Měl by partner naplňovat vaše potřeby?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
16.4.26 21:22
@Diagnoza2 píše: Více

Podle mě oba spíš řeší, jestli to, co mají, je ještě partnerský vztah.

• Citovat
  • Upravit
11405
16.4.26 21:28
@Anonymní píše: Více

Myslím, že to řeší jen zakladatelka. Její manžel je v tom spokojený.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3329
16.4.26 21:32

Přesto, že ti od něho chybí schopnost tvořit intimitu, tak se mi líbí, jak o něm dokážeš mluvit.

Chtěl bych vidět jeho pohled na věc. Kdyby o tom dokázal mluvit nebo psát jako ty tady, tak si myslím, že by mu dost věcí docvaklo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.4.26 22:13
@jita22 píše: Více

Jj, překlep, něli být „ona“ ;)

• Citovat
  • Upravit
364
16.4.26 23:08
@WhiteCrow píše: Více

Já už ty tvý příspěvky fakt nemůžu číst :mrgreen: :mrgreen:

Je mi tě fakt líto. Takovyho zabednenyho jajinka jsem dlouho neviděla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.4.26 23:23
@Bahha píše: Více

Až na to, že ti tvůj bývalý nedával žádný jazyk lásky, ale kecy v kleci, když za tím nestály žádné činy. To je právě ono, naletěla jsi na to, že ti má stačit jeden primární jazyk lásky, když ve skutečnosti to má být všechno provázané. Sladký řečičky od chlapa, který pro ženskou nehne prstem, žádný spokojený vztah nevytvoří. Stejně jako chlap poskytující ženě full service, ale držící si od ní 2m odstup.

• Citovat
  • Upravit
364
17.4.26 07:51

No však. Z těch screenu, co sem poslala mi přijde, že to tak takhle vysvětlují.

Viz můj příklad s autem.
Mým autem. Který si klidně můžu umejt sama že jo…

Můj chlap mi ho dycky hezky umeje a vyčistí pac vi, že mě to neba.

Domácnost máme třeba docela dost rozdělenou. Pac on nerad prádlo - já se zase o prádlo starám ráda. On zas rád dělá podlahy (lux, vytirani), atd.

Já ale teď makám z domu, on má jeden a půl úvazek v podstatě a chodí fakt ko. A stejně občas přípravi jídlo on. To prostě taky beru jako jeho projev lásky.

I když sme v R 2026.

Ale hlavně, to sem tu psala (ale je to dlouhá diskuze tak chápu že ne všichni četli všechno), mně ten můj nedává jen činy.

Takže já s vámi souhlasím.
Jen je potřeba prostě ve vztahu MLUVIT.
I tím všem tady píšu.

Příspěvek upraven 17.04.26 v 08:13

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3832
17.4.26 07:51

Přesně :palec:
Namátkou další články k tom, jak je to zjednodušený a v jistém smyslu manipulativní (hlavně vůči ženám, samozřejmě) bulšit, který byl napsaný křesťanským fundamentalistou:

https://www.psychiatrist.com/…e-languages/

https://www.gender.ed.ac.uk/…ical-economy

https://www.psychologytoday.com/…ve-languages

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
364
17.4.26 07:54

No a? Mám se z toho asi hroutit podle stylu, co píšeš? Prostě zkušenost. Uvědomění. Posun v životě. Já jsem s tím v míru…

Tys asi nikdy nebyla ve vztahu, který stál za prd ne? :mrgreen: asi proto ses anonym.

A ano, všechno má být provazane. Proto jsem tu radila zakladatelce, aby si s ním ještě promluvila jiným stylem, který mne se osvědčil.

Příspěvek upraven 17.04.26 v 08:09

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
364
17.4.26 08:08
@WhiteCrow píše: Více

Koukla sem do toho posledního linku.

To, že je to zjednodušený, asi jo – vždyť je to populární knížka, ne vědecká studie.
Na to, číst vědecký studie nemá drtivá většina lidí.

Ale označit to za manipulativní mi přijde dost přehnaný. Spíš je to nástroj, kterej někomu pomůže si ujasnit, co ve vztahu potřebuje.

Mně osobně to smysl dalo, takže úplně nevidím důvod to shazovat jako celek.

Tobě ne.
Obce máme aktuálně šťastný vztahy.
Tím bych tuhle debatu uzavřela. :*

Příspěvek upraven 17.04.26 v 08:26

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.4.26 08:11

Ano, přesně!!! Sladký řečičky a nehne prstem je stejně blbě jako ženě full servis, ale odstup 2m. To by se mělo tesat - aspoň v této diskuzi :-)

• Citovat
  • Upravit
496
17.4.26 08:14

No jo no to je těžky.
Tohle je přesně ten moment, kdy se z „jednoduché věci“ stane neřešitelný uzel, protože se do toho vložilo ego a zklamání. Chápu tě, že jsi se dostala do situace kdy se vnímáš jenom jako položka na seznamu úkolů vedle toaleťáku.
Je třeba si uvědomovat i osobní rozdíly a pohledy na věci. To, že nevidí tvoje potřeby tak, jak je vidíš ty, nemusí nutně znamenat, že pro něj nejsi důležitá. Jeho představa fungujícího vztahu může být úplně jiná.
Než budeš dělat „nějaké“ předčasné závěry zkus si odpovědět na otázku:Dělá ty chyby schválně, aby mi ublížil, nebo je prostě jen v tomhle směru ‚tupej‘?
Lidi jsou různí a vnímají stejné situace různě. A především si musíme přiznat, že ženy a muži jsou jiní. Já to viděl jednou na obrázku a je to nepopiratelný fakt. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.4.26 08:17

Taky si myslím, že je to o tom, jak to kdo vezme a pochopí a použije. Jenomže tak je to se vším. I dobře míněná věc může být nakonec použitá na zlo - když to přeženu.
Přijde mi to trochu podobné radám o výživě: jezte tohle, nejezte tamto. Jenomže stejně se každý nakonec musí zamyslet sám na sebou, jestli mi tahle doporučovaná věc dělá dobře nebo ne. Nebo výchova - co u jednoho funguje skvěle, u druhého je naprosto nepoužitelné nebo dokonce vede k opačnému výsledku.
No a pak se v tom vyznejte :-)
Když jsem tu knížku před několika lety četla, tak mi dávala smysl. Věřím tomu, že některým vztahům tohle fakt může pomoct. Jak bylo v tom videu hned na začátku (neposlouchala jsem celé), tak je to vlastně celé o tom nějak vyjadřovat péči o toho druhého. A autor pěti jazyků lásky to trochu víc (a podle sebe) rozepsal :-)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
17.4.26 08:35

Je super, že ty máš funkční vztah, kde si vzájemně lásku projevujete. Ale zakladatelka tohle očividně nemá. Ano, její muž se podílí na péči o děti a domácnost. Ale nepečuje o ni, jako o svou partnerku. A nepohlo s ním ani to, že absolvovali terapii. A to by mělo přece být už vykricnikem, že je něco špatně, že se něco děje, že ten druhý se něčím trápí, že je potřeba něco ve vztahu změnit. A jim nefunguje intimita na žádném levelu, od společně travenem času, povídání, doteky, sex…nic. To fakt není o tom, že on má jiný „jazyk lásky“, kterému ona nerozumí. On ji zanedbava, zanedbava jejich vztah. A je jen otázka jestli vědomě (zůstává s ní jen kvůli dětem, vlastnímu pohodlí, nepotřebě vztahu…) nebo nevědomě (je prostě pařez).

• Citovat
  • Upravit
364
17.4.26 08:37

Je to spíš o tom vykomunikovat to s partnerem tak, abyste si vzájemně víc rozumeli a chápali se.

Oboustranně.
Tzn.

• chápu, že já potřebuju trochu víc tohodle a partner to už taky chápe
  • ale zároveň chápu, že můj partner to má jinak a třeba je období, kdy nebude mít kapacitu na to mi dávat to, co já teda potřebuju nejvíc… Tak se z toho nebudu hned hroutit, že mě nemiluje apod. protože vím, že on vnímá věci jinak… A až to pro mě bude neúnosné tak se připomenu v klidu. Ne dramaticky - což většinu odradí.

Ale tys tu pak psala, že si to vklidu řešila mnohokrát… To už si musíš rozmyslet ty, jestli ti za to stojí to držet nebo půjdeš dal.

Tady souhlasím s whitecrow, že pokud si myslíš, že se to řešit nedá, měla bys jít dál. Pokud jste rozumní oba, vycházet kvůli dětem spolu budete. Taky sem to tu někde psala - dětem jdeme vzorem a nejlepší vzor je šťastný rodič a ne rezignovany uzlicek nervu a neukojenych potřeb v životě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí