Měli bychom své děti vyučit k boji?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
lucenka
26.7.16 17:33

Lidi by měli umět poskytnout první pomoc a následně jít cestou Izraele - povinná vojna i pro ženy, nezprisnovat podmínky legálního ozbrojení veřejnosti.

• Citovat
  • Upravit
1626
26.7.16 17:34

Také jsem si ještě před lety myslela, jaký svět a možnosti moje děti čekají. Dnes mám o ně v tomto ohledu čím dál větší strach. Mám kluka a holky a upřímně si říkám, že zvlášť pro holčičky může být všechno těžší než za mých mladých časů.
Myslím, že bude důležité je naučit (úměrně věku) dívat se, přemýšlet, nebát se a nedat se. Vědomosti o tom jak rozdělat oheň, poznat rostliny, jak si poradit v přírodě není k zahození ani v klidnějších časech. Až budou velké, tak třeba i základy sebeobrany.
Věřím i na to, že je dobré mít různé zásoby (potraviny, léky).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13073
26.7.16 17:35

Jakože naučit se dítě bránit před výbušninou? Chm… snad jen ho naučit létat :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
720
26.7.16 17:38

Já myslím, že bez ohledu na současnou situaci je potřeba děti mít připravené na krizové situace.

Nečekám, že nabourám, přesto mám děti poučené a VYZKOUŠENÉ co v takové situaci mají dělat.

To samé je potřeba naučit pro „přežití“ ve městě. Je vtipné jak se pořád děti hlásí na přežití ve přírodě, ale přežití ve městě (řešení konfliktních situací, předcházení konfliktů, řešení krizových situací) je neučí nikdo.

Umět vyhodnotit situaci, umět se ubránit situaci a i lidem by mělo být součástí vzdělaní.

A jak psal někdo výše, když slyším výstřel první jdu k zemi, pak řeším co se děje.
Přijde mi absurdní, když se teď nedávno naší multifunkční budovou rozezněl požární alarm, a podle pravidel se zachovali asi jen tři lidi včetně mně (tj. sejít po schodišti na recepci zeptat se co se děje).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4263
26.7.16 17:49

Být nepřipraven, nevinných je hřích. Po celé zemi roztroušeny jsou hroby nepřipravených. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
720
26.7.16 17:56
@tamata píše:
Jakože naučit se dítě bránit před výbušninou? Chm… snad jen ho naučit létat :D

Že nejde dělat nic je výmluva neschopných.

Např. vyhodnotit rizikovost situace a zmizet dřív než se odpálí.

Když vidím skupinku skinheadů, tak na ně blbě nečumím nebo neříkám čau plešky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
26.7.16 18:02
@MisaHanuska píše:
Holky, můžete mi tady nějak specifikovat ty krizové chvíle, kdy by se měly o sebe děti umět postarat samotné? A o jak velkých dětech se tady bavíme?

Co treba to jejich osahávání, sexuální útoky, obtezovani? Též mas dceru.
Ti jejich běžní chlapi jsou pro většinu lidí momentalne větší hrozba, jak teroristi i když už znicili moc životu nepravem. Oni se nezacleni, jak to funguje v nové zemi, oni budou žít, jak vyrostli, jak jsou zvyklí. ČR zatím relativně v klidu, ale kdo žije v Nemecku, Francií, Anglii. Je čeká těžká doba dřív, oni už zažívají a ještě velka vlna pekla přijde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
647
26.7.16 18:04
@Anonymní píše:
Moc by me zajimal Vas nazor, jak to vidite vzhledem k situacim, ktere se ted ve svete deji.

Klasická pozemní válka je podle mě momentálně v našich končinách ten nejmíň pravděpodobnej scénář.

Pokud k něčemu nedejbože opravdu dojde, bude se našim dětem hodit spíš kritický myšlení, soucit a ovládání nějakýho toho řemesla, protože to tu po nás budou dávat do pořádku.

Samozřejmě, lekce karate, kurzy sebeobrany nebo chození do skautu ještě nikomu neublížilo, naopak. A hodí se úplně vždycky. Zrovna teď o víkendu jsme s taťkou řešili, že bychom si měli osvěžit, jak dát první pomoc. Už jen kvůli tomu, abychom člověku s infarktem na ulici dokázali pomoct, zatímco ostatní si to budou natáčet na mobil…
Nedokážu si ale představit, co víc by děti měly umět a k čemu by jim to v reálu bylo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21346
26.7.16 18:12

Když dítě naučíš se bránit, případně střílet, bude mít větší šanci přežít. Třeba takový útok nožem. Vzhledem k postupující izraelizaci Evropy to vůbec není od věci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26.7.16 18:19

Mam dve holky. Nech ustedri pripadnemu nasilnikovi len jednu ranu, bude lepsie nez byt uplne bezmocnou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10351
26.7.16 18:23

Naucit se dite branit- samozrejme, na to snad nepotrebuju valku 8o Nebo mam dite podporovat v tom, ze az s nim nekdo bude zametat, ma se sebrat a odejit? Nenauci se konflikty resit, jen je bude oddalovat a obchazet. Za me tedy rozhodne ucit, jak po psychicke, tak po fyzicke strance. Do budoucna urcite zbrojak a par „pomucek do kabelky“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26.7.16 18:32
@Anonymní píše:
Ahojte. Moc by me zajimal Vas nazor, jak to vidite vzhledem k situacim, ktere se ted ve svete deji. Ja se snazim sve dite odmala vest k tomu, aby vse delalo s laskou… Ale posledni dobou si rikam, zda mu v dnesnim svete zrovna toto pomuze prezit. I kdyz bych nechtela, aby nekdy musel zabijet, ci se jakkoli ucastnit valky… Myslite si, ze je spravne ucit nase deti, aby se umely branit, pokud prijde takova situace? Co kdyz nastane valka, neco vetsiho a my budeme litovat, ze nase deti umi zachazet s pocitacem apod., ale neumi se ochranit..? Co si o tom myslite?

nejlepší je na tom to, že srabácky založíš téma jako anonym. ;) :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7090
26.7.16 18:34
@tamata píše:
Jakože naučit se dítě bránit před výbušninou? Chm… snad jen ho naučit létat :D

Víš já nikdy nepochopím tenhle přístup. Když začne opravdu válka, tak není dovednost nebo znalost nebo vybavenost, která by člověku dokázala pomoci. Ne v současném způsobu boje. Pokud se někde odpálí atentátník, tak taky nemáš šanci. Jsou tady ale i další věci, které tě ohrožují a kde se můžeš alespoň naučit, jak minimalizovat riziko, že se do té situace dostaneš. A to si myslím, že by se děti přiměřeně věku měly učit. Stejně tak jako dítě učíš, že nemá lézt do silnice…
Například jak najít v nákupním centru nouzový východ. Že na sloupu veřejného osvětlení nejsou čísla jen tak. Jak dát první pomoc. Proč nalézt za řidičem do auta, které havarovalo. Jak rozbít okýnka u auta.
Sledovat trošku lidi kolem sebe. Vyhýbat se rizikovým místům a poznat dopředu, kdy se začíná něco dít. Když je poplach, nestát jak trubka a nečumět proč a jestli ostatní taky jdou…atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21346
26.7.16 19:20

@fifinka609 Správně :)

Odhadnout a správně vyhodnotit situaci je základ přežití. Já bych určitě zahynul v dvojčatech, protože bych rozhodně nebral vážně výzvy k opuštění budovy. Navíc chodím do práce dřív než všichni ostatní. Pro 9/11/2001 smrtelná kombinace. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2649
26.7.16 19:28

@fifinka609 :palec: tak tak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie