Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@sirikit píše: Více
Nikdo tě nenutí jít ani na dobročinný ples, ani přispět na adventní sbírku…
![]()
@M_Vladim píše: Více
Jasně. Ale vyzýval jsi k tomu, ne?
Možná to ale byla jen taková řečnická výzva k zamyšlení, tak jsem se zamyslela. ![]()
No a ne. ![]()
Vyzýval. To je pravda. Nemusíte pořád…
Fakt to mají těžký.
Dělal jsem technika na jedné konferenci k tématu, tak jsem musel vyslechnout všechno. A zanechalo to ve mě stopy.
Móda různých bio a vegan věcí a pod. těmhle lidem citelně pomohla. Ceny jim dost klesly a to pro ně znamenalo velký plus. ![]()
Představte si dřív, když jste si jako rodič vyslechli, že vaše krásné s evidentně prosperující batole bude za tři roky naprostý debílek…a nikdo nevěděl, co s tím.
![]()
@Adull píše: Více
Tezko rict…je to cele nejake zmatene…nejdrive mi rekne, ze to musi urovnat doma a odmlci se a pak ji stejne nazyva jako Ex…
Ma kolegyne mi vypravela, ze ma kamaradku, ktera s Ex uz taky jen zila pod jednou strechou, nic spolu nemeli, ale ze jakmile se u jednoho z nich nekdo objevil, tak ten druhy zacal zarlit a chtel ho zpet a zacal vyvadet…a ze to takhle tahli nekolik let…jo - ne, jo - ne…nekdy jsou ty vztahy zvlastni a ne zcela vyjasnene. Ono celkove zit se svym Ex, musi byt dost emocne narocne.
@Luxusnixicht píše: Více
No to fest.
U mě žil ex ještě 2 roky po rozvodu, a když jsem měla menší randíčko a vracela se o půlnoci, měla jsem zevnitř narvaný v zámku drát. ![]()
Pustil mě syn, myslela jsem, že exe na fleku zabiju, a on mi předvedl úplně nepochopitelný žárlivecký záchvaty i s výkřiky, že mi tu tlamu stejně jednou rozbije. ![]()
Měl velkou kliku, že zrovna jel covid a nebylo ho kam ze dne na den vykýblovat, ale fakt se mi ulevilo, když si o pár měsíců později našel nájem a definitivnè vysmažil.
Znovu bych do podobného soužití nešla ani nàhodou, to fakt nefunguje. ![]()
To si myslim…
My sice s ex vychazime v ramci moznosti dobre a klidne zvladneme tu dovcu, ale spolubydleni, bych uz taky nedala…to nemuze delat dobrotu…zvlast, pokud jeden je jeste citove zainteresovany a druhy ne…to musi byt peklo. U Helmutu je pro me zahada, jak to maji…ale zase kdyz si vzpomenu na poslednich 5 let se Sonarem…taky rozchod - navrat, rozchod - navrat, libanky, opet krize a porad dokola…nikam to moc nevedlo, ale zaroven jsme to nechteli pustit ani jeden…hlavne teda asi kvuli detem, rodine, zvyku…ale bylo to opravdu vycerpavajici..ja uz byla citove z vetsi casti jinde a s Ex to bylo peklo…neustale vyslechy, hadky, krik, ze jsem se bala chodit domu…pak kdyz odesel, se mi hrozne ulevilo. Ale nekdy to holt trva, nez k tomu clovek dojde…
Jo, když jsou v tom nezletilé děti, je těžké to definitivně rozseknout. ![]()
U nás už bylo v tomhle ohledu všechno v pohodě, děti dávno dospělé, měli jsme v té době už vnučku…
První, co bylo, když jsem řekla, že se chci rozvést a udělám to, ať si o tom myslí, co chce, byla jeho otázka „a můžu tady zůstat bydlet, než si něco najdu?“ Říkala jsem si, že to bude pár týdnů max měsíců, platil mi nájem, což se mi libilo a nějaký čas jsem si i libovala, jak to hezky funguje.
Ale výhody nedokážou převážit nevýhody. ![]()
Soukromí nula, furt bydlíš s člověkem, se kterým ve skutečnosti bydlet nechceš, sice seš singl, ale potenciálové stejně blbě čumí, když jim řekneš, že jsi rozvedená a bydlíš s ex… prostě na pikaču polovičaté řešení.
Nikdy více!
@stock píše: Více
Uplne nechapu, proc je potreba spojovat me prispevky se Son? Kdybych psal o Son, klidne ji zminim, ale nemam potrebu se do ni strefovat.
@stock píše: Více
Tak ja jsem na sex zrovna ten zimnik pro mrtvyho ![]()
@Andelskej_Satan píše: Více
Jeste, ze me Helmut neutesuje, jak me miluje
V tomhle zase klobouk dolu, ze nenamotava…ani mi nevesi na nos, jak se rozvede, v tomhle je ferovej.
Ja ho nesnasim.. Musim ho někam zamotat, abych ho nevidela ![]()
Ja měla na mysli, ze se na Helmuta nelepíš a nejancis s nějakým jeho rozvodem/rozkolem, a v tom směru nedavas žádná ultimata..
Jo no, musi to byt hrozne…jeste tak, kdyz je velkej barak a dotycny ma moznost, vlastniho pokoje a zasit se tam a temer se s druhym nepotkavat…ale stejne to neni dlouhodobe reseni…a malokdy to probiha hladce…ale mimo jine, tohle mi vypravel i Andreas, ze jeho rodice ziji spolu, ale uz spolu nejsou, ale ze pry to je hrozne, ta atmosfera…lide to asi casto delaji z financnich duvodu, ze treba nemaji jinou moznost…ale asi bych sla radeji do garsonky, nez bydlet s ex…ten klid je k nezaplaceni…u Helmutu si ale myslim, ze to nemaji tak docela jeste vyresene, ani mezi sebou…ze si nejsou lhostejni…a ani jeden do toho nechce seknout definitivne…je hodne takovych paru…kde uz maji nejlepsi leta za sebou, ale ten zvyk, deti…a strach z neznama, co by bylo, kdyby sli od sebe…samozrejme beru v potaz i to, ze jsou regulerne spolu…ale tak nejak vnitrni pocit je, ze Helmut v tomhle tak docela nelze… ze to opravdu maji nejak komplikovane a nevyjasnene…