Měření bazální teploty a ovulace

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1682
25.11.18 21:07

Určitě, máš úplně ukázkové testy :) Honem se tulit !

Ale jsi chudinka, takhle dlouho čekat na ovulaci, to by mne asi šlehlo :) Já jsem za tu dobu stihla zovulovat a zřejmě i rovnou otěhotnět :) Ale raději se ještě moc neraduju, po těch sedmi letech je to docela šok :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34
25.11.18 21:13

Co myslite byla ovu nebo anoovulacni cyklus.?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.11.18 21:59

@Nicky B Mám pocit, že letošní listopad otehotni každej, kdo čeká delší dobu :D moc gratuluju, máš krásný test :) :hug:

• Citovat
  • Upravit
3141
27.11.18 09:22

Ahoj holky,
dotaz na vás, které testujete BT už déle. Všeobecně se říká, že BT začne klesat - 5 dní po sobě a následně dochází ke skokovému nárůstu BT. Ovulace tedy proběhla. Jenomže já to ve svém grafu nevidím a dle ovu-testů ovulace proběhla.
Když se tak na ten graf dívám, vidím jasnou ovulaci 14DC - dle dr. určitě neproběhla. Ovulace podle všeho proběhla 20-21DC (pozitivní ovu-testy), ale teplota, to pravidla vůbec neodpovídá.

Můžete mi to prosím některá vysvětlit?

Moc děkuji :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47
28.11.18 10:12

Dobré ráno holky,
omlouvám se, že do rozjeté komunikace vkládám jiný dotaz, ale potřebuji radu a asi uklidnění. :)
Ovulační teplotu měřím pátý měsíc. Doposud byly teploty před ovulací v hodnotách 36,5 a 36,6. Po ovulaci 36,8.
Tento měsíc mám ale předovulační teploty v nižších hladinách. Druhý den po menstruaci jsem měla, pro mě běžných, 36,5 a od té doby se pohybuji na 36,1 a 36,2.
Vím, že to je malý rozdíl, ale já mám celkově ty rozdíly malé, takže každá desetinka je znát. 
Asi to zbytečně řeším, ale máte některá zkušenosti s tím, že byste měly různé hladiny teplot před ovulací?
Měla jsem radost, že tomu svému cyklu začínám konečně rozumnět a on na mě zase chce vyzrát. :)

Moc děkuji za všechny názory.
Martina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47
28.11.18 10:20

@_majduláček: Ahoj, mě gynekoložka říkala, že se testům nedá 100% věřit a že jestli potřebuju nutně testovat, tak mám věřit teplotě. Hormony, na základě kterých funguje ovulační test, někomu prý stoupají i několik dní po ovulaci. Často se prý setkává s tím, že pacientky se díky testům snaží o početí později, než u nich k ovulaci dochází.
Mám stejný problém, podle teploty mám ovulaci dřív než ukazují testy.
Přestala jsem tedy testovat a pouze měřím teplotu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1682
28.11.18 12:21

@pun. Ahoj, BT měřím už dlouho a též se mi to stávalo, občas jsem měla před ovulací 36,4 a jiné cykly 36,2, a to dlouhodobě, několik dní po sobě, ne žádná náhoda. Nicméně vůbec nic to neznamená, grafy vypadaly zcela totožně, ovulace probíhala úplně normálně (ověřeno utz), jen prostě někdy předovulační BT byla nižší - ale co je zajímavé, poovulační zůstávala stále stejná, ať se dělo, co se dělo :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47
28.11.18 12:26

@Nicky_B: moc ti děkuju. Já už trochu blázním, já vím… už mě i napadlo, jestli to není tím, že se ochladilo :D no já potřebuju na všechno nějaký vystvětlení :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1187
28.11.18 20:05

Ahoj. Přidávám se.. Jsem 13dc a ovu stále nic, podle teploty nic a na ovu testu zatím duch, hodně slabý duch. Mám cyklus cca 27dní. Myslíte že ovu teprve přijde? Graf bt mám teda jakýsi divoký :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7281
2.12.18 07:58

Ahoj zas po delsi dobe :mavam:

Chci se zeptat. Ovlivni bt nachlazeni? Kdyz pod pazou je teplota normalni? Ani zvysena…
Mam totiz bt neuveritelne vysoko..
37,5 vcera a dnes 37,8 :think: 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
774
2.12.18 09:30

@šmoulililinka Ano, určitě ovlivní. U někoho stačí i obyčejná bolest hlavy a BT je vyšší. Ale až takto vysoká opravdu značí, že jsi nemocná. Tak ať je brzy lépe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34
3.12.18 11:02

Holky myslite ze to mohlo vyjit ??? 4 dny do ms

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7781
7.12.18 13:08

Ahoj holky, vím, že to sem úplně nepatří, ale chtěla bych Vás poprosit o hlas pro naší malou plavkyni Janičku. Prosím, prosím… Děkujeme

https://m.facebook.com/…sts_to_page/

Aspoň Vy, co si mě pamatujete :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
7.12.18 17:33

Ahoj holky, mám dotaz :andel: myslíte, že tento cyklus je anovulační? Ze začátku jsem to měla jak na houpačce a už mám 5 dní zpoždění, ale TT negativní a zatím stále teplota okolo 37°, ani nevím zda ovulace proběhla dle teplot :nevim: vyfotila jsem na dvakrát, nevešlo se mi to na jednu fotku, a jeden den jsem teplotu zapomněla změřit. Budu ráda za vaše zkušenosti děkuji :palec: jinak poslední dva dny takové jakoby pnutí v podbřišku a dnes bolest hlavy :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
534
15.12.18 13:03
@Janička 1211 píše:
Ahoj holky, vím, že to sem úplně nepatří, ale chtěla bych Vás poprosit o hlas pro naší malou plavkyni Janičku. Prosím, prosím… Děkujeme

https://m.facebook.com/…sts_to_page/

Aspoň Vy, co si mě pamatujete :*

Janičko máš tam hlas, malá je nádherná

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest