Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Nejnovější recenze z kategorie Ovulační testy
Přečtěte si článek: Bazální teplota po oplodnění – změní se?
@Anonymní píše:
Ahojky holky, muzu se jen zeptat zda na tomto grafu (zacala.sem.merit par.dni po.skonceni ms do dnes) probehla podle.teplot toho 11 ovulka? Pozoruju bt uz dva mesice ale az tento zapisuju a podle.toho co si vzpominam jsou teploty temer stejne jako.tyto v kazdem.cyklu. Jen by me zajimalo zda.muzu uz z tohoto vycist ze mam.ovulani cyklus a ze probehla toho 11.kdy teplota byla nejnizsi?10 a 11 byl silny hlen jako bilek. (Ta teplota predposledni tam.nepatri ta nizsi, omylem sem ji tam.zadala. ) dekuji vsem zkusenejsim nez jsem ja za poznatky
Jo, vypadá to na ovulaci 11. Příště měř hned po ms,ať je na začátku více hodnot,mělo by jich být aspoň 6.
Dekuji, jasne, to jsme s dcerou byli u tchyne a tam to neslo
jinak bych merila. Moc dekuji
tak uvidime
![]()
holky když se píchne Agolutin, na kolik dní zvedne bt?
máte někdo vysledováno? ![]()
holky tady to umrelo coz? co myslite? pridavama zatim nejsilnejsi test ovu ze 24.
nejsem si uplne zas jista jak to s tou bt je? ten pokles by znamenalo ze ovu bezi nebo je az dnes pri vzestupu zas?
@šmoulililinka Nejspíš je v den poklesu BT, tedy toho 25. Teplota sice stoupla toho 26, ale pořád je na linii, takže se to zatím nepovažuje za poovulační vzestup. Ale statisticky je pokázáno, že ovulace může nastat nejčastěji den před vzestupem teploty nad linii (uvádí se 29 procent), v den vzestupu BT (28 procent), 2 dny před vzestupem (24 procent). I styk v den vzestupu teploty může být velmi plodný, ovulace mohla třeba proběhnout jen pár hodin před tím. Tedy zkoušet a zas zkoušet. V době pozitivity ovulačního testu je to nejlepší a pak ob den nebo následující den. Hodně bych se spolehla i na hlen čípku děložního. Nejplodnější bývá poslední den hlenu nejvyšší kvality (pozor - hlen nemusí být viditelný, žena má jen pocit mokra) nebo hned den následující až do vzestupu BT.
@s.y.p.t.a tak se dneškem zas nic nerozseklo
36,8 … přitom ovulák už včera nega a čípek mi přijde taky tvrdší a zavřený, tak nevím no…
@šmoulililinka Byla bych v klidu. Měř dál, řekla bych, že se teplota zvedne. Ten první vzestup teploty klidně může být i tři dny po ovulaci. Každé tělo reaguje jinak. Dej pak vědět, jak to vypadá.
@šmoulililinka Asi tě potěším, opravdu to někdy může být opožděné. BT jsem si měřila dlouhou dobu poctivě + ovulační testy a folikulometrie, takže představu mám jasnou. No a zadařilo se při cyklu, kdy BT stoupla až 3 dny po pozitivním ovulačním testu - bylo to i divné, nevycházelo to jako má standardní doba ovulace. No a fakt se povedlo, ale mimi od začátku přesně odpovídá dni pozitivního ovulačního testu, nikoliv vzestupu teploty…
@šmoulililinka A nechces radeji neco brat, aby se ti cyklus zkratil?? Nez takhle nekonecne cekat „na nic“??
Dr ti Clostik nenabidl?
@Leni112 nabídl, ale já ještě nepřestala kojit, takže do té doby to nejde ![]()
@šmoulililinka Jo aha, no tak to je cely naprd.
A prestat s kojenim jeste nechces?
@Leni112 chci, ale nevím jak
je to závislačka… jinak si říkám, že jednou jsem sakra otěhotněla (v srpnu), tak přece se to musí znovu podařit! Ale já mám prostě dlouhý cykly…