Měření bazální teploty a ovulace

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9030
9.2.12 19:02
andelka83 píše:
a jo, tak to je dobrý, já mám občas v těch grafech a co kdo a jak zmatek, tak se omlouvám, že si to nepamatuju. Luteálka 10dní stačí. Ale je možné, že se i časem prodlouží, někdo ji má třeba krátkou několik měsíců po vysazení HA a pak se to zlepší.Dneska už jsi 12DPO, že? Tak to jsem zvědavá co z toho bude, jestli těhu, nebo prodloužení LF.

ano - 12DPO. tak to jsme zvedave dve… zitra rano udelam novy testik.. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9030
10.2.12 06:09

tak jsem netestovala… sice mrcha zatím nedorazila, ale BT 36,6 a to asi nemá smysl testovat… :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
afrikan
10.2.12 06:10

Ahoj, holky, prosím, o radu. Nemám s tím dosud zkušenosti, tak se tu pořád vyptávám… Od této neděle se mi drží teplota 37,1, ve ST mi skočila na 36,7 (už jsem tu jsem o tom psala), včera jsem začla špinit, resp. zjistila jsem to až když jsem se otřela na wc.. TT negativní :-(, MS má dorit v SO nebo Ne, chodí pravidelně max. se spíš zpozdí. Ale k věci, k večeru už jsem objevila náznak krve, ale nedalo mi to a standartně jsem se změřila a měla jsem zase 37,1…?? Tak nevím, má být při MS pořád teplota dole u mě kolem 36,5 nebo to bylo uhnízdění? Nevím přesně, zda u toho musí být přítomná krev (spíš tekutina krví tak zpoloviny zbarvená) a jak dlouho. Zatím mám intimku, protože na tampon to není. Moc děkuju za názor.

• Citovat
  • Upravit
2848
10.2.12 06:33

afri, teplota muze stabilne klesnout az po ms. Ale mereni jenom od nedele podle me nema tu pravou vypovidaci schopnost, v prubehu cyklu se krivka teplot ruzne meni. Nadeje umira ale posledni, ze? Tak zkus zitra testnout ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
afrikan
10.2.12 06:39
aja81 píše:
afri, teplota muze stabilne klesnout az po ms. Ale mereni jenom od nedele podle me nema tu pravou vypovidaci schopnost, v prubehu cyklu se krivka teplot ruzne meni. Nadeje umira ale posledni, ze? Tak zkus zitra testnout ;-) ¨ Špatně jsem to napsala. Měřím se samozřejmě celý cyklus, ovu proběhla /29.1./, shodla jsem se i s ovu testy. Pak teploty vyskočily, byly kolem 37 až na ten pokles tuto středu.
  • Citovat
  • Upravit
32889
10.2.12 08:14
afrikan píše:
Ahoj, holky, prosím, o radu. Nemám s tím dosud zkušenosti, tak se tu pořád vyptávám… Od této neděle se mi drží teplota 37,1, ve ST mi skočila na 36,7 (už jsem tu jsem o tom psala), včera jsem začla špinit, resp. zjistila jsem to až když jsem se otřela na wc.. TT negativní :-(, MS má dorit v SO nebo Ne, chodí pravidelně max. se spíš zpozdí. Ale k věci, k večeru už jsem objevila náznak krve, ale nedalo mi to a standartně jsem se změřila a měla jsem zase 37,1…?? Tak nevím, má být při MS pořád teplota dole u mě kolem 36,5 nebo to bylo uhnízdění? Nevím přesně, zda u toho musí být přítomná krev (spíš tekutina krví tak zpoloviny zbarvená) a jak dlouho. Zatím mám intimku, protože na tampon to není. Moc děkuju za názor.

Na uhnízdění už je poněkud pozdě, ale je fakt, že i při něm se někdy může špinit nebo slabě krvácet, ale MS se nerozjede a teplota se drží dál nahoře. No a před MS teplota klesat nemusí, nijak rapidně, někomu klesne až během MS (třeba mně).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32889
10.2.12 08:15

Holky teda to je napínavé, u obou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
163
10.2.12 08:24

Zdravím Vás. Ráda bych poprosila zkušené „měřitelky“ jestli vykoukají z mého grafu kdy přijde menstruace? Jsem něco málo 4 měsíce po porodu. Po skončení šestinedělí opět najel cyklus. Plně kojím. Měřím teplotu abychom se náhodou netrefili do plodných dní - chráníme se kondomem a nebo pharmatexem (spermicidní krém). Čekám na menstruaci jako na smilování poté mi bude zavedeno nitroděložní tělísko a bude po ptákách :-D

http://www.womenzone.cz/…okinka/grafy?…

Moooc díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6327
10.2.12 08:30

adelko jak trva dlouho uhnizdeni? jen tak ze zvedavosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32889
10.2.12 08:30
kookinka píše:
Zdravím Vás. Ráda bych poprosila zkušené „měřitelky“ jestli vykoukají z mého grafu kdy přijde menstruace? Jsem něco málo 4 měsíce po porodu. Po skončení šestinedělí opět najel cyklus. Plně kojím. Měřím teplotu abychom se náhodou netrefili do plodných dní - chráníme se kondomem a nebo pharmatexem (spermicidní krém). Čekám na menstruaci jako na smilování poté mi bude zavedeno nitroděložní tělísko a bude po ptákách :-D

Moooc díky

nooo, tak to je oříšek. Kdyby byla na začátku ještě jedna naměřená teplota (aby jich bylo 6), tak bych řekla že ovu byla 24.1. a je to těhotenský graf, ale to asi slyšet nechceš :lol: V těch vyšších teplotách žádný jiný vzestup, který by potvrzoval pozdější ovulku není, takže jedině že by ovu ještě nebyla, což je možné, ty cykly po porodu bývají dost podivné, někdy i anovulační a pak teploty takhle skáčou.
Takže zatím bohužel, nemám zdání. Od ovulky by MS měla přijít do 16dnů, ale nějak ji v tom grafu nevidím, pominu-li teda že už byla 24.protože to už bys MS měla touto dobou mít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32889
10.2.12 08:32
hanka1120 píše:
adelko jak trva dlouho uhnizdeni? jen tak ze zvedavosti.

Jejda, to přesně nevím, ale to krvácení, špinení z tohoto důvodu trvá tak 3dny maximálně.
No a ještě je normální, že se před rozjedzem MS špiní, to by mělo trvat tak 2dny a pak plynule přejít do MS. to jsem měla vždycky já. LF 11-12dní, ale od 10DPO jsem obvykle začala špinit už. Jen dvakrát se mi to nestalo, a to když jsem byla těhu - proto mě pak pozitivní test 13DPO nepřekvapil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
163
10.2.12 08:49
andelka83 píše:
kookinka píše:

Moooc díky
nooo, tak to je oříšek. Kdyby byla na začátku ještě jedna naměřená teplota (aby jich bylo 6), tak bych řekla že ovu byla 24.1. a je to těhotenský graf, ale to asi slyšet nechceš :lol: V těch vyšších teplotách žádný jiný vzestup, který by potvrzoval pozdější ovulku není, takže jedině že by ovu ještě nebyla, což je možné, ty cykly po porodu bývají dost podivné, někdy i anovulační a pak teploty takhle skáčou.
Takže zatím bohužel, nemám zdání. Od ovulky by MS měla přijít do 16dnů, ale nějak ji v tom grafu nevidím, pominu-li teda že už byla 24.protože to už bys MS měla touto dobou mít.

Ta ovulace si myslím že byla toho 24tého na 99% :mrgreen: Bolest v podbrišku a zničeho nic to přestalo a pak to zvýšení teploty by tomu odpovídalo. Jen prosím nestrašit dalším miminkem 8o To bych fakt nedala ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
afrikan
10.2.12 08:51
andelka83 píše:
afrikan píše:
Ahoj, holky, prosím, o radu. Nemám s tím dosud zkušenosti, tak se tu pořád vyptávám… Od této neděle se mi drží teplota 37,1, ve ST mi skočila na 36,7 (už jsem tu jsem o tom psala), včera jsem začla špinit, resp. zjistila jsem to až když jsem se otřela na wc.. TT negativní :-(, MS má dorit v SO nebo Ne, chodí pravidelně max. se spíš zpozdí. Ale k věci, k večeru už jsem objevila náznak krve, ale nedalo mi to a standartně jsem se změřila a měla jsem zase 37,1…?? Tak nevím, má být při MS pořád teplota dole u mě kolem 36,5 nebo to bylo uhnízdění? Nevím přesně, zda u toho musí být přítomná krev (spíš tekutina krví tak zpoloviny zbarvená) a jak dlouho. Zatím mám intimku, protože na tampon to není. Moc děkuju za názor.

Na uhnízdění už je poněkud pozdě, ale je fakt, že i při něm se někdy může špinit nebo slabě krvácet, ale MS se nerozjede a teplota se drží dál nahoře. No a před MS teplota klesat nemusí, nijak rapidně, někomu klesne až během MS (třeba mně).

Uhnízdění 11.DPO mi dlouho nepřijde, uvádí se 7-11.DPO. Chápu, že Bt před MS klesá, ale druhý den se mi vrátila zpět na 37,1 (včera). Nevím, no, uvidím dál.

• Citovat
  • Upravit
32889
10.2.12 08:56
kookinka píše:
andelka83 píše:
kookinka píše:

Moooc díky
Takže zatím bohužel, nemám zdání. Od ovulky by MS měla přijít do 16dnů, ale nějak ji v tom grafu nevidím, pominu-li teda že už byla 24.protože to už bys MS měla touto dobou mít.
Ta ovulace si myslím že byla toho 24tého na 99% :mrgreen: Bolest v podbrišku a zničeho nic to přestalo a pak to zvýšení teploty by tomu odpovídalo. Jen prosím nestrašit dalším miminkem 8o To bych fakt nedala ;)

No ona by totiž už MS měla přijít, luteální fáze trvající dýl jak 16dní obecně není možná, žluté tělísko dýl nefunguje a sliznice se neudrží. LF 18dní a více je na 99% těhotenství.
Tak leda že by výjimka, což se vždycky stát může, nic na světě není 100%. bohužel ani kombinace kondomu a krému.

No nemysli si, taky špekuluju jak to bude po druhém porodu a na kondomech a krému budem taky. A třetí těhu brzo potom bych taky nedala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32889
10.2.12 08:57
afrikan píše:
andelka83 píše:
afrikan píše:

Uhnízdění 11.DPO mi dlouho nepřijde, uvádí se 7-11.DPO. Chápu, že Bt před MS klesá, ale druhý den se mi vrátila zpět na 37,1 (včera). Nevím, no, uvidím dál.

Máš pravdu, ne každé „mimi“ je rychlé podle tabulek. Uvidíme dál:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí