Mezizubní kaz

9166
31.10.18 17:14

Kanálky??? uuaaa, byla jsem jednou, a dost nepříjemné…zZáleží, jak dobře zuby umrtví

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
31.10.18 18:18
@pannda píše:
Kanálky??? uuaaa, byla jsem jednou, a dost nepříjemné…zZáleží, jak dobře zuby umrtví

To mě vůbec neděs, já mám ze zubařů hrůzu! To aby mi umrtvili radši půlku obličeje :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21708
31.10.18 18:42

@Mladamamina17 prosím tě, nenech se vyděsit. Zub se dá vždy umrtvit tak, aby to nebolelo. Už jsem zažila, že mi doktorka dávala umrtvovací injekci přímo dovnitř do dřeně kanálku, protože tam byl silný zánět a potřebovala to vyčistit. A pokud nějaký zubař říká, že to nejde, tak nemluví pravdu. A to jsem zažila na vlastní kůži, kdy mi jedna doktorka tvrdila, že už mi umrtvovací injekci připíchnout nemůže a zubní chirurg, ke kterému mě hned poslala s úplně rozlámaným zubem, říkal, že klidně ještě dvě dávky. Od něj mě pak nebolelo ani ťuk.
Jinak po čištění kanálků mě v podstatě zuby nebolely vůbec, pro mě to bylo jako běžné plombování. A to i po ošetření zubu, kde mi tekl z vnitřku hnis. bohužel se jednalo o důsledek nekvalitní práce předchozí lékařky.
pokud jde o používání mezizubních kartáčků, tak si to zkonzultuj aspoň telefonicky u své zubní lékařky. Je možné, že si to tam zbytečně dráždíš. Na druhou stranu to může pomoct trošku zastavit ten kaz, aby nebyl ještě větší, než se dostaneš na ošetření. Nedokážu říct, nejsem z oboru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2892
31.10.18 19:11

@Mladamamina17 ahoj a proč čištění kanálku?Čtu jen,že máš kaz v mezizubí.....

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1039
31.10.18 19:28
@Gábííí píše:
@Mladamamina17 ahoj a proč čištění kanálku?Čtu jen,že máš kaz v mezizubí.....

Taky nechápu, proč čištění kanálků u mezizubního kazu :nevim: 8o Kanálky se přece čistí jen u mrtvých zubů…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3204
31.10.18 20:52

Tak pokud tě zuby strašně bolí, tak tam máš velký zánět a chtělo by to jít k zubaři co nejdřív, na až v prosinci. Tvoje doktorka si nejspíš myslela, že to vydrží až do prosince. Takže ji ihned zítra zavolej, ptz se to bude horšit. Vím o čem mluvím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1.11.18 10:22

Holky, ja se v tom taky moc nevyznam. Vcera mi kamarad rekl, ze mel neco podobneho a drazdil si to tim, ze po kartackach pouzival jeste ustni vodu, coz jsem delala taky. Vcera jsem vodu vynechala a bolelo to min, tak snad to bude tim. Zubarce jsem volala (respektive to vzala sestricka) a jsem objdnana na tuto sobotu. A jak se resi mezizubni kaz? Ja nikdy zubni kaz nemela a ted po mne chteji za ty kanalky i s plombou 12 tisic za 2 zuby, z cehoz se mi az zatocila hlava. Je to velky zasah do meho rozpoctu, ale jestli pak budu mit zuby v poradku, tak klidne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1.11.18 10:22
@nozu píše:
@Mladamamina17 prosím tě, nenech se vyděsit. Zub se dá vždy umrtvit tak, aby to nebolelo. Už jsem zažila, že mi doktorka dávala umrtvovací injekci přímo dovnitř do dřeně kanálku, protože tam byl silný zánět a potřebovala to vyčistit. A pokud nějaký zubař říká, že to nejde, tak nemluví pravdu. A to jsem zažila na vlastní kůži, kdy mi jedna doktorka tvrdila, že už mi umrtvovací injekci připíchnout nemůže a zubní chirurg, ke kterému mě hned poslala s úplně rozlámaným zubem, říkal, že klidně ještě dvě dávky. Od něj mě pak nebolelo ani ťuk.
Jinak po čištění kanálků mě v podstatě zuby nebolely vůbec, pro mě to bylo jako běžné plombování. A to i po ošetření zubu, kde mi tekl z vnitřku hnis. bohužel se jednalo o důsledek nekvalitní práce předchozí lékařky.
pokud jde o používání mezizubních kartáčků, tak si to zkonzultuj aspoň telefonicky u své zubní lékařky. Je možné, že si to tam zbytečně dráždíš. Na druhou stranu to může pomoct trošku zastavit ten kaz, aby nebyl ještě větší, než se dostaneš na ošetření. Nedokážu říct, nejsem z oboru.

Dekuju za uklidneni :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21708
1.11.18 15:19

mezizubni kaz se klasicky odvrta. je to bezny kaz, jen se neudelal na plose zubu, ale v prostoru mezi nimi. a to mas ty zuby tak zasazene, ze se musi umrtvit? jinak cena mi prijde normalni. moje zubarka bere 1500 za jeden koren a pri velke plombe to mohou byt az 2000 za plombu. jen se fakt poradne vyptej, zda je nutne cistit kanalky. mozna tam uz mas kolem korenu zanet, proto to bude potreba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna dentální hygienistky

Ikona - Pavla Pilneyová

Pavla Pilneyová DiS.