Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Nejnovější recenze z kategorie Ovulační testy
Přečtěte si článek: Bazální teplota po oplodnění – změní se?
@Gejbina Já jsem ti na to samé odpovídala v jiném tématu… Aby ti někdo odpověděl fundovaně, zda jsi těhotná před termínem menstruace, musel by mít věšteckou kouli. Napočítej si od doby ovulace luteální fázi - nejčastěji to bývá 14 dní, ale většinou nebývá delší než 16 dní, tzn. že ty bys měla ještě 4 - 5 dní počkat. Ale teplota ti začala mírně klesat, to moc nadějné není. No, a nás bez antikoncepce dost bolí prsa (a zvětšují se) většinou před každou menstruací ![]()
Ahoj holky ![]()
ja teda uz psala do jine diskuse se stejnym tematem, ale moc to tam nežije.
Uz od vcerejska citim podbrisek, takove slabe MS bolesti. BT klesla, ovu-testy negativní..
tak se necham překvapit, kdy dorazí. Možná to chce jeste den, dva počkat..
1.test z dneska, 2. ze včerejška
@majdulacek Našlápnuto máš ale opravdu hezky
S ovulačními testy uvidíš, ten jeden začíná mít čárku slibnou. Já jsem ještě taková specialita, že u ovulačních testů musím vystihnout i správnou chvíli dne, ale díky měření BT se už tím vůbec nenervuji - ovulaci spolehlivě poznám. Určitě jsi těsně (až pár dní) před ni.
Jinak kdybys testovala ještě dlouhodoběji, mě naprosto spolehlivě (narozdíl od obyč testů, kdy zkoumám sílu čárky jako divá) funguje digitální ovu test, při ovulaci ti ukáže sluníčko a má opravdu velkou spolehlivost. A protože díky měření BT mám už výborný přehled o cyklu a vím, kdy testovat, mám to jedno balení snad ještě od začátku roku…
No, a tobě držím palečky, evidentně si teď prožiješ hodně lásky
A ovuview je super aplikace, jsem s ní strašně spokojená.
@Nicky B No já dříve BT testovala dlouhodoběji a ovulaci mívala spíše později, třeba 19DC. Jenomže pak mě trochu zradilo zdraví (slinivka) a starosti byly trochu jinde. Teď máme od doktora zelenou, takže začínám od znova. Mám málo estrogenu a neroste mi moc sliznice, tak si teď frčím na Gynexu.. tak třeba to má nějaký efekt.
Ovu-testy je lepší dělat z ranní moči a nebo kdykoliv během dne? ![]()
@majdulacek z ranní moči se vůbec nedoporučují, až po desáté hodině. Ale je dobré, aby moč byla trochu koncentrovaná - takže si počkat na správnou chvíli
Obzvlášť já jsem takový pijavec, že si dokážu skvěle naředit ovulační i těhotenské testy ![]()
Jinak já tě taky tipuju, že spíš ještě ovulace přijde později, ale každé tělo je jiné. A ty testy bych spíše brala jako právě zkreslenou koncentraci moči, ledaže by dál slábly - pak už luteinizační hormon byl na vrcholu, jen jsi ho nestihla, ale to poznáš podle BT. Nicméně si to spíše nemyslím, ještě pár dní to zřejmě potrvá ![]()
@Nicky B Tak to máme stejný názor
Testuji Wondfo testama a ty mě nikdy nezklamaly, tak uvidíme.. ![]()
@majdulacek budu držet palce
A co jsi měla se slinivkou, jak se to projevovalo?
@Nicky B Mno začalo to docela nevině
Sedla jsem si ke stolu a luplo mi v zádech.. tak jsem si myslela, že jsem si nějak neopatrně pohla se zády. Doma jsem si lehla, ale čím dál hůř se mi dýchalo, bolely mě šíleně záda. Pak jsem dostávala křeče, při kterých jsem šla k zemi, nebyla jsem schopna ničeho. Pak mě odvezla rychlá, s podezřením na plicní embolii, ale testy krve byly tak strašné, že se zjistilo, že je to od slinivky a ta reagovala na žlučník, kde jsem měla žlučníkové kameny.. Nemohli mi je vytáhnout, protože stav krve to vůbec nedovoloval.. Hezky dlouho jsem si poležela v nemocnici na kapačkách apod. Až teď v září mě mohli konečně žlučník odstranit a já mám pokoj. Primář se přiklání k tomu, že to bylo vyvrcholení dlouhodobého stresu, protože já mám dietu skrz zažívání, takže z jídla to být nemohlo.. Hodně jsem zhubla a díky tomu mám teď málo estrogenu, sliznice nedorůstá tak jak by měla. Tak zkouším právě ten Gynex, jestli to k něčemu bude.
