Meningokok - očkování - reakce

Napsat příspěvek
Velikost písma:
60142
22.6.13 19:01

A Jarca nema kojence.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jarča21
22.6.13 19:08

@Baba to je fakt, už je to kus chlapa :-D 13 měsíců, batole 13 kil 81 cm :-D miminko (kojeneček) už to dávno není :)

• Citovat
  • Upravit
Jarča21
22.6.13 19:14

@mari1912 nezlob se, ale já si tady chtěla sehnat informace a né se tady dohadovat o tom co mám svýmu dítěti nechat dát a co ne. Podle mě je meningitida závažná nemoc, nevim jak podle tebe, určitě to není obyč. chřipka, která příjde a do týdne odejde. A když je tady ta možnost nechat očkovat, tak proč ne? Nebudu ho nechávat očkovat každý měsíc proti něčemu jinému. Z těch nepovinných má zatim jen synflorix. Kamarádka nechala dát svý malý hned jak to šlo vakcínu proti rotairům, já to neudělala, že mi to přišlo zbytečný, říkala jsem si, že to chytit nemůže a hle…na podzim jsme skončily týden v nemocnici na kapačkách s rapidním úbytkem váhy,39 horečky, zvracením, odmítáním stravy, tekutin, průjmem a dehytratací.

Příspěvek upraven 22.06.13 v 19:21

• Citovat
  • Upravit
60142
22.6.13 19:18

@Jarča21
Tak at je to v pohode :kytka:
Kdyz sem zjistovala info ja, byly nazory doktoru na tohle ockovani tak pul napul.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jarča21
22.6.13 19:26

@Baba Děkujeme :hug:

• Citovat
  • Upravit
31744
22.6.13 20:34

@Jarča21
já ti neříkala ať dáš, nebo nedáš, jen dle mého je to brzy-pročti si moje příspěvky znova a pozorně. Dávám si sakra pozor na to, komukoliv, cokoliv doporučovat. Tobě jsem dala nějaké info, ale ty jsi ho slyšet nechtěla, očkovat chceš, tak očkuj
Můj názor jsem řekla, dle mého je 13 měsíců brzo. Batole, kojenec-hi, ten můj bude kojenec asi ještě v pubertě :lol:
A taky že tato vakcína neobsahuje béčko a to je nejrozšířenější
75% případů meningitidy způsobuje béčko, zbytek ostatní typy, ale většinou v adolescentním věku.
Takže je opravdu jen velmi malá pravděpodobnost výskytu u takhle malých dětí
Baba to ví ;)
Rozhodně se tu nebudu dohadovat, jak jsem řekla, očkovat chceš-očkuj, ale s rozvahou ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
monca114
23.6.13 08:40

@pet01 Nevím, jestli je to zbytečný. Mě na to malej málem zemřel. Víc jak měsíc v nemocnici bojoval o život, takže mě to až tak zbytečný nepřijde. A že je na ústupu, to nic neznamená. Hodně lidí ho má v krku a jsou přenašeči

• Citovat
  • Upravit
monca114
23.6.13 08:45

@mari1912 No nevím. Každopádně je pravda, že béčko je nejrozšířenější, ale i tak má po očkování na ostatní kmeny nemoc mnohem mírnější průběh a snižuje to následky po nemoci. A u malých dětí není malá pravděpodobnost. Nikdy nevíš, na koho narazíš. Můj kluk to měl ve 2 měsících a teprve když mu byl rok, tak jsem mohla konečně začít s ním chodit ven! Takže já bych to opravdu takhle nezjednodušovala

• Citovat
  • Upravit
532
23.6.13 08:48

@Baba jasně netvrdím, že tady Céčko není, jen že cca 75% meningitid, které způsobí meningokok má na svědomí B a proto se s tím lékaři setkávají častěji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jarča21
23.6.13 19:00

@mari1912 já jsem se tu ptala jen, jestli mi vakcína vydrží půlhodinový převoz domů v tom vedru co bylo a kolik přesně stojí, protože jsem si nebyla jistá, kolik že mi to doktorka před měsícem řikala, že to bude stát. Nic víc jsem vědět nepotřebovala. Ale i tak děkuji za tvoje informace a názor. :kytka:

• Citovat
  • Upravit
31744
23.6.13 19:06

@Jarča21
i já děkuji, že jsem si díky tobě osvěžila co o tomto očkování vím, statistiku a znova si ujasnila co chci a co nechci :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jarča21
23.6.13 19:14

@mari1912 to si myslim že bys dokázala i beze mě :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
6100
27.5.19 20:33

Dobry vecer. Chci nechat obe deti naockavat proti vsem typum meningokoka. Zajimaly by me reakce na ockovani? Na cecko tak nejak vim, ale reakce na to novejsi Bexsero jsem moc nevycetla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6879
27.5.19 20:34

@Boudová davala jsem synovi Bexsero a jedinou reakci bylo, ze mel trochu zvysenou teplotu a byl spavejsi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6100
27.5.19 20:37

@Jogrr dekuji. A muzu se zeptat kolik mu je?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek