Mikulášská nadílka x narozeniny (5. 12.)

11502
5.12.10 18:26

Mikulášská nadílka X narozeniny (5.12.)

Ahoj, nechala jsem se inspirovat založenou diskuzí na téma Mikulášská nadílka a zamyslela jsem se při jejim čtení.

Co dáváte k Mikuláši svým dětem, když se zrovna 5.12. narodily a tudíž dostanou dárky k narozeninám? Přidáváte i něco jiného? Nebo toho dáváte víc?

Syn teda nic nedostal, je mu teprv rok, tak z toho nemá rozum a navíc toho dostal plno právě k narozeninám (hračky a ovoce), ale co v dalších letech?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
24798
5.12.10 18:32

No asi bych dala nejdřív dárky k narozkám a pak po setmění vyřídit toho Mikuláše… Jestli k vám bude chodit nebo jen nechá balíček za oknem, to pak podle situace.

A všechno nejlepší :kytka:

Příspěvek upraven 05.12.10 v 18:33

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4433
5.12.10 18:33

Ahoj Pettule, u nás to bylo vždycky tak, že k mikuláši jsme dostávali sladkosti a ovoce, takže synovi bych dala k mikuláši toto a hračky, oblečení k narozeninám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6895
5.12.10 18:35

Kuba se narodil „už“ 21,11,, ale termín jsem měla až v prosinci.docela jsme si přáli aby se právě narodil 5.12., jmenuje se příjmením Mikuláš :lol: . ale zpět k tématu -asi bych udělala klasickou oslavu narozenin, ale né 5.aby narozeniny neměl spojené s čertem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11502
5.12.10 18:37

Pipet děkujeme za gratulaci. Za 7 minut to bude přesně rok, uteklo to rychle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2769
5.12.10 19:09

ahojky -včera se mně narodila neteřinka Barborka…mno nevím jak to budou jednou řešit její rodiče…bude to jednou zajímavé :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11502
5.12.10 19:20

Já nemam ráda, když je dítko takhle brzo před Vánoci nebo má svátek na svoje narozeniny atp. Já jsem taky Vánoční dítko a je mi líto, že je malej taky takhle. Když jsme se rozhodli pro mimi, tak jsem netušila, že to půjde takovou rychlostí jakou to šlo. Věřila jsem tomu, že to tak rychle nepůjde a já otěhotnim až za několik měsíců po vysazení HA. Když verdikt zněl TP 15.12. nebyla jsem nadšená už vůbec. Proto jsme mu jméno vybírali tak nějak dál od těch Vánoc když už jsme mu ty narozeniny takhle pokaňkali, no sice 4 měsíce nejsou nic moc, ale jiný se nám nelíbilo. Jsem zvědavá jak to bude u druhého dítka, když vím, že se to opravdu naplánovat nedá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
150
5.12.10 19:25

Ahoj, taky bych to udělala jak už je psáno výše - dopoledne dát k narozeninám hračky a oblečení, večer sladkosti k Mikuláši.
Já pro změnu řeším, jestli synovi dávat k narozeninám dort, když je má těsně po Vánocích (29.12.). Všude bude plno cukroví, takže na sladké stejně nebude mít nikdo chuť. Ale zase ho nechci připravit o tu radost při sfoukávání svíčky, dort prostě k narozeninám patří. A co se týče dárků, musím toho vymyslet hodně, aby nebyla starší ségra ve výhodě a aby nebyl ošizený. On si své datum narození nevybral :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1556
5.12.10 19:34

Taky bych to udělala jako navrhují holky…dopoledne dárečky k narozeninám (hračky, oblečení) a k večeru nadílku :-)

Pettulle termín druhého dítka se opravdu nedá plánovat. Náš první syn je 25.12.(měl být v lednu) a dcera je 6.12.(měla být o tři týdny později) :mrgreen:
Valaška, já pro syna dort vždycky dělám. Oslavu máme sice posunutou většinou na 28.-29.12.,ale nechci, aby byl ošizený. Už takhle ho někdy litují, že je chudák hned po Vánocích.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1556
5.12.10 19:36
Všechno nejlepší k narozeninám :kytka: :kytka:
Pettulle píše:
Pipet děkujeme za gratulaci. Za 7 minut to bude přesně rok, uteklo to rychle.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7247
5.12.10 20:03

Tak my máme Barborku narozenou 2.12. Zatím jí k svátku přejeme ve stejný den jako segře - Terezce. A nejspíš to tak zůstane. Narozeniny holek jsme slavili právě na Barčin svátek, nějak to neřešíme ;)
V tvém případě bych to řešila tak, jak psaly holky - slavit narozeniny v jiný den :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11502
5.12.10 20:15

Vim, že dítě za narození nemůže, ale rodiče tomu mohou trochu pomoci, i když nám se to fakt nepovedlo. Chtěla jsem jarňátko a ne to maličký křehký stvoření cpát do tolika vrstev oblečení, i když loni taková kláda rozhodně touhle dobou nebyla!

Dortík bych určitě udělala a nemusí být vůbec sladký, můžeš udělat slaný, některý opravdu vypadají krásně a jako by byly ze sladkýho a nebo nějaký lehký ovocný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7247
5.12.10 20:20

Hele, Pettul, my jsme měli termín koncem ledna a holky si samy řekly, kdy chtěj ven :mrgreen: :mrgreen: doktoři je chtěli ještě dva dny udržet kvůli kortikoidům uvnitř, takže by se Bára narodila na svůj svátek ;)
Jména jsme měnit nechtěli, přítel si přál jméno Barborka už dlooouho, už když jsme spolu začali chodit a začalo to být vážnější, tak mi to řekl :) A Terezku jsem zase strááášně moc chtěla já :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17992
5.12.10 20:29

JJ, už Jára Cimrman říkal, že datum narození dítěte svědčí o uvážlivosti rodičů. Obzvlášť rodiče s vysokým IQ, kde hrozí narození génia, by datum narození potomka měli uvážlivě naplánovat :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
papu
5.12.10 21:41

Já mám obě děti v prosinci :pankac:

Dort dělám, i když je po Vánocích, každý si dá malý kousek, o to přece nejde, jde o to, aby dítě mělo svůj dort se svíčkou. Po rodinné oslavě pozvu třeba kamarádky a je to razdva fuč 8-)

Je to teda docela náročný, Mikuláš (a to teda nepřáháníme, ale stejně něco dostávají), pak malej narozky, pak Vánoce a malá narozky. Takže jsou pak už přehračkovaný a unavený z věčných oslav :mrgreen: :pankac:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný