Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Nejnovější recenze z kategorie Ovulační testy
Přečtěte si článek: Bazální teplota po oplodnění – změní se?
@Luci1986 píše:
@nosdos Podle pravidel mi to přijde, že ovulace byla 19.den. A jakým způsobem zaokrouhluješ? Máš digitální teploměr na 2des. místa?(ten se doporučuje) anebo rtuťový? A jestli máš ms a neklesá to, tak je těhotenství možné
Mám digitální teploměr (2 desetinná čísla) a měřím se v pochvě. Nechápu, proč každá říká nějaký jiný den ovulace. Zkusím přiložit foto i s poznámkami, tak třeba to bude pro vás lepší rozeznatelné.
Tak pokud jsem počítala správně tak bys měla lut. fázi 12dní a to by mohlo být ještě brzy. Uvidíš jak bude vypadat ms. Každopádně ti držím palečky abys brzy našla //
@lenca21
děkuji za radu, dívala jsem se na to. S angličtinou nemám problémy, ale na womenzone.cz je taky, tak už zapisuji ![]()
Tak já podle toho kříže to vidím stále na ten 16DC měla by to být poslední nejnižší teplota.
@lenca21 ale pak nechápu, proč mi ovulační testy ukazovali pozitivní výsledek už 11,12,13 den? Všude se píše, že od prvního dne pozitivního výsledku je 24-48 hodin ovulace.
V tom ti neporadím, já osobně moc testům nevěřím, mě se zase nechtějí ukazovat. Pokud se ti ukazovali tři dny po sobě, tak já bych to nejspíše brala až od toho posledního, ale v tomto opravdu nemám zkušenosti. Určitě, ale věřím více teplotě než testům aspoň u sebe protože měřím pravidelně ve stejnou hodinu a u testů nikdy nevydržím dvě hodiny nepít takže si myslím, že to tím může být ovlivněné. Zlaté těhotenské z ranní moči. Ale každý na to má svůj fígl a chce to vypozorovat časem jak se tělo chová.
Jinak já jsem třeba ještě vypozorovala, že mám normálně krémový výtok a před ovulkou mívám spíš sucho a pak vodový a po zase krémový. Nesleduji hlen intenzivně jen co tak vidím. Určitě je dobré kombinovat více metod.
@lenca21
No mě právě až teď v lednu poprvé od testování ukázal pozitivní výsledek, takže dokážu určitě říct, že to tam bylo.
Jinak hlen jsem už taky zkoušela i děložní čípek, ale nějak si na něj nedosáhnu a u hlenu nerozeznám, jestli je to hlen, bílek nebo co to vlastně je…
Já jsem zkoušela čípek, ale v tom se tedy absolutně nevyznám, a na fertility rozlišujou jen sucho, krémový, vodový, bílkový. Z toho by měl být vodový a bílkový plodný(je vyznačen zeleně). Bílkový jsem tedy ještě nejspíš nidky nezaregistrovala. Chtěla jsem vyzkoušet ten tester, přišlo mi to lepší, ale po přečtení recenzí jsem to zavrhla. Dokonce jsem si říkala, že bych si koupila normální mikroskop a studovala to na něm dr. mi říkala, že to jde i s hlenem. Ale podle recenzí to není moc přesné
@lenca21 U sledování hlenu se (nejen mě) nejvíc osvědčilo rozlišovat na tažný (=plodný) a netažný (=méněplodný). Studování mikroskopických struktur hlenu není přesné, až moc to záleží třeba na stravě.
To mi dr. řekla, jen že to mohu zkusit jako zajímavost i s těmi slinami. A ty máš zkušenost s tímto testováním? Pořád si říkám jestli to nezkusím když se mi testy do moči neobjevují a ty už mě vyšli na pěknejch pár korun
@lenca21 Nemám s tím zkušenosti. Jen jsem o tom četla, ale popisuje se to jako testování slin mikroskopem, ne cervikálního hlenu (to jsem v posledním příspěvku zaměnila).
Jo jo to vím, že je to na sliny. Ptala jsem se na to doktorky a ta mi řekla, že krystalizuje i hlen, že pokud si ho pořídím ať to vyzkouším
Ten hlen mi říkala jen jako zajímavost, jinak co se týče slin tak v tom nevidím rozdíl jestli zkoumat silnou nebo silnější čárku na ovu testu či kapradinky na testeru.