Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Nejnovější recenze z kategorie Ovulační testy
Přečtěte si článek: Bazální teplota po oplodnění – změní se?
Neměla jsem zkoro vůbec žádnou sliznici tak mi ho dr. napsala na to a jako na srovnání cyklu. Takže od 11-25DC 1-0-1. Jestli ovulaci brání či ne jsem četla hodně příspěvků a je to nejspíš otázka názorů. Co jsem z toho pobrala já tak ani tak nebrání ovulaci jako mění děložní sliznici a pak se nemusí vajíčko uchytit. Hlen a čípek nesleduji a testy jsem taky nezkoušela.
@lenca21 ja duphaston nikdy nemela, tak nevim, urcita hladina progesteronu v tele je stale, takze pokud ji mas hodne nizkou, je mala davka je asi v poradku, fakt nevim. Netusim ani, kolik ma jedna tableta v sobe progesteronu. Normalne by ti ale mela udelat krevni test na hormonalni profil a z toho poznat, jestli mas malo progesteronu. Uz jsem videla hodne doktoru, co pisou leky jen podle odhadu, jak ma „normalni“ zena dlouhy cyklus. Pocitam, ze jsi ji rekla, ze mas ovulaci pozdeji, takze podle toho predepisuje. Uvidis, jak se teplota vyvine dal, zatim to vypada zdarne.
No to jsme jí říkala i jsem se ptala, dělala mi ten 13den utz a na obou vaječníkách největší folikul 10mm na to mi řekla, že ovu nebude ani když jsem jí řekla, že jí mívám až ten 21 den. Sliznici jsem měla 2mm tak jsem na tři cykly dostala na srovnání duphaston a pak na kontrole bych dostala ještě closík na ovulku. Podle toho co čtu tak jsem z toho jelen a nejvíc mě štve, že musím ještě dva cykly čekat než to snažení bude mít smysl
Ale na druhou stranu, třeba k té ovulaci dojde a stane se tenhle rok zázrak a třeba se zadaří dříve
@lenca21 tak za tohle bych doktory
naprosto nechapu, kde na to chodi
takova blbost, prece je ok, ze ovulujes pozdeji, logicky potom i sliznice naroste pozdeji. Ach jo, to je zas pripad ![]()
Myslíš, že bych mohla mít tedy ještě nějakou šanci? Jinak jsem trpěla anovuláky až na jeden cyklus ale ten se ji taky nezdál. To je on, podle ní to ovu nebyla, že prý jsou ty teploty nízko
@lenca21 ten graf neni ukazkovy, ale podle me ovvulace byla. To se ji nezdalo v porovnani s tema pred ovulaci nebo jako absolutni cisla? Sanci mas urcite a vzdycky, ale asi bych premyslela o jinem doktorovi, protoze davat leky bez poradneho vysetreni, navic clostil, to je nezodpovedne. Clostil bych si nikdy nenechala predepsat bez hormonalniho profilu a bez folikulometrie. Muze se brat jen nekolikrat za zivot a je to velky napor na telo, nekolika holkam, kterym to doktori predepsali jen tak od oko, uplne rozhodil cyklus a mely z nej cysty. Vid, @klody
Asi ano prý by měly být v té druhé fázi teploty víše. Ale co jsem projela stovky grafů na fertilityfriend tak to tak každá nemá, jsou tam i grafy ze kterých ovulace vůbec není poznat a byly těhotné. Jinak pokud mi po tom duphastonu ta sliznice nazačne do dubna narůstat tak už jdeme do CAR. Škoda, že není jiný způsob jak poznat zda to zabírá, ale i tak jste mi daly trochu šance, že by se snad mohlo zdařit pokud se ovu potvrdí
@lenca21 souhlasím s holkama. Ovulace později není žádný problém, sama mám dvě děti z ovulací kolem 20DC (a nebyl problém abych měla i kolem 30DC)
Graf nic moc, ale není nejhorší, asi tam nižší hladina progesteronu bude, ale to bych řešila právě jeho dodávkou po prokázané ovulaci.
@lenca21 Jsem zděšená…
Radím rychle změnit doktora, jít opravdu k nějakému odborníkovi, který nejlíp i rozumí měření BT nebo alespoň nepředepisuje léky bez pořádného vyšetření. Ten cyklus je dobrý, takové jsem mívala běžně, taky se mi teplota nezvedala moc výrazně. Myslím, že jít do CAR je pro tvůj případ zbytečné. Stačilo by brát utrogestan (přirozený progesteron) po prokázané ovulaci jak říká @andelka83
@lenca21 Nebo vás do CAR posílají proto, že se snažíte už hodně dlouho? I když poté, co známá otěhotněla přirozeně po 8mi letech, během kterých prošli IVF xkrát, už věřím, že pokud se má dítě narodit, tak to vyjde i bez pomoci center AR ![]()
No snažíme se o mimčo už rok a poslední cykly byly anovulační jen ten listopadovej byl takovýhle a teď se možná dočkám dalšího ovulačního. A navíc ten problém s nízkou sliznicí
Ahoj, zdá se vám tento graf anovulační? Četla jsem článek od nějakého doktora, že pokud teplota po ovulaci nevystoupí nad 37 nebo se tam nedrží okolo 37,tak se neuvolnilo vajíčko a nevytvořilo se žluté tělísko.
@lenca21 kdyz nemas ovulaci, tak nebudes mit ani sliznici, to je propojene. Delali ti nejake vysetreni, proc nemas ovulaci? Protoze u toho by meli zacit, kdyz se to opakuje. Stitna zlaza, progesteron, FHS, proste zakladni profil. Tam se pozna, co je pravdepodobne problem a navrhne se reseni. CAR je urcite misto, kde ti tento profil udelaji jen co te uvidi. A chlapa poslou na spermio. Aspon ti tam nikdo nebude cpat leky bez vysetreni. Clostil se treba bere pred IUI, kdy jsi pod dohledem lekare, co par dni se kontroluje, jak rostou folikuly, kolik, apod. Potom se presne nacasuje styk, pokud je dobry spermiogram a chcete to zkusit sami doma. Jinak sperma omyji a pripravi a specialni injekci (bezbolestne) zavedou.
@petra79 tak to je naprosta blbost, podle grafu ovulace bylo, doktor by mel vratit diplom ![]()
@Lucake no já si taky myslím, že byla
Tak to byl zase jeden z těch doktorů co se řídí podle učebnic.