Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj devcata. Chci se zeptat. Otevirate v techto mrazech mikroventilaci? Zvlast na noc? Pres den ji mam v jedny mistosti, ale v noci klesne teplota jeste vic pod bod mrazu. Aby jsme rano nevstoupili do mrazu i v obyvaku ![]()
Rozhodně ne. Má se větrat nárazově. Jednou až dvakrát denně na tři minuty otevřít okna do koran a ne nechat celý den okny táhnout. To je blbost. Rozhodně bych přes noc mikroventilaci nenechávala otevřenou.
Mikroventilace je k ničemu. Leda v extrémně dobře uteplené stavbě, kde je bez toho sucho k nesnesení.
Pokud ti jde o větrání, otevřít okna proti sobě a udělat na pět minut pořádný průvan, ráno a večer.
@migmina jediné pro koho je ta microventilace dobrá je dodavatel energii
![]()
Akorát poustis teplo pánubohu do oken a vlhko se ti srazí u okna ![]()
@epsice přesně takhle to má být ![]()
@epsice píše:
Rozhodně ne. Má se větrat nárazově. Jednou až dvakrát denně na tři minuty otevřít okna do koran a ne nechat celý den okny táhnout. To je blbost. Rozhodně bych přes noc mikroventilaci nenechávala otevřenou.
Vetram prubezne. Dnes jsem mela mikrosku pul dne otevrenou a teplo stale bylo a vzdousek cisty. Na noc tedy necham radsi zabednino. Diky
Já mám ráda v ložnici chladno, tak večer mikro otevřu, když se v noci vzbudim, tak okno zavřu. A když ne, tak tam mám ráno 18 st., ale to mi nevadí. V obýváku větrám spíš krátce úplně otevřu okno jednorázově.
@Lucie_Sx píše:
Mikroventilace je k ničemu. Leda v extrémně dobře uteplené stavbě, kde je bez toho sucho k nesnesení.Pokud ti jde o větrání, otevřít okna proti sobě a udělat na pět minut pořádný průvan, ráno a večer.
Dobre necham zavreno ![]()
@JiříkMazlík píše:
@migmina jediné pro koho je ta microventilace dobrá je dodavatel energii![]()
Akorát poustis teplo pánubohu do oken a vlhko se ti srazí u okna
@epsice přesně takhle to má být
To je pravda, me jde o ten cerstvy vzduch, ale pro dodavatele to bude vydelek. Ozelim to a radsi pujdu na cerstvy vzduch ven
@migmina ono moc čerstvého vzduchu tou škvírou neprojde spíš je to jen pocit že je studený a vlhký. Jediné kde se to trochu hodí je když v místnosti je karma co samozřejmě vzduch potřebuje.
Já vždycky vyvětram pořádně když jdu kouřit na balkon
![]()
@Meduňková píše:
Já mám ráda v ložnici chladno, tak večer mikro otevřu, když se v noci vzbudim, tak okno zavřu. A když ne, tak tam mám ráno 18 st., ale to mi nevadí. V obýváku větrám spíš krátce úplně otevřu okno jednorázově.
Děláme to taky tak.
Ano, prubezne musim v noci otevrit stresni okno v loznici na micro. Nekdy si i deti u sebe otevrou v pokojich v noci. Jak napadne na strechu snih, jak je ted a zamrzne to, tak je vzdycky vic teplo v podkrovi a to my tam minimalne topime, nez se topi v prizemi. Asi to nejak izoluje. V tydnu jsme meli micro celou noc otevrene, ze to se nedalo vydrzet. A to spime oba v tricku. Mladata triko a kratase.
My máme mikroventilaci prakticky nonstop otevřenou v koupelce. Jednorázové větrání nezabírá. jinak v jsme tam měli strašnou plíseň.
Jinak samozrejme rano vetram pred odchodem do pruvanu. Mame nejake prenosne cidlo, ktere je citlive na chladno. Tak prvni ho vzdy uklidim, pak vyluftujem cely barak a to stejne po navratu odpoledne. Ale ted v noci je to v podkrovi jine. Je tam vic teplo, prestoze se topi malo. Takze trosku chladu a vzduchu poustime i v noci.
@migmina píše:
To je pravda, me jde o ten cerstvy vzduch, ale pro dodavatele to bude vydelek. Ozelim to a radsi pujdu na cerstvy vzduch ven
Tak je to na tobě.
Jestli máte tak dobře zatepleno, že je tam bez mikroventilace nedýchatelno (znám takovou stavbu), tak si to otevři.
@Lucie_Sx píše:
Mikroventilace je k ničemu. Leda v extrémně dobře uteplené stavbě, kde je bez toho sucho k nesnesení.Pokud ti jde o větrání, otevřít okna proti sobě a udělat na pět minut pořádný průvan, ráno a večer.
Nemas pravdu, v kazde stavbe je to spatne. V mrazu se takto „vetrat“ vubec nema. Zaprve ji totiz muze zamrzat voda v ramu okna a zaroven si ochlazuje zed okolo ramu, kde ji muze vznikat rosny bod a tudiz si zadela na plisne. Takze vetrat pouze narazove, pri techto mrazech je 5 minut zbytecne moc a 2× denne nemusi byt vubec dostatecne, zavisi na poctu osob a vlhkosti vzduchu