Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@M_Vladim píše: VíceŠkrtnutím „můj“ bys ten rytmus naopak rozbil.
Příspěvek upraven 30.07.26 v 10:56
@M_Vladim píše: Více
Dobrodružná výprava o chodítku do vedlejšího pokoje a zážitek umocněný parkinsonem roztřesenými něžnými doteky…
Člověk se hned cítí mnohem mladší a žije, takříkajíc, na plný kule! ![]()
Za mě je seniorní věk osvobozující především v tom, že ti příčetnější se vykašlou na upocenou snahu sobě a komukoli jinému cokoli dokazovat, a žijou prostě tak, aby z toho měli radost.
Jestli u toho jachtaří, skládají 4D kostku, souloží, přesazují muškáty nebo objíždějí fesťáky (nebo všecko najednou či na přeskáčku), je úplně jedno.
@Adull píše: Více
Ne. Dal jsem nastaveni, ze ma mluvit neformalne jako dlouholeta kamaradka, ktera mi rika veci bez obalu a muze byt i trochu sarkasticka. Budeme se bavit o tematu, ze starsi lidi maji jine zajmy nez muchlovani a ona ma zastavat tuto nazorovou pozici a argumentovat proc, zatimco ja budu v pozici muchlovani. A vypadavalo z ni toto.
Teď jsem četla na hn.cz článek o tom, jak zachovat dlouhověkost mozku..
Takže. Je důležitý mít dobrý tlak, pak je důležitý sport, třeba koordinace siloveho cvičení a kardia, pak sport jako tenis, který kombinuje pohyb s mentální výzvou a sociálním kontaktem, pak kvalitní spánek, pak aktivně trénovat mozek, aby se nezasekl na rutině a vymýšlet pro něj nové situace a nakonec trénink sociálních kontaktů 😜
@Fukitol píše: Více
Aha, takže si nastavíš, jak a tak trochu i co, Ti má odpovídat a pak s ní debatuješ. ![]()
Tohle jsem v mládí dělal často, akorát tenkrát bez AI, takže jsem si musel vystačit sám a zastupovat i tu protistranu.
![]()
@jege píše: Více
AI můžeš nastavit roli, jakou chceš. Já mám taky hromadu instrukcí, jinak by mě pořád jen chválila ![]()
@Adull píše: Více
Vygeneroval jsem v te pozici mne slov nez druha strana ![]()
@Virgin_Mojito píše: Více
Tenis je super. ![]()
Teda akorát si autor asi neuvědomil, kolik to stojí a že některy takový ty pohyby… ![]()
jsou o kyčelní protézu. ![]()
Příspěvek upraven 30.07.26 v 11:17
@jege píše: Více
Jasne ze to nastavim presneji, protoze pak i vystup je mene genericky nez u siroce otevreneho pokynu. Je to tak zajimavejsi. Ale rano jsem jen tak blbnul, protoze me uz stve cist zpravy ![]()
Příspěvek upraven 30.07.26 v 11:15
Myslíš, že autor u toho musí myslet na sociálně slabší?
@Fukitol píše: Více
Nečti zprávy. Já mám scheduler nastavený, že mi každé ráno posílá AI News Briefing.
@Virgin_Mojito píše: Více
Většina důchodců prostě sociálně slabších je.
To jsou obecná doporučení. Jde o sport, který kombinuje pohyb s mentální výzvou a sociálním kontaktem. Například tenis. A ty si klidně můžeš hrát ping pong nebo badminton. Myslím, že z článku to jasně plyne. To fakt nikdo nemusí brát doslova, že jde o tenis.