Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
@Nikolka 12 píše:
Ahoj holky. Chtěla bych se zeptat když máte zavedeny menstruacni kalisek jestli je možné že sem tam máte i zaspinene kalhotky
Při silné MS jsem musela mít vždy jako pojistku vložku. Při normální stačilo se utřít a nebylo na kalhotkách nic.
Prosim holky o radu, kdyz zavedu trci mi spicka stopky, ale pohybem nebo pri spanku mi zajede hluboko treba 3-4cm a pak mam hodne velky problem ho vytahnout..tak tak nahmatam stopku natoz abych ho mohla zmacknout a zrusit podtlak..myslim si ze ho zavadim spravne, podtlak vznikne takovym vcucnutim jakoby..
@kvaček píše:
takže jde o normální kalíšek, který se tam zavede a pak vyndá - a neni to obtížné to vyndávání?? Nekokážu si to představit, nerýpe se člověk v sobě - nevím jak to slušně napsata jak tak dlouho vydrží v tělě
Ano, je to obtížné zavést i vyndat, člověk se v sobě šťourá a hrozně to během dne tlačí.
@Anonymní píše:
Prosim holky o radu, kdyz zavedu trci mi spicka stopky, ale pohybem nebo pri spanku mi zajede hluboko treba 3-4cm a pak mam hodne velky problem ho vytahnout..tak tak nahmatam stopku natoz abych ho mohla zmacknout a zrusit podtlak..myslim si ze ho zavadim spravne, podtlak vznikne takovym vcucnutim jakoby..
taky mi občas zajede hloubš během spánku. Když nejde vyndat tak trošku zatlačím, nahmatám stopku, trošku zatáhnu a poté můžu zmáčknout a zrušit podtlak ![]()
Ahoj, vzhledem k tomu, že vložky a tampóny opravdu nemám ráda, tak je pro mě kalíšek ideální řešení, vyzkoušej na maluna značku Lunette, ty jsou fak bomba. ![]()
Před dětmi jsem používala Mooncup 10 let a byla naprosto spokojená. Neprotékal, vylévala jsem jen 2× denně, necítila jsem ho.
Teď po dvou porodech mi ale jakoby vypadává ven (i když jsem si koupila větší verzi), protéká a někdy se mi uvnitř ani nerozevře ![]()
Řeší někdo podobny problem? ![]()
Já si taky objednávala z Maluna a sedí mi dobře, vůbec o něm nevím, ale jestli nesedí asi to chce prostě zkoušet velikosti a typy.
Naprosto skvělý, jen to chce dostatek drobných dírek, málodírkové nemají podtlak a protékají. Ráno zandat, večer vyndat, vymýt jen vodou a zas zavést, vyvařovala jsem až po menstruaci s tabletou do myčky.
Prosím prosím radu. Včera jsem si koupila kalíšek od Bella. A když jsem ho zaváděla tak se vytvořil takový vzduchový tlak docela dost to bolelo prostě mě to vcuclo blbě řečeno
ale ne že by to bylo nepříjemné vysloveně to bolelo zkusila jsem to víckrát i jiným způsobem. Při posledním pokusu jsem ho měla už strach pustit ( tu stopku) protože při předchozích pokusech nešel ven a zase to bolelo. Pak už jsem se na to vykašlala protože jsem se bála. Mám pocit že to vcucnu a ještě pojedu na gyndu. Nejhorší je že po porodu prostě nesnesu ani tampóny ani vložky jsem v koncích. ![]()