Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše: Více
Stáhni se a nedělej to, co si myslíš, že je pro něj důkaz lásky.
@Muž 1.2 píše: Více
Vždycky je tu někdo, kdo může oči otevřít.
Ať už kamarád nebo terapeut.
Ale dotyčný musí chtít a nesmí si myslet, že pravda je vždy na jeho straně.
@Muž 1.2 @LukeR1 @asddsa Jste muži, to je super a moc děkuji, že píšete, jak to vidíte. Takže když to shrnu - můj muž by měl mít někoho, kdo by mu pomohl otevřít oči, třeba kámoše. Že muž je ve stavu, kdy není schopný se vědomě posouvat. Že umět přijímat kritiku je znakem vyzrálé osobnosti (souhlas) a že někdo k tomu dojde a někdo nikdy.
Tak tohle mi bohužel nezní jako situace, se kterou já bych mohla cokoli děat.
Tohle je výborný nápad, akorát bych musela odjet tak na dva týdny a ne na dva dny. Kdyby jen na víkend, najdu doma totální chaos (ale děti spokojené, to zas jo) a ještě by říkal, jaká to byla pohoda a jak vše zvládli. Čekal by mě úklid, nákup a praní.
Tak odjeď na dva týdny…proc ne…vlastně je to dobrý nápad. Lázně, dovolená s kamarádkou, poznávací zájezd sama…běž do toho!
@Anonymní píše: VíceÚplně ti rozumím, co se snažíš vyjádřit. U nás je úplně stejná situace, jako otec je nenahraditelný, ale jako partner už tak moc ne. Ocenila bych, kdyby mě jen tak překvapil, a donesl mi mou oblíbenou cokoladu, kytku, vzal jen tak na večeři.. to je jedno prostě něco. Ano, mluvíme spolu o tom pořád, ale argumentuje takového sis mě našla ( našla, ale že začátku jsi to dělal). To, že ted nemá potřebu se po X letech vztahu objímat, líbat, říkat, že mi to sluší atd., protože už jsme spolu dlouho. Jenže ja jako žena potřebuji vášeň, vzrušení a lásku. Bydlení se spolubydlícíma už mám pár let za sebou. Taky nejsem šťastná, protože mi tam proste tohle chybí. A nejsem si jistá, že se to dá dlouhodobě takhle udržet… Protože tohle mi prijde celkem zásadní, když si partneři projevují lásku a city. Nechcete žít jak sourozenci, protože se chovají hezky k rodině..
A on ví, jak moc to pro tebe je zásadní? Opravdu jste o tom mluvili? Jakože poslouchal, chápal…jak už tu zaznělo, s muži se musí mluvit speciálním způsobem ![]()
A co mu dát přečíst tuhle diskuzi? Jak dlouho to už trvá? Opustila bys ho kvůli tomu? (já toho svého právě ne).
Nj, ale on (a spoustu chlapů, dokonce i některé ženy) to tak nemá, nepotřebuje vyznání lásky ani objetí, někdo je na to az alergický. Lásku vyjadřuje jinak, třeba tim že zaopatřuje, je na něj spoleh, atd. Proč jsou vždy jako přání a potřeby ženy nadřazené potřebám může? Protože častěji hrozí rozchodem a častěji ten rozchod i uskuteční?
@Oudzej píše: Více
Protože, když spolu nejsou kompatibilní, tak vztah nevydrží
Proč pak být ale vůbec ve vztahu? Pomáhat materiálně a spolehlivostí lze i hromadě potřebných lidí, kteří v naší zemi žijí. Na to není potřeba mít vztah.
@Muž 1.2 píše: Více
No a kdyby ti tehdy manželka řekla, že pokud se nezmenis, tak ona se rozvede a odejde- pomohlo by to?
Nebo by to byly jen další její plky, které bys nebral vážně?
Kdo kde tvrdí, že potřeby a přání ženy jsou nadřazené potřebám a přání muže? Zdravý funkční vztah je snad o tom, že si vzájemně vycházíme vstříc, že se snažíme toho druhého potěšit. A jako sorry, ale z (nejen) téhle diskuze vychází chlapi jako jájínci, kteří jsou neschopní empatie, sebereflexe, přizpůsobení druhému člověku…dokonce nezvládnou ani sem tam naplnit jednoduchý „úkol“ jako obejmout partnerku či něco s ní naplánovat, kterýžto úkol jim byl ne naznačen, ale jasně a opakovaně řečen a to i na společné terapii. Tvl. jako ze začátku jsem taky myslela, že to má zakladatelka doma podobné jako já, že prostě chlap je méně kontaktní. Ale ona má doma pařez. To se jinak napsat nedá. Pařez naprosto hluchý a necitlivý k jejím potřebám a k péči o jejich vztah. Ona už udělala víc než dost. On nic. Takže se nedivím, že je jejich vztah mrtvý.
Taky jsem člověk, který nepotřebuje objetí a vyznání lásky. V dětství jsem to nezažil. Taky jsem spolehlivý, pomůžu, zařídím, vymýšlím výlety, nepiju…
Jenže kdybych si jel jen v tom, co znám a svým způsobem je mi v tom dobře, tak bych fakt mohl být sám.
Je třeba umět vyjadřovat lásku oběma směry.
@bigl píše: Více
Když bych měl být k sobě naprosto upřímný, tak by mě neprobraly asi ani bouchnuté rozvodové papíry na stůl. Nejspíš by mě probrala až obálka od soudu. Byl jsem tak sebejistý hrdina, že řečem, bych asi nevěřil. ![]()
Je to dávno a úplně do detailu si to už nepamatuju.
Svůj kalich hořkosti jsem si ale vypil až do dna a ještě dnes si z něj občas loknu. ![]()
Já bych ještě za svého života chtěla zažít dobu, kdy se z chlapů přestanou dělat nesvéprávný hovádka, na který musíš žvatlat a chodit po špičkách, aby se to náhodou neurazilo. Tzv. Schrödingerovi muži - údajně chytřejší a schopnější část populace včetně světových leaderů a elit, a zároveň hloupá tak, že není schopna porozumět pár holým větám a potupným prosbám od manželky
Tak určitě.