Měly by mít děti slunný pokojík?

191
31.1.15 21:23

Měly by mít děti slunný pokojík?

Zdravím maminky a prosím o názor.
Nevíme, kde udělat dětem pokojíček. 1. varianta je v pokoji na JZ s jedním větším oknem a 2. varianta v pokoji na SV se dvěma menšími okny (na každé stěně jedno, pokoj je světlý).
Jako malí jsme měli pokojíčky orientované já se sourozenci na V a manžel s bráchou na S a vůbec si nepamatujeme, že by nám to vadilo.
Myslím si, že si budou děti spíše zatahovat žaluzie, aby jim slunce nesvítilo do očí, že je to bude spíše obtěžovat. Když si tam budou obě hrát, bude se pokojík sluncem i dost přehřívat (máme hodně zateplený dům a v tom pokoji jsou ze slunce velké zisky a každý další člověk „vytopí“ místonst během pár hodin o stupeň) Zatímco v SV pokojíku bude stálé světlo i teplota. Kamarádka mi ale říká, že děti potřebují slunce, že by měly mít slunný pokojík. Tak nevím :nevim: :think:
Jak to máte Vy???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
19131
31.1.15 21:25

@NelaS tak děti slunce potřebují, ale snad budou chodit taky ven, ne? :think: Kam mají okna bych fakt neřešila…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30994
31.1.15 21:29

Spis nez svetove strany bych koukala na „klid“ v mistnostech a vek deti. Malinke deti bych dala co nejblize loznice, pres den budete stejne spolu v obyvaku a vetsi deti do nejklidnejsi casti bytu/domu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3380
31.1.15 21:30

Naše mají slunná pokojík a chodí do něj víceméně jen spát :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25243
31.1.15 21:30

@NelaS To je jedno, je mraky lidí, co prostě nemají na výběr. Já měla na jih a když jsem si v létě o víkendu chtěla dospat, tak se do mě opíralo sluníčko… ale zase lepší, jak když tam paří večer.
Děti to budou mít jedno na jihovýchod, druhé na jih (jestli si to představuju dobře) - prostě to tak je postavené… :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102087
31.1.15 21:31

@NelaS Já bych volila ten SV.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1726
31.1.15 21:36

Jako male deti jsme meli pokoj na vychod - byl chladnejsi, ale jako male mi to bylo jedno. Jako nactileta jsem mela pokoj na JZ a ano, porad jsem zatahovala, abymmi nesvitilo slunicko do oci. No a ted kdyz prijedeme k nasim, tak mame pokoj vicemene na V a vadi mi, ze je temny (ma okno na V a stresni na J) a studeny :think: Volila bych podle toho, ktery pokoj je svetlejsi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2061
31.1.15 21:38

My jsme tak schvalne projektovaly oba pokojiky, mou podminkou bylo, aby byly slunne, takze je mame na jih, a treba loznici mame na SZ.. Ja jako dite mela pokoj na V a stvalo me, ze tam byla po obede tma..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66852
31.1.15 21:41

@NelaS děckám to fakt bude jedno

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
191
31.1.15 21:51
@kokomo píše:
Jako male deti jsme meli pokoj na vychod - byl chladnejsi, ale jako male mi to bylo jedno. Jako nactileta jsem mela pokoj na JZ a ano, porad jsem zatahovala, abymmi nesvitilo slunicko do oci. No a ted kdyz prijedeme k nasim, tak mame pokoj vicemene na V a vadi mi, ze je temny (ma okno na V a stresni na J) a studeny :think: Volila bych podle toho, ktery pokoj je svetlejsi…

Mně právě taky v dětství a mládí slunce v pokoji vůbec nechybělo, ale dnes ho mám ráda. Který je světlejší, to je právě otázka :think: Momentálně je v JZ ložnice v SV všechno možné. V ložnici je málo nábytku a žlutý přehoz přes postel a v tom druhém pokoji skladiště - spousta regálů s věcmi. Velké jsou úplně stejně. Ten SV na mě působí kvůli zaplněnosti a tmavým věcem (kufry, krabice a tak) tmavší. Otázka je, jak by vypadal se stejným vybavením jako ten JZ :?: Přece jen má dvě okna na dvě světové strany…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
191
31.1.15 21:56

Děti mám kluka necelé 3 roky a holčičku 7,5 měsíce. Ještě dlouho si asi budou hrát v obýváku, ale o spaní ve společném pokojíčku už přemýšlím. Dokud budu holčičku kojit, budu tam s nimi a potom bych se odstěhovala. Momentálně má chlapeček pokojíček v malé místnosti pro jednoho, já jsem s miminkem v ložnici a manžel spí v tom SV skladišti 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25243
31.1.15 22:02
@NelaS píše:
Mně právě taky v dětství a mládí slunce v pokoji vůbec nechybělo, ale dnes ho mám ráda.

Já mám světlo a sluníčko ráda, ale jsem ráda, že nám do ložnice skoro nenakoukne. V parných létech je tam parádně.
Ale přijít do obýváku, který je prosvětlený z více stran, no paráda.
Známá bydlí pod mezí a ještě si dali taková menší okna a u nás vždycky „slintá“ :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81500
31.1.15 22:55

Hernu mame na jih. Detsky spaci na zapad. Loznici na sever.
Detek bych dala jz pokud by neprevazily vyhody sv pokoje kvuli necemu jinemu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11565
31.1.15 23:19

Asi bych dala do SV. To světlo odpoledne je otravné. Jediné co hrozí, že světlo z vycházejícího slunce v létě brzo ráno může děti budit i přes závěsy, pokud jsou budivé (taky spím v pokoji na SV).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1011
31.1.15 23:31

Rozhodně JZ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie