Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Nejnovější recenze z kategorie Ovulační testy
Přečtěte si článek: Bazální teplota po oplodnění – změní se?
@petra79
Já se ani na 37 st. nedostanu a myslím, že je to tím, že si teplotu měřím ráno 4:30. Takže asi čas měření rozhoduje.
@nosdos no mohlo by to být, ale nemylsím si protože pak se ti teplota držela až do ms výš než obvykle. hele podívej se na women zone tam je o bazálních teplotách naspáno všechno
@Funnynka
to vím, dívala jsem se tam, ale i tak z vlastní praxe to stejně nějak nepoznám ![]()
@Funnynka
a nevíš, proč se mi teď drží ta teplota tak vysoko, i když mám menzes? neměla by klesat? Myslíš, že bych mohla být i těhotná?
Ahojky já mám vysokou teplotu i během ms a klesá mi až po ní. Např tady každá to máme jinak
@lenca21 tak z tvého grafu jsem úplně mimo
Každá žena je individum ![]()
a ty máš ovulaci až tak pozdě? Máš to takhle stejný každý měsíc?
@nosdos já třeba měla ovulaci tento měsíc až 25 DC
jinak mívám 18 19 DC. Mě to rozhodil kontryhel.
To byl náhodou ovulační měsíc co měřim tak mám nejvyšší teploty těch 36,7-36,8 na konci cyklu mi to sice kleslo, ale při ms mi to pak zase vyskočilo nahoru. Jinak tenhle měsíc vypadá nadějně, že možná ovulka byla, ale opět ten 21DC mívám teď cykly 34-35dní
@petra79
no já zase užívám Femigard. teď jsem začala 3. měsíc, tak doufám, že to má taky nějaké účinky.
@lenca21
no asi budu chytřejší další dny, co naměřím. Ale byla bych ráda, kdyby teplota neklesla a pak tím pádem by to mohlo znamenat těhotenství.
To bych ti samozřejmě moc přála a dělala sis test? Podle toho co jsem koukala na ten tvůj graf tak bych taky ovulku tipovala na ten 16 den. Já bych chtěla aby mi teplota klesla ty dva dny před ms abych až otěhotním jasně věděla zda jí čekat či ne
@nosdos Podle pravidel mi to přijde, že ovulace byla 19.den. A jakým způsobem zaokrouhluješ? Máš digitální teploměr na 2des. místa?(ten se doporučuje) anebo rtuťový? A jestli máš ms a neklesá to, tak je těhotenství možné ![]()
Ten 19 bych řekla, že už je pozdě. Hlavně by si měla krátkou luteální fázi. V ten 17 den se ti zvedla teplota a následující jsou přeci jen výš než ty předešlé. Jinak já používám rtuťový tomu věřím nejvíce. Jinak s tím, že neklesá máš pravdu jen si myslím, že pokud je ovulace prokázaná tak by ti měl po 14 od ovu těhu test ukázat //. Jinak co se týče grafů tak bych ti doporučila fertilityfriend.com sice je to v angličtině, ale je přehledný a vyznačí ti ovulku a ten kříž a pak je to lépe vidět
Já anglicky neumím a zvládla jsem to s google překladačem ![]()
Jo a je tam i spousty grafů v galerii tam často listuju a snažím se to pochopit a ne všechny jsou ukázkový tak se tam i uklidňuji
@lenca21 píše:
To bych ti samozřejmě moc přála a dělala sis test? Podle toho co jsem koukala na ten tvůj graf tak bych taky ovulku tipovala na ten 16 den. Já bych chtěla aby mi teplota klesla ty dva dny před ms abych až otěhotním jasně věděla zda jí čekat či ne
Test jsem si dělala dnes ráno a byl negativní, ale pak za pár hodin se dostavila menstruace, tak nevím. Třeba na test je ještě brzy. Uvidím za pár dní a kdyžtak test udělám znovu.