Měření bazální teploty a ovulace

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1925
28.2.12 11:20

Moc se omlouvám, že vám sem vpadám :oops: Jen bych se chtěla zeptat někoho zkušeného.

1. Pozitivní ovu testy ještě neznamenají, že ovu proběhne?
  2. Křivka BT 100% potvrdí, že proběhla ovulace? Nebo to taky není spolehlivé? Chci zjistit, zda má vůbec smysl měřit.

Děkuji za odpověď.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32904
28.2.12 12:15
Berenika22 píše:
Moc se omlouvám, že vám sem vpadám :oops: Jen bych se chtěla zeptat někoho zkušeného.
  2. Křivka BT 100% potvrdí, že proběhla ovulace? Nebo to taky není spolehlivé? Chci zjistit, zda má vůbec smysl měřit.
Děkuji za odpověď.

Ovu testy fungují na základě hladin hormonů, takže úplně spolehlivé být nemusí. BT spolehlivá bývá, pokud k ovulce nedojde, graf prostě správně nevypadá. Ale zas ti potvrdí ovulku až 3 dny zpětně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9030
28.2.12 15:06
andelka83 píše
jj, tak to máme potvrzené :palec:
já si nejsem jistá, ale vypadá to jako dělení na méně, více plodné a neplodné dny
:palec: :palec: :palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9030
28.2.12 17:54
Berenika22 píše:
Děkuji za odpověď.

Andelka je na BT expert - jí bych věřila cokoli ;) :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1925
28.2.12 19:12

Děkuji :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9030
29.2.12 06:00

Dobré ráno, holky :mavam:
Andělko, prosím tě, podle grafu na: http://www.fertilityfriend.com/ttc/index.php , kde se vypočítává OVU sama podle zadaných hodnot, se mi OVU posunula až na neděli.. Je to možný? :think: Já byla přesvědčená o sobotě.. Neděli nemáme tolik „ostřílenou“ :| Díky. A co Tvé mimčo v bříšku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32904
29.2.12 08:05
poosleda píše:
Andělko, prosím tě, podle grafu na: http://www.fertilityfriend.com/ttc/index.php , kde se vypočítává OVU sama podle zadaných hodnot, se mi OVU posunula až na neděli.. Je to možný? :think: Já byla přesvědčená o sobotě.. Neděli nemáme tolik „ostřílenou“ :| Díky. A co Tvé mimčo v bříšku?

FF nejde otevřít, je tam přihlašovací stránka. Mrknu se na to na womenzone, proč by to dával na neděli.
Mimčo v bříšku je vtipné, nenechá mě moc spát, co 2hměním polohu…no už se těším na vysvobození :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32904
29.2.12 08:08

No to teda nemám tucha - možná víc bere ty ovutesty, jenže ony můžou reagovat i těsně po ovulce, klidně i ten první den zvýšené teploty - někdy dochází k ovulce třeba krátce před zvýšením teploty, někdy zas dva dny před, to je u každého jinak, ale nejčastěji je to den před tím zvýšením. Ovšem na hodiny ti to nikdo přesně moc neřekne, že. Podle mě to byla ta sobota.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9030
29.2.12 14:10
andelka83 píše:
poosleda píše:
FF nejde otevřít, je tam přihlašovací stránka. Mrknu se na to na womenzone, proč by to dával na neděli.
Mimčo v bříšku je vtipné, nenechá mě moc spát, co 2hměním polohu…no už se těším na vysvobození :mrgreen:

mrška jedna ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9030
29.2.12 14:22
andelka83 píše:
No to teda nemám tucha - možná víc bere ty ovutesty, jenže ony můžou reagovat i těsně po ovulce, klidně i ten první den zvýšené teploty - někdy dochází k ovulce třeba krátce před zvýšením teploty, někdy zas dva dny před, to je u každého jinak, ale nejčastěji je to den před tím zvýšením. Ovšem na hodiny ti to nikdo přesně moc neřekne, že. Podle mě to byla ta sobota.

OVU testy se na FF nezadavaji.. tam to pocita vylozene z teplot… :nevim:
tak kdyby to bylo treba v noci ze soboty na nedeli, tak by mohly odpovidat teploty, ne? ale vím, že na přesnou hodinu mi to nikdo neřekne… ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32904
29.2.12 14:43
poosleda píše:
andelka83 píše:
OVU testy se na FF nezadavaji.. tam to pocita vylozene z teplot… :nevim:
tak kdyby to bylo treba v noci ze soboty na nedeli, tak by mohly odpovidat teploty, ne? ale vím, že na přesnou hodinu mi to nikdo neřekne… ;)

Jj, i ze soboty na neděli to mohlo být. Jako FF mě někdy docela překvapuje kde ty výsledky bere.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9030
1.3.12 06:24
:)

Příspěvek upraven 01.03.12 v 17:06

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
afrikan
1.3.12 08:14