Měření bazální teploty a ovulace

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
19.11.18 11:34

@Nicky B Moc jsi mě potěšila, děkuju :hug:. Tak budeme doufat, že to vydrží a konečně se dočkáme. :hug:. Luteální fázi přesně nevím, jelikož, jsem měla velmi nepravidelně cykly a povětšinou bez ovulace, proto máme teď na 3 měsíce ten Clostilbegyt, tak uvidíme :)

• Citovat
  • Upravit
3141
20.11.18 08:59

@Nicky B Ahojky, můžeš mi zase mrknout na graf? Dneska velký nárůst, včera značný propad. Včera večer ovu testy negativní 8o nerozumím tomu.

Tak jsem z toho byla taková přešlá, tak byl neplánovaný sexík :mrgreen: Pak jsem si dala pod zadek polštář a usnula, ráno jsem se probrala přesně tak, jak jsem usnula. Ani jedna spermie neunikla :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1682
20.11.18 09:25

@majdulacek téééda, tomu říkám načasování :D A ano, vypadá to opravdu slibně, jako ovulace - však uvidíš, jak se to bude vyvíjet dál. Ale kdybys ji měla opravdu teď, testy by večer stejně nic neukázaly, to spíš byl podezřelý hned ten první, co jsi dávala na fotce - je možné, že jsi jen testy zrovna nevychytala tu správnou dobu :) Ale vypadá to opravdu jako hezký poovulační vzestup.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3141
20.11.18 09:41

@Nicky B Já spíš, jestli ovulace vůbec byla.. přeci není možné, aby nevyšel ani jeden pozitivní ovu-test :nevim: jak říká kamarádka „je to krám“ :D

Akorát si nejsem jistá s tím načasováním sexu.. (u nás to bylo neplánovaně). Všeobecně se doporučuje +- 1-2 dny okolo ovulace?

Moc děkuji :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1682
20.11.18 09:48

@majdulacek hele, ono záleží na spermiích - pro běžnou populaci je nejlepší fakt cca 2 dny před ovulací - ony se mezitím ty mršky trochu protřídí, špatné uhynou a bojovníci si počkají, a navíc se „nemine termín“. Nicméně pokud má muž horší spermiogram, tak riskuješ, že ti prostě zhyne všechno :D Ještě existuje super věc zvaná apoptóza. V takových případech se naopak (i u inseminací) - časuje vše těsně před ovulaci, čím dříve, tím lépe. U zvířat v reprodukci to děláme taky tak - co nejblíže k ovulaci. A jak zabřezávají :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1682
20.11.18 09:51

a jinak spíš mínus než plus - po ovulaci bývá skoro vždycky už pozdě, sice se uvádí životnost vajíčka 12-24h po ovulaci, ale v realitě je oplodnění po o hodně menší šance, než 12-24h PŘED.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3141
20.11.18 09:58

@Nicky B Tak uvidíme, necháme se překvapit :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.11.18 10:07

Ahoj, holky tak dneska pokračuju takhle, doufám, že už se nezačíná snižovat :D, do tohohle cyklu vkládám největší naděje, beru to i tak, že jsem Vždycky před menstruaci spinila a teď zatím nic :) tak uvidíme, jinak všem přeju co nejdřív // :hug:

• Citovat
  • Upravit
161
22.11.18 19:08

Co myslite O byla nebo bude? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1682
22.11.18 19:34

@Fredddyyy moc ráda bych ti poradila, ale tvůj graf vypadá opravdu nestandardně, pomalu anovulačně :( Nicméně bych neztrácela naději, ještě počkej a měř se. Jak jsi na tom s ovulacemi normálně, nevíš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.11.18 19:37

Holky tak já dneska 13 DPO a pořád tomu nevěřím :srdce:

• Citovat
  • Upravit
1682
22.11.18 19:40
@Anonymní píše:
Holky tak já dneska 13 DPO a pořád tomu nevěřím :srdce:

To je nádhera, panečku - jo jo, bazál nelže, že? :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.11.18 19:42

@Nicky B zřejmě ne :) na to, že jsem to měřila jen tak, že to zkusím, tak se vyplatilo, když jsem ráno viděla zas 37,3 tak jsem to zkusila :srdce:

• Citovat
  • Upravit
3141
25.11.18 11:20

Ahoj holky,

jdu pro radu. Dnes jsem 20DC a mám pozitivní ovulační test. Na gyndě jsem byla 13DC a folikul měl jen 5mm, doktor řekl, že ovulace určitě neproběhla i když k tomu výsledky bazální teploty odpovídali - viz. graf.
Dneska mám pozitivní ovu-test, ale neodpovídá tomu zase bazální teplota. Tak já nevím :nevim: Ovu-test jsem měla už jen jeden, tak si koupím dneska ještě nějaké v lékárně a zkusím mé oblíbené Wondfo, uvidím.

Co myslíte? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3141
25.11.18 19:23

Tak jsem jeste udelala Wondfo ovu-testy. Tak se mame dnes potulit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí