Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Máte zkušenost s Cybex Aton?
Přidejte zkušenost s Cybex Aton@Rona základna je určitě super věc, můžu doporučit. pokud vám přes ní nebude lézt starší dítě, je aton 2 se základnou dobrá volba, hlavně lacinější (za MC se easyfix jsem v té době dala 8500
zas jí ale využily obě děti a pak jsem jí prodala… )
Jinak Atonka určitě není malá, jen Cabrio se mi zdála větší. může to být klam, já nevím. neměřila jsem je..
@Nataša
Právě, co jsem tak předběžně koukala, myslím, že by ten rozdíl mohl hodit tak tisícovku, na což partner slyší. Pořád obrací oči, že když sousedi maj vajíčko ke kočáru za 1500,– proč my musíme mít sedačku za bratru šestku (vč. základny)… o tom, že chci sedačku novou a bezpečnou jsem ho přesvědčila už u prvního, ale základnu si ještě musím vybojovat
. O jeho přehledu v tomhle oboru mluví i to, že než se měl narodit syn, tak jsme nesli MC domů a on se mě ptal jak se tam syn vejde až mu bude třeba osm let
. Evidentně netušil, že děti za život vystřídají tři až čtyři typy sedaček
. Podotýkám, že není žádnej blbec, jenom před narozením prvního dítěte asi žádný živý dítě zblízka nikdy neviděl a byl touhle problematikou naprosto nedotčenej.
@Rona buď v klidu
můj manžel si před narozením našeho prvního dítěte myslel, že ho domů z porodnice povezeme v košíku
(jakože takovém tom koši pro maličké, co jsou místo postýlky
, typy autosedaček taky nechápal. a to je můj synovec - z jeho strany - o 6let straší, než náš kluk. ale oni bráchové o těchto věcech zrovna nedebatují, jako my ![]()
na druhou stranu, prostě to vzal tak, že odborník jsem já
a já vyberu.
někdy stačí pustit jim videa z crashtestů..
já tedy nemusela, ale už jsem to chtěla udělat u jiného rodinného případu.. ![]()
Ja mela MC citi na nejstarsiho a prodavala jsem ji po 5 mesisich uzivani, byly tam jen dve polohy vnitrnich pasu a v tech 5m uz zacinal pas v te vyssi poloze pod urovni ramen ![]()
Jinak byla citi dostatecne dlouha, nad hlavou mel mista az az, ale zkratka ty pasy nejak nevychytali, nevim, jestli uz to je udelane nejak jnak. Citi byla fakt lehoucka, dalo se v tom dite i celkem v pohode vlacet na ruce, pak jsme koupili Romer vejce a to je fakt tezky. pod MC citi jsem mela golface teutonia solano a vyuzivala jsem to pomerne dost, syn byl spavec, takze jsem ho nevzbudila prekladanim do kocaru nebo z kocaru do autosedacky.
Nicmene pro me byla fakt limitujici ta vyska popruhu, ale deti am velky, navic maj zadek v latce, takze je to dela jeste trochu vyssi.
@Nataša výběr kočárku je jasný
baby jogger
buď elite nebo city gt
na jedněch stránkách byla u adaptérů psaná i autosedačka cybex, ale ve většině případů zmiňují jen maxi cosi. samozřejmě bych ale před koupí chtěla někde vyzkoušet, abych se o tom přesvědčila naživo.
jsme na vesnici - takový celkem zapadákov, takže všude autem - k doktorce, na nákupy. jezdit autem budu hodně, zda to využiju nebo ne si zatím neumím předem představit (čekám první), ale nerada bych se od této možnosti předem odstavila.
@maffi no jo, když já mám v hlavě díru
ELite?
na BJ by měla jít i cybex, zkus se poptat v diskuzi, ale když jde MC, jde cybex. opačně to vždycky nejde.
já v tom problém nevidím. ![]()
Mám takový trochu dotaz mimo. Potřebuji zjistit, kde na autosedačce najdu o jaký model přesně jde. Koupila jsem přes inzerát - nechala jsem si sedačku zaslat a ted nevím, jaký to je aton - byla prý kupovaná v roce 2011, na potahu je látkový štítek ATON + a zezadu sedačky na bílém štítku také aton +. Ale když jsem koukala na modely atonů, tak snad byly: Aton basic (úplně nejzákladnější), Aton (lepší) a pak už aton 2 a aton 3. Ted se s paní dohaduji, která to vlastně je, jestli ta basic nebo aton.
@angor pokud máte na sedačce uvedeno Aton +, tak se jedná o model ATON PLUS, v roce 2011 se dělaly modely Aton a Aton plus- byly to stejné modely, jen se lišili potahy, základní Aton byl potah z polyesteru, Aton plus byl potah drhnuté kůže- jakoby mikroplyš. V roce 2011 ještě modely Aton basic a Aton 2 ještě nebyly v prodeji
@steeve No já jsem z toho ted jelen, paní to totiž inzerovala jako aton 2, když jsem jí pak napsala, že to aton 2 určitě není, tak mi napsala, že se spletla.
Z internetu jsem pochopila, že ten basic je úplně to nejzákladnější - tudíž nejméně bezpečné a nejméně pohodlné, tak co tedy je zač tento aton plus z hlediska bezpečnosti a pohodlnosti pro miminko? Rozmýšlím se, zda jí mám sedačku vrátit nebo zda v tom není takový rozdíl a mám přistoupit na slevu. (prodala mi jí za 1650 + 159 za poštovné, nový basic jsem koukala stojí kolem 2 tis. ![]()
@angor píše:
@steeve No já jsem z toho ted jelen, paní to totiž inzerovala jako aton 2, když jsem jí pak napsala, že to aton 2 určitě není, tak mi napsala, že se spletla.
Z internetu jsem pochopila, že ten basic je úplně to nejzákladnější - tudíž nejméně bezpečné a nejméně pohodlné, tak co tedy je zač tento aton plus z hlediska bezpečnosti a pohodlnosti pro miminko? Rozmýšlím se, zda jí mám sedačku vrátit nebo zda v tom není takový rozdíl a mám přistoupit na slevu. (prodala mi jí za 1650 + 159 za poštovné, nový basic jsem koukala stojí kolem 2 tis.
PArdon ale vratila bych ji to a koupila novou kdyz novy cybex se da poridit za 2000…
@kattkka To ano, ale právě ten basic a já ted nevím, zda je ten basic vlastně horší než tento aton plus nebo lepší - v tom případě bych s vracením neváhala.
@angor z hlediska bezpečnosti není mezi Aton a Aton 2 žádný rozdíl, obě mají 4*, Aton 2 má navíc ty boční chrániče,
Aton basic je ochuzená varianta, má menší posltrování a nedá se použít na základny, kdežto Aton a Aton 2 se dá přidělat na základny
Takže to co máte Aton je někde uprostřed mezi Ation Basic a Aton 2, navíc pokud máte PLUS, tak je tam lepší potah, ten se už nyní u Cybexu nedělá. A ta Aton plus v roce 2011 stála nová 2999,– takže po dvou letech za poloviční cenu je to dobrý kup, pokud je v pořádku.
@steeve píše:
@angor z hlediska bezpečnosti není mezi Aton a Aton 2 žádný rozdíl, obě mají 4*, Aton 2 má navíc ty boční chrániče,
Aton basic je ochuzená varianta, má menší posltrování a nedá se použít na základny, kdežto Aton a Aton 2 se dá přidělat na základny
Takže to co máte Aton je někde uprostřed mezi Ation Basic a Aton 2, navíc pokud máte PLUS, tak je tam lepší potah, ten se už nyní u Cybexu nedělá. A ta Aton plus v roce 2011 stála nová 2999,– takže po dvou letech za poloviční cenu je to dobrý kup, pokud je v pořádku.
To mě teda taky zajímá, tak že Aton a Aton 2 jsou stejný jo. Já si teda nemužu pomoct ale to polstrování pod hlavičkou má Aton Basic a Aton stejný a to se mi zrovna moc nelíbí a Aton 2 má uplně jiný. To mi příjde lepší pro ty maličký miminka.
@steeve je po jednom dítěti, takže asi cena ok a pokud je tedy lepší než jakýkoliv basic asi si jí necháme.
Jen mám ještě jeden problém - půjde i tento aton nasadit na adaptér ke kočárku - má stejné zámky, jako ty novější atony? Budeme pořizovat x-lander a k tomu je adaptér na cybex a maxi cosi