Měření bazální teploty a ovulace

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4637
22.10.18 08:29

Ahoj holky, ja mam pocit ze mereni bazalky je uplne k nicemu. Merim si to scvalne za to rano treba i dvakrat nebo nekolikrat a ackoliv ani nevstanu, ani deku neodhrnu, spim stale ve szejnem obleceni! Tak po probuzenu mam treba teplotu 37.0, ok, zmerim protoze jsou ctyri rano, pak se probudim v osm coz je opet prefepsanych minimalne 4 hodiny spanku a za naprosto stejnych podminek mam 36.8. Dnes jsem zase zkousela nevstat a namerit. Pak nevstavat temet se nehybat a nemenit proszredi a zkusila jsem pockat 4 minuty. Jen 4!! A namerilo mi to o 2 stupne vic :nevim: mam se rozhodovat spis dle te vyssi nebo spis dle nizsi? Mwrim ssamozrejme v pochve, nastavuju si budika na stejnou dobu, ale proste rozdil 4 minuty a pul stupne mi prijde moc. Sama ani nekdy nevim kolik minut uplyne nez se natahnu na nocni stolek pro teplomer. Prinde mi to uplne pro kocku pokud v tak kratkem case namerim tak velkou odchylku, prestoze dodrzuji naprosto vse, merim v pochve, ani si nesednu ani deku neodhrnu…k cemu to ma cele smysl? Prikladam svuj graf…je to smes car sem a tam. Ps. Texh poslednich 37.0 tam je prvni mereni po ranu a prosim vas po 5 minutach tam bylo 36.8 :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1682
22.10.18 09:58

@Niemeyer Tak to je pak těžké radit, ale ano, teploty se takto někdy bohužel hýbou. Já např. kdykoliv v noci - i ve čtyři ráno, mívám 37, ráno po probuzení mám 36,9. Řídím se tedy tou nižší. Zkus si prostě zapisovat ty „stále stejné“ teploty, a rozdíly tam uvidíš. Po nějakém čase už jsem se naučila předvídat, jak moje tělo reaguje a kdy je teplota opravdu „grafová“. Např. po ovulaci mívám v noci 37 a ráno jen 36,9, pokud se nezadaří, cca 9. den mi teploty v noci spadnou na 36,7 a ráno bazál zase 36,9.

Nicméně ty minuty po probuzení samozřejmě nejdou úplně ok, naučila jsem se sahat po teploměru úplně okamžitě ( po půl minuty po probuzení) a jsou fakt předpisovové. Neřeším, jestli je sedm nebo osm, ale jen to, jestli jsem se zrovna probudila.

Neboj, rozdíl půl stupně nikde nemáš, ty drobné nepřesnosti měření se časem vychytají :)

Já zrovna prožívám „krásné“ biochemické těhotenství, a díky nočnímu měření ve čtyři ráno i přesně vím, kdy došlo k uhnízdění (zapsala jsem si to do poznámek, teplota v noci spadla na 36,5 a hned ráno zase vylezla na 36,9). Sice to bohužel nevyjde, ale i tak mne překvapuje, co vše lze měřením bazálu zjistit… Je to skvělý nástroj, jen holt trvá několik cyklů, než se s ním naučíme pracovat, měla jsem to také tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34
22.10.18 10:10

Holky nemela by tepltota klesat 3 dny do ms

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4637
22.10.18 10:15
@Nicky B píše:
@Niemeyer Tak to je pak těžké radit, ale ano, teploty se takto někdy bohužel hýbou. Já např. kdykoliv v noci - i ve čtyři ráno, mívám 37, ráno po probuzení mám 36,9. Řídím se tedy tou nižší. Zkus si prostě zapisovat ty „stále stejné“ teploty, a rozdíly tam uvidíš. Po nějakém čase už jsem se naučila předvídat, jak moje tělo reaguje a kdy je teplota opravdu „grafová“. Např. po ovulaci mívám v noci 37 a ráno jen 36,9, pokud se nezadaří, cca 9. den mi teploty v noci spadnou na 36,7 a ráno bazál zase 36,9.

Nicméně ty minuty po probuzení samozřejmě nejdou úplně ok, naučila jsem se sahat po teploměru úplně okamžitě ( po půl minuty po probuzení) a jsou fakt předpisovové. Neřeším, jestli je sedm nebo osm, ale jen to, jestli jsem se zrovna probudila.

Neboj, rozdíl půl stupně nikde nemáš, ty drobné nepřesnosti měření se časem vychytají :)

Já zrovna prožívám „krásné“ biochemické těhotenství, a díky nočnímu měření ve čtyři ráno i přesně vím, kdy došlo k uhnízdění (zapsala jsem si to do poznámek, teplota v noci spadla na 36,5 a hned ráno zase vylezla na 36,9). Sice to bohužel nevyjde, ale i tak mne překvapuje, co vše lze měřením bazálu zjistit… Je to skvělý nástroj, jen holt trvá několik cyklů, než se s ním naučíme pracovat, měla jsem to také tak.

Pani.....no teda. Fakt to cce pozorovat,ale je to teda mazec. :potlesk: a z ceho usuzujes ze je to biochemicke?tt je negativni jo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1682
22.10.18 10:26

@Niemeyer chodím na krev a mám nízké hodnoty, nevypadá to na prosperující těhotenství.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1682
22.10.18 10:29

@Klinecek nemusí, mně osobně klesá teplota až první den MS. Ale pokud stoupá před MS, je to dobré znamení, teď to jen udržet :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34
22.10.18 12:18

@Nicky B takze pokud stoupa tak je mozne ze se zadarilo ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1682
22.10.18 12:44

@Klinecek Ano, ale nedělala bych závěr z jednoho měření, ale pokud se bude více dní po sobě ranní bazál držet výše, je to opravdu možné. Při těhotenství buď bazální teplota zůstává na stejných poovulačních hodnotách, nebo se ještě zvýší vlivem vylučování progesteronu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34
22.10.18 15:00

@Nicky B jasne chapu alw uz posledni dny pozoruju citlivejsi prsa spodek sem tam mi je zle uvidime co se stoho vyklube

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.10.18 22:57

Probehla ovu? Prikladam grafy a grafy z minulych mesicu. Divne. Dle bolesti zatim ne 8o Zitra me ceka snazenicko :dance:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
23.10.18 22:59

Chybicka

@Anonymní píše:
Probehla ovu? Prikladam grafy a grafy z minulych mesicu. Divne. Dle bolesti zatim ne 8o Zitra me ceka snazenicko :dance:
  • Citovat
  • Upravit
1682
24.10.18 09:49

nemyslím si, že by podle grafu proběhla. Nicméně snažit se můžete, nejlepší je to pr stejně dva dny před ovulací a ta se pozná z grafu až zpětně, takže jen do toho :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
161
28.10.18 15:08

Myslite si, ze probehla? :zed: :nevim: Nejak se mi nezda, ze by byla az 17. DC, bolesti byly hned zezacatku cca 7DC… :nevim: :nevim: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1682
29.10.18 09:16

Sedmý den určitě neproběhla, to je moc brzy, ještě nestihla uzrát vajíčka. Na grafu máš spíš 10-11 den pokles /vzestup, ale takový podivný, ten bych ovulaci nepřisuzovala - a pro srovnání, mám velice krátké cykly a ovuluji až 12. nebo 13. den. Také si to odvodíš z délky své luteální fáze, ta je u každé ženy stejně dlouhá - 10 - 16 dní max, ale v průměru bývá těch 14 (tzn. kdyby proběhla ovulace desátý den cyklu, už bys to za dva dny dostala).

Za mne tipuji ovulaci opravdu až ten 17. den, to je navíc i zcela běžná doba ovulace. Na bolesti bych se až tak nespoléhala, raději bych měření doprovodila ovulačními testy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
161
29.10.18 19:55

@Nicky B takže testy asi tento mesic smysl nemaji, co? :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie