to šíleně zddravotně nebezpečné - může dostat alergie, astma a spoustu jiných nemocí,
proto kamarádka matraci nepotřebovala :mrgreen: ta je ale chytrá, dobře se zbavila plesnivé smradlavé matrace, žádné čistění ani prášek ti nepomůže, to by byla škoda prášku a práce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
333
28.11.22 20:44
@stinga píše:
vyhodit, jednoznačně a hned, to by jsi udělala svému synovi, že bys ho nechala spát na plesnivé matraci? vždyť nejen, že to hnusně smrdí, ale je to šíleně zddravotně nebezpečné - může dostat alergie, astma a spoustu jiných nemocí,
proto kamarádka matraci nepotřebovala :mrgreen: ta je ale chytrá, dobře se zbavila plesnivé smradlavé matrace, žádné čistění ani prášek ti nepomůže, to by byla škoda prášku a práce

Není nad to, mít dobré kamarády. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Capelucia
28.11.22 20:44

Rada je jediná - vyhodit.

• Citovat
  • Upravit
56505
28.11.22 20:46

Vyhodit a buď ráda, že nebyla ještě s nějakou havětí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7489
28.11.22 20:56

To bude plesnivé uvnitř!!! Vyhodit!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
28.11.22 20:58

Vyhodit a koupit novou. To nevyčistíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10185
28.11.22 21:01

Kámoška je koukám dobrák od kosti. Darovat smradlavou matrací a ještě k tomu pro dítě, to se jen tak nevidí. Výhod to, s tím nic neuděláš, je to zázraky dovnitř, patrně tam je i plíseň.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24747
28.11.22 21:07

Vyhodit. Fuj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1615
28.11.22 21:10

Vyhodit…matrace by měli být nové, ne použité..
Pokud tedy nemáte nějakou nouzi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
960
28.11.22 21:17

Určitě to výhod. Jak je to zavlhly, uvnitř je plíseň. Malá takhle spala na matraci co jsme dostali od našich z baráku, smrdet to nesmrdelo, nic divneho jsem na ni neshledala, ale pořád nějaké problémy, nakonec zjištěna alergie a po vyhození matrace zlepšení o 50%. Alergie už jsme se ovšem nezbavili… Kup mu normálně novou. Dá se sehnat i okolo 2000. Vím, že pro někoho to může být velký výdej, ale na té matraci bude spát několik let. Radši bych ozelela něco jiného…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.11.22 21:19

@stinga No ono to pravě na pohled není vidět. Je krásně čistá, není špinavá.. No, ale ten puch mě okamžitě zarazil.. Samozdřejmě mu to dávat nechci a ani nebudu. Ted jsem koukala a koupím fakt novou.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová