Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Velryba černá píše: Více
To nemusí být laktóza, ale mléčná bílkovina. ![]()
@M_Vladim píše: Více
Vždyť jsem psala, že nejdřív vyřadím veškeré mléčné produkty a teprve časem, pokud se to uklidní, zkusím nějaké ty bezlaktozové výrobky.
Ok. Když Ti pak bude blbě, tak to laktózou není…
![]()
Druhý, podobný, pokus - pokud Ti nedělají dobře věci, kde laktóza není, jako kysané/ fermentované, tak… ![]()
Tak zrovna této tvé odpovědi nerozumím ani já. ![]()
Laktóza je cukr, který bakterie přemění na bakteriální (nebo plísňovou) bílkovinu a jiné produkty. Podobně jako kvasinky cukr při výrobě alkoholických nápojů.. V kysaných vyrobcích, jako je jogurt, nebo fermentaci v sýrech. Takže tam pak laktózy - cukru je velmi málo. Pokud tedy bakerie spotřebují cukr, zbývá mléčná bílkovina, tuk, nějaká voda a zbytkové látky.
Když by Ti bylo špatně třeba po nějakém (neslazeném!) zákysu, není to laktózou (mléčným cukrem), ale mléčnou bílkovinou. Přesněji kravskou mléčnou bílkovinou.
Třeba kozí pak lidem nemusí vadit a to ani méko, kde je taky laktóza.
Nebo jinak, asi nemáš krohnovu nemoc, ale možná alergii na mléčnou bílkovinu. ![]()
Lidi to neodlišují, ale jsou to dvě naprosto rozdílné věci. ![]()
Zatímco př krohnově chorobě jde o rozvíjející se poruchu metabolismu spojenou se zánětem střevních klků, která se může rozvinout od průjmu až k demenci…u alergie hrozí sice také posr… ale až i anafylaktický šok, který je schopný člověka zabít v řádu desítek minut. ![]()
Příspěvek upraven 19.08.26 v 10:07
No, ne, na tohle jsem se neptala. Jak jsem už totiž psala, my jsme na téhle dietě fungovali několik let. ![]()
Ok, ok. ![]()
Snad to pomohlo i někomu jinému. ![]()
Osvěty není nikdy dost…A kupujte bezlaktózové výrobky.
Můžete to chápat i jako jistou formu charity.
Komu laktóza nevadí, tomu tyhle výrobky neuškodí, ale pomůžete rozprostřít výrobní náklady těm, kteří to naprosto nutně potřebují. ![]()
Dík, nejradši mám čerstvé plnotučné mléko, sýry a smetanové jogurty.
Čili tu máme druhý den mého utrpení.
Jenom pro Tebe tam příště nspisi " mmj" ![]()
@Adull píše: Více
Starej se z toho může zesrat, takže je to fakt náročné. ![]()