@majdulacek no sakra, to jsi si užila. Tak držím palečky, ať po tom trápení přijde aspoň zasloužená odměna…
Já Gynex taky užívám, ale na mne žádný vliv nemá, co do cyklu. Ale pravda je, že jsem neměla žádný problém ani předtím.
@Nicky B Já s cyklem samotným také neměla problém, plus mínus 1-2 dny dle cyklu. Ten Gynex mi poradil doktor, že za zkoušku nic nedám, tak jsem začala s užívám ještě před MS a jak došla, tak byla taková jiná…
Tak si říkám, že třeba to nějaký efekt opravdu má na tu sliznici. V úterý se jdu ukázat na gyndu, aby mi proměřil folíky i sliznici.
Mám za sebou druhý dnešní ovu-test a opět negativní..
Prdím na to.. ![]()
@Nicky B Dobré ranko, tak já s BT stále klesám..
Chystám se dělat ovu-testík, tak snad už bude trochu pozitivní, nevím.. ![]()
@majdulacek vždyť to je dobře
Je to individuální, ale mě se před ovulací drží někdy hodnoty i třeba pět dní dole, na hodnotě 36,2
Test si klidně udělej, ale nijak se tím nestresuj, může to ještě pár dní trvat. Důležité je, že se ovulace chystá ![]()
@Nicky B To ano, to máš pravdu.. ale i tak se těším, až na tom ovu-testu (snad) budou ty dvě dálnice ![]()
Ahoj holky, jsem tu nová, tak snad mě přijmete mezi sebe
jdu si k vám pro radu, nemám s měřením teploty moc zkušeností, měřila jsem asi tři cykly za celé naše snažení, nicméně snažíme se s přítelem o miminko 15 měsíců a jsem teď první měsíc po Clostilbegytu, ovulace byla potvrzena ovulačním testem a teplotou. Jde mi o to, že po ovulaci se mi držela teplota 37,1 několik dní a 7 DPO stoupla na 37,3 a drží se zatím.. Vím, že je ještě brzy, ale nikdy se mi nestal tento dvojitý vzrůst teploty.. Tak tiše doufám, ze to vydrží, ale není divné, že nemám žádný ten pokles teploty? Ten 7 den jsem měla i trošku naruzovely výtok a pak už nic
. Přikládám graf.. Nemám ho celý zezacatku, ale snad je v něm něco vidět. Budu ráda za každý názor, děkuju moc
@Anonymní píše:
Ahoj holky, jsem tu nová, tak snad mě přijmete mezi sebejdu si k vám pro radu, nemám s měřením teploty moc zkušeností, měřila jsem asi tři cykly za celé naše snažení, nicméně snažíme se s přítelem o miminko 15 měsíců a jsem teď první měsíc po Clostilbegytu, ovulace byla potvrzena ovulačním testem a teplotou. Jde mi o to, že po ovulaci se mi držela teplota 37,1 několik dní a 7 DPO stoupla na 37,3 a drží se zatím.. Vím, že je ještě brzy, ale nikdy se mi nestal tento dvojitý vzrůst teploty.. Tak tiše doufám, ze to vydrží, ale není divné, že nemám žádný ten pokles teploty? Ten 7 den jsem měla i trošku naruzovely výtok a pak už nic
. Přikládám graf.. Nemám ho celý zezacatku, ale snad je v něm něco vidět. Budu ráda za každý názor, děkuju moc
Kdepak, žádný pokles být nemusí
No, skoro bych řekla, že jsi na dobré cestě a dá-li bůh, brzy nás zase opustíš, zatím máš všechna dobrá znamení na své straně, jak nidační špinění, tak vzrůst teploty po předpokládané nidaci - tak ať se hlavně dále daří
Víš, jak máš dlouhou luteální fázi? ![]()