Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Nejnovější recenze z kategorie Ovulační testy
Přečtěte si článek: Bazální teplota po oplodnění – změní se?
Dobrý den, najde se tu nějaká dobrá duše a podíve se mi na graf ? Ovulace ještě nebyla že mám pravdu ?ani podle ovu.testu nepotvrzená.Mysli te že přijde 5-6 ? Děkuji za radu
@monovera Ahoj, těžko říct, kdy přijde ovulace. Po pozitivním ovulačním testu do 48 h. Jak dlouhé máš cykly. Jak dlouho měříš bazální teplotu? Je potřeba měřit dlouhodobě, ovulace se dle grafu pozná, že vystoupí teplota nad linii předchozích 6 teplot a třetího dne po zvýšení je tam aspoň zvednutí o 0,2 stupně. Ale jsou zde určité výjimky, teď tě s nimi nebudu mást. Zvýšená teplota se pak drží až do konce cyklu, klesá před menstruací nebo při ní. Dávej sem další teploty, uvidíme. Dobré je také sledovat hlen, v době před ovulací bývá tekutý, průhledný, tažný, to ti také může napovědět.
@s.y.p.t.a Ahoj cykly mám dlouhé 30-31 dní a teplotu měřím druhej měsíc a ovulační testy dělám první měsíc tekutý hlen jsem měla včera a předevčírem.
Měř teplotu dále, zase na to mrkneme. Pokud chceš otěhotnět, tak se doporučuje styk v době nejplodnějšího hlenu ob den až do prvního dne zvýšených teplot včetně.
Ahoj, včera jsem měla sex s přítelem. Mám ovulaci. A přítel měl kondom který 100% nepraskl a nebyl propíchnutej. Do kondomu se neudělal. Poté mě uspokojoval prsty. Dnes mě začlo po 13. hodině bolet v pravém podbřišku nyní už i celej podbřišek.
Myslíte že se může jednat o těhotenství ?
![]()
Ještě poznámka - dle zkušeností může dojít k ovulaci den před vrcholem hlenu, ten den nebo následující den. Ovulace musí být potvrzena tím vícedenním zvýšením teplot. K zvýšení BT může dojít i tři dny po ovulaci nebo naopak ten den zvýšených teplot může být vzdálen od ovulace jen pár hodin. V době nejplodnějšího hlenu je dobrá pravděpodobnost početí. Je to ideální prostředí pro pohyb a výživu spermií.
@s.y.p.t.a Dobře Budu měřit a dělat ovulační testy dále mockrát děkuji za radu zas se ozvu ![]()
@Naty9 romin prosím,ze píšu až teď.my se totiž už týden průběžné stěhujeme, takže nějak nemam moc čas. Mrcha dorazila i po takovém krásném duchovi. Už to druhy cyklus. Nevim, možná se muze jednat biochemicke těhotenství, protože tohle nebyl obyčejný duch jakože barva, to byla jasna carka… Jinak mne je 31 a příteli 28. Takže taky trosku rozdíl ![]()
@s.y.p.t.a před chvílou jsem byla na toaletě. Všimla jsem si tam trošku špinění. Pár kapek krve. Mám i ovulaci. Co to může být? ![]()
@Fear1 Při ovulaci je normální špinění, bývá i narůžovělý či hnědý hlen. Může to trvat klidně i několik dnů.
Holky poradite.Vcera jsem byla na utz na folikach,vcera byla jsem 17dc a folik byl jen 14mm cyklus mívám 32dnu.Jenze minulý měsíc jsem měla zánět moč.mechyre tak se my ms spozdila skoro o 14dnu.Myslite že ovu může ještě přijít.Doktorka my řekla že to vypadá že to bude anovulacni.Tak nevím co myslite.