Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Nejnovější recenze z kategorie Ovulační testy
Přečtěte si článek: Bazální teplota po oplodnění – změní se?
andelka83 píše:kookinka píše:andelka83 píše:Ta ovulace si myslím že byla toho 24tého na 99%kookinka píše:nooo, tak to je oříšek. Kdyby byla na začátku ještě jedna naměřená teplota (aby jich bylo 6), tak bych řekla že ovu byla 24.1. a je to těhotenský graf, ale to asi slyšet nechceš
Zdravím Vás. Ráda bych poprosila zkušené „měřitelky“ jestli vykoukají z mého grafu kdy přijde menstruace? Jsem něco málo 4 měsíce po porodu. Po skončení šestinedělí opět najel cyklus. Plně kojím. Měřím teplotu abychom se náhodou netrefili do plodných dní - chráníme se kondomem a nebo pharmatexem (spermicidní krém). Čekám na menstruaci jako na smilování poté mi bude zavedeno nitroděložní tělísko a bude po ptákáchMoooc díky
V těch vyšších teplotách žádný jiný vzestup, který by potvrzoval pozdější ovulku není, takže jedině že by ovu ještě nebyla, což je možné, ty cykly po porodu bývají dost podivné, někdy i anovulační a pak teploty takhle skáčou.
Takže zatím bohužel, nemám zdání. Od ovulky by MS měla přijít do 16dnů, ale nějak ji v tom grafu nevidím, pominu-li teda že už byla 24.protože to už bys MS měla touto dobou mít.Bolest v podbrišku a zničeho nic to přestalo a pak to zvýšení teploty by tomu odpovídalo. Jen prosím nestrašit dalším miminkem
To bych fakt nedala
No ona by totiž už MS měla přijít, luteální fáze trvající dýl jak 16dní obecně není možná, žluté tělísko dýl nefunguje a sliznice se neudrží. LF 18dní a více je na 99% těhotenství.
No nemysli si, taky špekuluju jak to bude po druhém porodu a na kondomech a krému budem taky. A třetí těhu brzo potom bych taky nedala.
Tak leda že by výjimka, což se vždycky stát může, nic na světě není 100%. bohužel ani kombinace kondomu a krému.
No tak to mě podrž … modlím se ať MS přijde co nevidět … já až se dostanu někam do civilizace mířím směr lékárna a koupím těhutesty … jsem myslela že už je nebudu na nějakou dobu potřebovat ![]()
afrikan píše:andelka83 píše:afrikan píše:andelka83 píše:afrikan píše:
Ahoj, holky, prosím, o radu. Nemám s tím dosud zkušenosti, tak se tu pořád vyptávám… Od této neděle se mi drží teplota 37,1, ve ST mi skočila na 36,7 (už jsem tu jsem o tom psala), včera jsem začla špinit, resp. zjistila jsem to až když jsem se otřela na wc.. TT negativní, MS má dorit v SO nebo Ne, chodí pravidelně max. se spíš zpozdí. Ale k věci, k večeru už jsem objevila náznak krve, ale nedalo mi to a standartně jsem se změřila a měla jsem zase 37,1…?? Tak nevím, má být při MS pořád teplota dole u mě kolem 36,5 nebo to bylo uhnízdění? Nevím přesně, zda u toho musí být přítomná krev (spíš tekutina krví tak zpoloviny zbarvená) a jak dlouho. Zatím mám intimku, protože na tampon to není. Moc děkuju za názor.
Na uhnízdění už je poněkud pozdě, ale je fakt, že i při něm se někdy může špinit nebo slabě krvácet, ale MS se nerozjede a teplota se drží dál nahoře. No a před MS teplota klesat nemusí, nijak rapidně, někomu klesne až během MS (třeba mně).
Uhnízdění 11.DPO mi dlouho nepřijde, uvádí se 7-11.DPO. Chápu, že Bt před MS klesá, ale druhý den se mi vrátila zpět na 37,1 (včera). Nevím, no, uvidím dál.Máš pravdu, ne každé „mimi“ je rychlé podle tabulek. Uvidíme dál:-)
Moc díky za info, překvapilo mě, že některé ženy třeba krvácí 2 dny před, myslí si, že MS dorazila a pak zjistí těhu. No, ale to se mě pro tento měsíc asi netýká. A co ty? Zkoušíte první nebo už máš prcka?Jj, kamarádka to tak měla, že přišla slabší MS a jak skončila, tak měla pozitivní test
Já mám 21měs. prcka a druhé se narodí za 4-6týdnů. Oba jsou plánovaní, od roku 2008 jinou antiko než měření BT a sledování nepoužíváme, tak proto ty informace, víš
kookinka píše:andelka83 píše:No tak to mě podrž … modlím se ať MS přijde co nevidět … já až se dostanu někam do civilizace mířím směr lékárna a koupím těhutesty … jsem myslela že už je nebudu na nějakou dobu potřebovatkookinka píše:andelka83 píše:Ta ovulace si myslím že byla toho 24tého na 99%kookinka píše:nooo, tak to je oříšek. Kdyby byla na začátku ještě jedna naměřená teplota (aby jich bylo 6), tak bych řekla že ovu byla 24.1. a je to těhotenský graf, ale to asi slyšet nechceš
Zdravím Vás. Ráda bych poprosila zkušené „měřitelky“ jestli vykoukají z mého grafu kdy přijde menstruace? Jsem něco málo 4 měsíce po porodu. Po skončení šestinedělí opět najel cyklus. Plně kojím. Měřím teplotu abychom se náhodou netrefili do plodných dní - chráníme se kondomem a nebo pharmatexem (spermicidní krém). Čekám na menstruaci jako na smilování poté mi bude zavedeno nitroděložní tělísko a bude po ptákáchMoooc díky
V těch vyšších teplotách žádný jiný vzestup, který by potvrzoval pozdější ovulku není, takže jedině že by ovu ještě nebyla, což je možné, ty cykly po porodu bývají dost podivné, někdy i anovulační a pak teploty takhle skáčou.
Takže zatím bohužel, nemám zdání. Od ovulky by MS měla přijít do 16dnů, ale nějak ji v tom grafu nevidím, pominu-li teda že už byla 24.protože to už bys MS měla touto dobou mít.Bolest v podbrišku a zničeho nic to přestalo a pak to zvýšení teploty by tomu odpovídalo. Jen prosím nestrašit dalším miminkem
To bych fakt nedala
No ona by totiž už MS měla přijít, luteální fáze trvající dýl jak 16dní obecně není možná, žluté tělísko dýl nefunguje a sliznice se neudrží. LF 18dní a více je na 99% těhotenství.
No nemysli si, taky špekuluju jak to bude po druhém porodu a na kondomech a krému budem taky. A třetí těhu brzo potom bych taky nedala.
Tak leda že by výjimka, což se vždycky stát může, nic na světě není 100%. bohužel ani kombinace kondomu a krému.
A drogerku nemáte? Já kupovala testy vždycky v drogerce - ve Schleckeru, DM, Rosmanovi.. No taky doufám že je nebudu dlouho potřebovat. Po prvním porodu mi ale MS přišla až po 11měsících, už sjem se MS a měření BT nemohla dočkat
Když si představím tolik měsíců na kondomech… ![]()
andelka83 píše:afrikan píše:andelka83 píše:afrikan píše:andelka83 píše:afrikan píše:
Ahoj, holky, prosím, o radu. Nemám s tím dosud zkušenosti, tak se tu pořád vyptávám… Od této neděle se mi drží teplota 37,1, ve ST mi skočila na 36,7 (už jsem tu jsem o tom psala), včera jsem začla špinit, resp. zjistila jsem to až když jsem se otřela na wc.. TT negativní, MS má dorit v SO nebo Ne, chodí pravidelně max. se spíš zpozdí. Ale k věci, k večeru už jsem objevila náznak krve, ale nedalo mi to a standartně jsem se změřila a měla jsem zase 37,1…?? Tak nevím, má být při MS pořád teplota dole u mě kolem 36,5 nebo to bylo uhnízdění? Nevím přesně, zda u toho musí být přítomná krev (spíš tekutina krví tak zpoloviny zbarvená) a jak dlouho. Zatím mám intimku, protože na tampon to není. Moc děkuju za názor.
Na uhnízdění už je poněkud pozdě, ale je fakt, že i při něm se někdy může špinit nebo slabě krvácet, ale MS se nerozjede a teplota se drží dál nahoře. No a před MS teplota klesat nemusí, nijak rapidně, někomu klesne až během MS (třeba mně).
Uhnízdění 11.DPO mi dlouho nepřijde, uvádí se 7-11.DPO. Chápu, že Bt před MS klesá, ale druhý den se mi vrátila zpět na 37,1 (včera). Nevím, no, uvidím dál.Máš pravdu, ne každé „mimi“ je rychlé podle tabulek. Uvidíme dál:-)
Moc díky za info, překvapilo mě, že některé ženy třeba krvácí 2 dny před, myslí si, že MS dorazila a pak zjistí těhu. No, ale to se mě pro tento měsíc asi netýká. A co ty? Zkoušíte první nebo už máš prcka?Jj, kamarádka to tak měla, že přišla slabší MS a jak skončila, tak měla pozitivní test
Já mám 21měs. prcka a druhé se narodí za 4-6týdnů. Oba jsou plánovaní, od roku 2008 jinou antiko než měření BT a sledování nepoužíváme, tak proto ty informace, víšTak to moc gratuluju, ať vše dobře dopadne! Jo, je vidět, že nějakou zkušenost už máš
, já jsem BT laik, musím to našprtat.
andelka83 píše:kookinka píše:A drogerku nemáte? Já kupovala testy vždycky v drogerce - ve Schleckeru, DM, Rosmanovi.. No taky doufám že je nebudu dlouho potřebovat. Po prvním porodu mi ale MS přišla až po 11měsících, už sjem se MS a měření BT nemohla dočkatandelka83 píše:No tak to mě podrž … modlím se ať MS přijde co nevidět … já až se dostanu někam do civilizace mířím směr lékárna a koupím těhutesty … jsem myslela že už je nebudu na nějakou dobu potřebovatkookinka píše:andelka83 píše:Ta ovulace si myslím že byla toho 24tého na 99%kookinka píše:nooo, tak to je oříšek. Kdyby byla na začátku ještě jedna naměřená teplota (aby jich bylo 6), tak bych řekla že ovu byla 24.1. a je to těhotenský graf, ale to asi slyšet nechceš
To bych fakt nedala
Tak leda že by výjimka, což se vždycky stát může, nic na světě není 100%. bohužel ani kombinace kondomu a krému.Když si představím tolik měsíců na kondomech…
A v Tescu by je neměly? Že bych jela na výlet?
kookinka píše:andelka83 píše:A v Tescu by je neměly? Že bych jela na výlet?kookinka píše:A drogerku nemáte? Já kupovala testy vždycky v drogerce - ve Schleckeru, DM, Rosmanovi.. No taky doufám že je nebudu dlouho potřebovat. Po prvním porodu mi ale MS přišla až po 11měsících, už sjem se MS a měření BT nemohla dočkatandelka83 píše:No tak to mě podrž … modlím se ať MS přijde co nevidět … já až se dostanu někam do civilizace mířím směr lékárna a koupím těhutesty … jsem myslela že už je nebudu na nějakou dobu potřebovatkookinka píše:andelka83 píše:Ta ovulace si myslím že byla toho 24tého na 99%kookinka píše:nooo, tak to je oříšek. Kdyby byla na začátku ještě jedna naměřená teplota (aby jich bylo 6), tak bych řekla že ovu byla 24.1. a je to těhotenský graf, ale to asi slyšet nechceš
To bych fakt nedala
Tak leda že by výjimka, což se vždycky stát může, nic na světě není 100%. bohužel ani kombinace kondomu a krému.Když si představím tolik měsíců na kondomech…
To jsem nezjišťovala, ale mezi drogerií by nějaký test mít mohli
andelka83 píše:
afrikan
Děkuju moc, už je to za pár, no.NZ, Andel, ještě se naposled zeptám, takže když mi klesla ta BT a včera zas vyskočila tak i to je znamení, že MS přijde? Nebo musí pořád klesat, klesat, klesat až do MS začátku?
afrikan píše:andelka83 píše:
afrikan
Děkuju moc, už je to za pár, no.NZ, Andel, ještě se naposled zeptám, takže když mi klesla ta BT a včera zas vyskočila tak i to je znamení, že MS přijde? Nebo musí pořád klesat, klesat, klesat až do MS začátku?Nemusí klesat, někdy hodně spadne až po začátku MS. Ono je to individuální. V podstatě se nedá podle teplot poznat, jestli MS přijde nebo ne, jakože ne jistě.
poosledo mas pravdu co by nektere za to dali mit miminko,ja zrovna vsechno.a jak jsi na tom ty?
hanka1120 píše:
poosledo mas pravdu co by nektere za to dali mit miminko,ja zrovna vsechno.a jak jsi na tom ty?
já taky.. navíc teď mám den zpoždění… tak doufám.. nicméně dnešní BT 36,6… takže…?
Ahoj Andělko, holky,
tak jsem parádně zmatená..
Nevím, co se děje.. Nikdy jsem nemívala cyklus delší než 28 dní a dnes je 30.
BT si lítá úplně dolů a pak zpátky nahoru. http://www.womenzone.cz/…alendar.aspx TT negativní.
Proč se mi MS zpožďuje, když těhu očividně nejsem???
Nikdy mi to nedělala.. Začínám se bát, že mám cyklus nepravidelný.. minulý měsíc 26, předtím 27, před tím 28…a teď…? Navíc mě břicho bolí předmestruačně už asi třetí den a třetí den jsem taky pořádně protivná… ![]()
poosleda píše:
Ahoj Andělko, holky,
tak jsem parádně zmatená..Nevím, co se děje.. Nikdy jsem nemívala cyklus delší než 28 dní a dnes je 30.
BT si lítá úplně dolů a pak zpátky nahoru. http://www.womenzone.cz/…alendar.aspx TT negativní.
Proč se mi MS zpožďuje, když těhu očividně nejsem???
Nikdy mi to nedělala.. Začínám se bát, že mám cyklus nepravidelný.. minulý měsíc 26, předtím 27, před tím 28…a teď…? Navíc mě břicho bolí předmestruačně už asi třetí den a třetí den jsem taky pořádně protivná…
Pěkně si to s náma hraje. S tou ovulkou si myslím že jsme se nesekli, všechno odpovídá, takže jediná možnost je, že se prodloužila luteální fáze. Na testu už by něco mělo být, ale stává se, že se hcg zvyšuje pomalu a kolikrát holkám ukáže // až třeba 18dní po ovulaci - nic není 100%. Jestli Ms do dvou dnů nepřijde, tak už budu zmatená i já ![]()
Nepravidelný cyklus vzniká tak, že doba od MS do ovulky je různá, ale ta druhá fáze bývá konstantní (kromě těch případů jak jsem psala, třeba po vysazení HA než se tělo srovná, nebo po porodu, to s emůže mírně lišit, ale těch 9-16dní to vždycky je). Navíc za nepravidelné cykly se označují ty, které mají rozdíl víc než 7dní, den dva sem tam je normální.