Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
No, za sebe jsem toho zkusila docela dost, i když přiznám, že z různých „zahraničních tržišť“, takže zas až tak finančně nelituji. Ale prosím berte to jako individuální zkušenost, každému může vyhovovat něco jiného. Tady ten nevypadal na pohled i funkčnost špatně, nicméně za mě měl své ale - jak je tam vlevo nahoře vidět ta rovná plocha (zespodu je tam prohlubeň na to, aby ho člověk lépe zachytil prsty), tak mi přes ni protékal. Možná chyba mého užití, možná chyba designu, nevím, ale prostě zklamání
Tenhle byl poměrně super, ale jeho materiál byl jako „živý“ - neskutečně flexibilní, takže sice umístění super, ale jak se prohýbal do všech stran, tak se vždycky někde zkroutil, takže také poměrně velký problém s protékáním (alespoň u mě, ale jak říkám, třeba problém s mou „šikovností“
Tenhle byl za mě fakt marnej - naopak naprosto nepoddajný materiál, kolem okraje chyběl jakýkoli lem a navíc to držátko nahoře mi při vkládání zcela překáželo. Strašně dlouhý a manipulace prostě nešla, ať jsem se snažila, jak jsem se snažila ![]()
Kalíšek „stará dobrá“ klasika. Šťopku lze zkrátit, případně zcela ustřihnout. Naučit se vkládat mi trvalo docela dost dlouho a i po letech mi občas protéká, protože prostě blbej grif a uvnitř se plně nerozvine (a pak z toho mám nervy a jde to o to hůř). Ale když se podaří, tak super a je to jistota
Tohle pro mě asi momentálně ten „největší“ hit. Objemově o trochu menší než předchozí typ, ale má menší průměr, což jsem zjistila, že mi vyhovuje víc, takže jsem zatím nenarazila na problémy s tím, že by se uvnitř nerozvinul a protékal. Ale jak jsem psala nahoře - každá z nás je jedinečná a co vyhovuje jednomu, druhému vyhovovat nemusí
@stín katedrál píše: Více
To jo, ale i tak neni ten cipek v kalíšku, ale nad nim max u horního okraje, takže se nema jak koupat. ![]()
@lennis2 píše: Více
Jo, tuhle klasiku jsem taky pouzivala, ale zacala mi protekat a blbě držet.
A ted je favorit tenhle.
Ja zkusila asi 3 kalíšky a žádný mi uplne nesedl. Rozvinul se, držel, ale stejne mi protekal, ikdyz nebyl plnej. Mozna ho proste neumím dobre zavádět. Pak jsem zkoušela houbičku, ale pak jsem treba kychla a houbičku si vymačkala. No a skončila jsem u kalhotek a ty jsou pro me top. A musim říct ze mam i slabší a bezbolestnější menstruaci nez dřív (muze byt věkem nebo tim, ze jsem s ni a kalhotkami víc v pohodě), ale je to naprostá pohoda.
Ja zkoušela pouze taky kalíšek a moc mi nevyhovoval. Kamarádka ma kalhotky a nemuze si to vynachvalit. Prej kam se hrabou kalíšky, tampony a tak..takze taky zvažuji spoďary s třeba to bude lepší než i ten disk
Mi kalíšek taky vůbec neseděl, jednak protékal ( a ten pocit tečení mi je prostě nepříjemný - s tampony to neznám) a pak hlavně jsem měla pořád bolestivý pocit tlaku v podbřišku, nevadila mi „šťopka“, ale celkově ten předmět, jako bych měla zespoda nacpanou pěst
.
Po tom disku jsem pokukovala, ale nechci zase vyhodit pár stovek za pokus, který skončí v koši, tohle zboží není zrovna jako tričko (nesedí - prodám dále
).
S kalhotkami se pořád nemůžu nějak smířit, dcera (dospělá) má asi dvoje, nosí je jen jako pojistku na noc k vložce. Takhle naostro mi to prostě přijde ekl. Často ze mě jdou ty velké kusy sraženiny, navíc v práci mám bílý stejnokroj
tam není prostor pro chyby.
@Hojuza Tak me jsou taky kalhotky nejpohodlnější, kalisek mam kdyz nutně potrebuju do bazenu nebo treba pod bílé veci.
Ale třeba do more jsem si ulovila menstruační plavky
@lennis2 píše: Více
Kde se všechny tyhle pomůcky co jsi sem dala dají koupit? Z jakých zahraničních tržišť?