Měření bazální teploty a ovulace

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9030
11.2.12 08:48
andelka83 píše:
Pěkně si to s náma hraje. S tou ovulkou si myslím že jsme se nesekli, všechno odpovídá, takže jediná možnost je, že se prodloužila luteální fáze. Na testu už by něco mělo být, ale stává se, že se hcg zvyšuje pomalu a kolikrát holkám ukáže // až třeba 18dní po ovulaci - nic není 100%. Jestli Ms do dvou dnů nepřijde, tak už budu zmatená i já :roll:
Nepravidelný cyklus vzniká tak, že doba od MS do ovulky je různá, ale ta druhá fáze bývá konstantní (kromě těch případů jak jsem psala, třeba po vysazení HA než se tělo srovná, nebo po porodu, to s emůže mírně lišit, ale těch 9-16dní to vždycky je). Navíc za nepravidelné cykly se označují ty, které mají rozdíl víc než 7dní, den dva sem tam je normální.

no já HA vysadila v zaří.. brala jsem to 10 let v kuse.. ale ten půl rok jsem měla MS 28-27… a ted najednou blbne… ach jo.. jestli to mam dostat, tak honem..tohle je fakt sileny.. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32889
11.2.12 08:58
poosleda píše:
andelka83 píše:
Pěkně si to s náma hraje. S tou ovulkou si myslím že jsme se nesekli, všechno odpovídá, takže jediná možnost je, že se prodloužila luteální fáze. Na testu už by něco mělo být, ale stává se, že se hcg zvyšuje pomalu a kolikrát holkám ukáže // až třeba 18dní po ovulaci - nic není 100%. Jestli Ms do dvou dnů nepřijde, tak už budu zmatená i já :roll:
Nepravidelný cyklus vzniká tak, že doba od MS do ovulky je různá, ale ta druhá fáze bývá konstantní (kromě těch případů jak jsem psala, třeba po vysazení HA než se tělo srovná, nebo po porodu, to s emůže mírně lišit, ale těch 9-16dní to vždycky je). Navíc za nepravidelné cykly se označují ty, které mají rozdíl víc než 7dní, den dva sem tam je normální.
no já HA vysadila v zaří.. brala jsem to 10 let v kuse.. ale ten půl rok jsem měla MS 28-27… a ted najednou blbne… ach jo.. jestli to mam dostat, tak honem..tohle je fakt sileny.. :roll:

Já to měla stejně - po vysazení (po 6letech) půl roku ok (29-31dní)a pak s emi to úplně zbláznilo. Ale mně blbla ovulka, ne luteální fáze, ta byla vždycky 10-12dní.
U tebe to zatím vypadá docela normálně, maximálně to tipuju na to prodloužení LF.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9030
11.2.12 09:00
andelka83 píše:
Já to měla stejně - po vysazení (po 6letech) půl roku ok (29-31dní)a pak s emi to úplně zbláznilo. Ale mně blbla ovulka, ne luteální fáze, ta byla vždycky 10-12dní.
U tebe to zatím vypadá docela normálně, maximálně to tipuju na to prodloužení LF.

no a to je mozny? jakto?

TEĎ mě napadlo!!! 14dní piju denně kotryhelový čaj.. nemůže to být tím?

Ach jo.. navíc těch pár dní takový šíleně moc „mokrý“ pocit, že pořád lítám na záchod kontrolovat, jestli MS nepřišla.. nemám ráda nejsitotu,…

Andělko, jak se Ti teda podařilo otěhotnět, když blbla OVU?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9030
11.2.12 16:26

Tak konec záhady..mrcha je tu.. tak teda cyklus 29.dni - tzn normalka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32889
11.2.12 19:36
poosleda píše:
andelka83 píše:
U tebe to zatím vypadá docela normálně, maximálně to tipuju na to prodloužení LF.

no a to je mozny? jakto?

TEĎ mě napadlo!!! 14dní piju denně kotryhelový čaj.. nemůže to být tím?

Ach jo.. navíc těch pár dní takový šíleně moc „mokrý“ pocit, že pořád lítám na záchod kontrolovat, jestli MS nepřišla.. nemám ráda nejsitotu,…

Andělko, jak se Ti teda podařilo otěhotnět, když blbla OVU?

Hele, ale to může být tím kontryhelem, že by se ti prodloužila luteální fáze - což je príma, mimi bude mít dost času se zavrtat. Určitě to brzy vyjde. Ta MS mě mrzí (koukám že jsem se s předpovědí i trefila, na ten konec týdne), ale funguješ pěkně, takže nevidím zatím žádný problém.
No, já jsem si napřed ty cykly srovnala - to jsem ještě otěhotnět nechtěla, ale štvalo mě to samo o sobě, nedalo se nic naplánovat, když jeden cyklus měl 31 dní a druhý 42. Až když se mi srovnaly zase, tak jsme se rozhodli že nebudeme v potenciálně plodných dnech abstinovat a za měsíc jsem měla pozitivní těhu test. K druhému mimču jsem přišla úplně stejně, tři měsíce po příchodu první MS po porodu jsme se plodným dnm vyhýbali a další měsíc už ne a bylo to.
Ony ani ty nepravidelné cykly by asi nebyly problém, hlavní je že k ovulaci dochází a LF je dostatečně dlouhá. I když - nemůžu tvrdit, že se ví, jestli to, že se tělo k ovulce nemůže dlouho dokopat nemá pak třeba vliv na jeho kvalitu, na produkci hormonů a tím na otěhotnění.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1690
11.2.12 19:56

ahojky holky merim jsi bazalni teplotu a mam od 36,7 a vic,ale posledni dva dny mam 37!!ms neni uz 11dni,ale nechci jsi delat test abych zbytecne neplasila!!bolely me prsa,ale vic jak jindy nez kdyz mam ms!Slysela jsem ze kdyz matte teplotu 37 a vys tak jste vetsinou tehotna!dekuji za radu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32889
11.2.12 20:04
skripatko píše:
ahojky holky merim jsi bazalni teplotu a mam od 36,7 a vic,ale posledni dva dny mam 37!!ms neni uz 11dni,ale nechci jsi delat test abych zbytecne neplasila!!bolely me prsa,ale vic jak jindy nez kdyz mam ms!Slysela jsem ze kdyz matte teplotu 37 a vys tak jste vetsinou tehotna!dekuji za radu

No, to je obecný předpoklad, ale ty teploty jsou u každé ženy individuální, samotná hodnota nic moc neřekne. Víš kdy jsi měla ovulku? Kolik je to od ní dnů? Jestli máš zpoždění MS, tak test zkus.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1690
11.2.12 20:36

bohuzel nevim kdy jsem melaovulku,protoze az ted jsi to merim od unora!!tak ja ho zkusim!!dekuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32889
11.2.12 20:41
skripatko píše:
bohuzel nevim kdy jsem melaovulku,protoze az ted jsi to merim od unora!!tak ja ho zkusim!!dekuji

aha, tak to nemají ty teploty žádnou vypovídací hodnotu, musí se měřit nejlépe od konce MS.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9030
11.2.12 22:24

díky, Andělko.. no když jsi tak dobrá předpovídatelka, tak mi řekni, kdy na to máme příští týden „hupsnout“, aby to vyšlo ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32889
12.2.12 08:14
poosleda píše:
díky, Andělko.. no když jsi tak dobrá předpovídatelka, tak mi řekni, kdy na to máme příští týden „hupsnout“, aby to vyšlo ;-)

Příští týden budeš mít ještě MS, ne? Teda z kraje.
No, u vás bych jako koncepční optimum viděla 13-18den cyklu. Takže jestli správně počítám že MS přišla 11.2. tak 23.-28.2.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9030
12.2.12 14:08
andelka83 píše:
Příští týden budeš mít ještě MS, ne? Teda z kraje.
No, u vás bych jako koncepční optimum viděla 13-18den cyklu. Takže jestli správně počítám že MS přišla 11.2. tak 23.-28.2.

ano. MS předpokládám do středy..
ten víkend 23. jsme se známýma na chatě..tam to nepůjde.. tak předtím a potom :-) Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1728
13.2.12 08:57

Ahojky holky,už jsem tady zas ;)
V sobotu nebo v neděli jsem měla mít ovulku,v sobotu by to i odpovídalo,bolel mě podbříšek,citlivá prsa a krémovitý výtok…no jo,ale teplota neklesla a v neděli vyletěla…že by tedy ovulka neproběhla? :think: :nevim:
 http://www.womenzone.cz/…pusina/grafy?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32889
13.2.12 09:13
ppusina píše:
V sobotu nebo v neděli jsem měla mít ovulku,v sobotu by to i odpovídalo,bolel mě podbříšek,citlivá prsa a krémovitý výtok…no jo,ale teplota neklesla a v neděli vyletěla…že by tedy ovulka neproběhla? :think: :nevim:

jj, ovulka 11.2. pokud i další jedna až dvě teploty budou vyšší - s jistotou se dá ovulka určit až 3 dny zpětně. Jinak - při ovulce teplota klesat nemusí, důležitý je vzestup nad linii - ve tvém případě 36,6.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1728
13.2.12 09:30
andelka83 píše:
ppusina píše:
jj, ovulka 11.2. pokud i další jedna až dvě teploty budou vyšší - s jistotou se dá ovulka určit až 3 dny zpětně. Jinak - při ovulce teplota klesat nemusí, důležitý je vzestup nad linii - ve tvém případě 36,6.

Děkujůů,to jsem vůbec nevěděla,že teplota nemusí klesnout 8o ,mě vždy klesla,tak jsem ted na to tak koukala,co se jako děje.Tak jsem zase o něco chytřejší :mrgreen: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí