Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Připadá mi hodně nevyzrálá. Buď rád, že to nedopadlo s tím dítětem. Nechala bych ji jít svojí cestou. Určitě potkáš holku, která tě bude milovat, a nebude jí k tomu nic chybět. ![]()
@Anonymní píše:
Prosím anonymněJe mi 26, a minulý týden se se mnou rozešla 22-letá přítelkyně. Jsem z toho úplně mimo. Nedokážu to totiž momentálně pochopit, protože k tomu nebyli žádné náznaky a je to rána z nebe. Náš začátek byl složitější, ale pak… po měsíci jsme spolu bydleli na koleji, oficální seznamovačky doma, byli jsme spolu často. Já si od toho tolik nesliboval, bral jsem to jako nejhezčí období života a prostě si užíval. Když teda jsme začali shánět těhotenský test, protože na začátku špatně brala HA
, tak jsem ji začal brát víc vážně. Sice to nakonec bylo v pohodě, žádné mimi, ale od té doby ona začala mluvit o tom, kde budeme jednou bydlet, kolik budeme mít dětí, o svatbě, o společném bydlení po škole, už jsme se začali dívat po nabídkách. Tohle mě fakt dostalo, že to bere tak vážně, byl jsem totálně šťastný.
Ještě v polovině května žárlila na jednu mojí kamarádku, že my jsme taky byli dřív kamarádi a pak se do sebe zamilovali, že by o mě nechtěla přijít. Když jsem ji přinesl jen tak kytku pro radost, řekla že jsme ten nejlepší kluk, a když jsem musel jet domů na jeden den, píše mi, že mě miluje, že je jí beze mě v posteli smutno. Pak skončila škola, já se hodně učil na státnice doma, ona začala chodit na brigádu každý den u nich doma kde dřív byla jednou týdně a trávit čas s nejlepší kamarádkou.
Týden jsme se neviděli, pak jsem přijel na víkend. Další víkend se vidět najednou nechtěla, a pak přijela v týdnu „podpořit mě“ u státnic, a hodinu na to se se mnou rozešla. V neděli jsme si rozdělili společné věci… když jsem se ptal, že tomu po tom všem nerozumím, tak mi řekla, že „pořád Tě miluju, ale něco tomu chybí… mám pocit, že jak jsme byli dřív kamarádi, jako bychom spolu byli roky, a ne měsíce… nebylo první rande, první večeře.. když je to teď jako roky, jaké by to mohlo být až to skutečně budou roky?… všechno co jsem ti řekla nikdy nebyla faleš, vše bylo skutečný… a vážně jsem si dlouho myslela, že tohle je na dlouho vztah… ale teď na to vážné asi ještě nejsem připravená, chci být nezávazná…“ Když jsem ji řekl, že jsem ji nikdy nebránil chodit kamkoliv s kamarádkama, tak prý sice ne, ale ona se cítila špatně z toho, že ona někam jde když s někým chodí.
Ještě jsem ji řekl, že to ona byla ta, co mluvila o všem tom vážném, ne já, ale jen řekla, že já budu chtít brzy založit rodinu a ona je ještě mladá. Což je nesmysl, rodinu chci výhledově, stejně jako ona, o tom jsme se bavili když s tím začínala předtím.
Prostě si připadám totálně zrazen, podveden. Nechápu, proč to vše říkala, sama od sebe. Kdybych jí do toho tlačil, tak chápu že to řekne ať má klid, jenže ona sama to pořád brala vážně. Nevím, jestli to byla lež, nebo co se mohlo stát. To přeci není normální, aby jsi někoho skutečně miloval a nechtěl ho ztratit, a za 3 týdny se s ním rozešel, když ti nijak neublížil.
Docela by mě zajímal názor vás holek tady, měla jste to taky tak některá? Nebo to od ní byla jen snůška keců a lží, které nemyslela vážně? Já s tím teď vůbec nedokážu pracovat.
Už těma kecama o budoucí rodině apod. tě chtěla odradit, ale dedal ses.
No asi narazila na lepšího nabíječe. Běž to pořádně s kámošema zapít a zapomeň na ni… Chceš nějakou lepší radu?
Lidi toho nakecaj. Proste pravdepodobne potkala nekoho jineho to je 22 naprosto normalni.
Nojo, to holky dělaj. Maj pocit, že jsou ještě mladý, nic neužily a že na ně čeká někde někdo lepší. Někdy to je pravda, většinou ne.
Ser na ní.
Proto se nema verim slovum, ale cinum.
I kdyby mi nakrasno nekdo rikal jak moc me miluje, ale nechoval se tak, tak vim, ze mi vlastne jen milosrdne lhal.
Je ještě mladá, třeba si to vše myslela a cítila to tak, že s tebou bude do konce života atd.. Prostě to tak na začátku cítila a nebála se ti to říct, jen pak okusila svobodu a ta se ji zalíbila více. Chápu, že jsi jí v ničem nebránil, ale chápu i jí. Jsem v tomhle trochu podobná, nechci nechávat přítele samotného doma, chci s ním podnikat vše a snažím se to měnit, protože jsem začala zanedbávat kamarádky. Ale dost už ke mně.
Podle mě bych tomu nechala čas a pokud tě opravdu miluje, tak se k tobě vrátí, protože zjistí, že ji chybíš.
Naber sílu.. ať se stane cokoliv, budu držet palce ![]()
Ve tvém věku bych za tu větu vraždil, ale jste ještě děti. To nemyslím zle, to je vlastně hezký.
Buď rád, že jsi s ní zažil krásné okamžiky, hezké období, že sis proži vztah a sám tak poznal, co pro tebe je v partnerství důležité a co ne. A že jsi poznal, že slova se říkají, ale důležitější je brát zřetel na reálné zkušenosti s tím konkrétním partnerem.
Jsi určitě šikovnej chlap, co se neztratí, kterej vztahy bere vážně. Nemáš se do budoucna co bát. Zájem o tebe bude. Tak se těš na to hezké, co přijde…
Asi ženská klasika - dala si pár panáků někde v baru, nechala se vojet nějakým nabíječem na zadním sedadle jeho 20let starýho báwa na lízink a zjistila, že je v píchání možná lepší než ty a ví, kže když za ním bude denně docházet, tak to to neutají ![]()
Kup si flašku schnapsu, motorku a vyraž na cesty. Sám ![]()
@Chauvinist píše:
Asi ženská klasika - dala si pár panáků někde v baru, nechala se vojet nějakým nabíječem na zadním sedadle jeho 20let starýho báwa na lízink a zjistila, že je v píchání možná lepší než ty a ví, kže když za ním bude denně docházet, tak to to neutají
Kup si flašku schnapsu, motorku a vyraž na cesty. Sám
V tomhle vekus e človek jeste hledá vetsinou…asi ji s tebou určitě bylo dobře a asi si myslela že tě miluje..ale během toho týdne třeba zjistila že ji vlastně nechybíš anebo se mohla i zakoukat někde jinde…proste zjistila že to k tomu není s Tebou
jste mladounký. jednala ferove to beru jako plus…než ti tvrdit dal že te miluje atahat te rok třeba za nos
@Chauvinist píše:
Asi ženská klasika - dala si pár panáků někde v baru, nechala se vojet nějakým nabíječem na zadním sedadle jeho 20let starýho báwa na lízink a zjistila, že je v píchání možná lepší než ty a ví, kže když za ním bude denně docházet, tak to to neutají
Uplne presne to same me napadlo, sbalil ji nejaky frajirek na pekny reci a divocejsi sex a vubec nema smysl poslouchat jeji vysvetleni. Pravdu se zakladatel nedozui. ![]()
@Chauvinist píše:
Úplně jsem se zasnila… ![]()
Sice si mohla zakladatelka nechat toho prvního hodného do rezervy, ale asi je fakt zblblá do toho nového ![]()
@free333 píše: Úplně jsem se zasnila…Sice si mohla zakladatelka nechat toho prvního hodného do rezervy, ale asi je fakt zblblá do toho nového
Je ještě mladá, nemá zkušenosti, tak hodňase nechá ladem ![]()
V 22 letech jí celkem chápu. Já bych se taky nevázal.
Ber to tak, že všechno špatný je k něčemu dobrý. Každá taková zkušenost člověka někam posouvá a způsobem je k nezaplacení. Teď je to asi těžký pochopit, na to přijdeš až časem. Ale ženských je půlka planety, nevyšlo to s touhle, vyjde to s jinou, kam chvátat ![]()
Prosím anonymně
Je mi 26, a minulý týden se se mnou rozešla 22-letá přítelkyně. Jsem z toho úplně mimo. Nedokážu to totiž momentálně pochopit, protože k tomu nebyli žádné náznaky a je to rána z nebe. Náš začátek byl složitější, ale pak… po měsíci jsme spolu bydleli na koleji, oficální seznamovačky doma, byli jsme spolu často. Já si od toho tolik nesliboval, bral jsem to jako nejhezčí období života a prostě si užíval. Když teda jsme začali shánět těhotenský test, protože na začátku špatně brala HA
, tak jsem ji začal brát víc vážně. Sice to nakonec bylo v pohodě, žádné mimi, ale od té doby ona začala mluvit o tom, kde budeme jednou bydlet, kolik budeme mít dětí, o svatbě, o společném bydlení po škole, už jsme se začali dívat po nabídkách. Tohle mě fakt dostalo, že to bere tak vážně, byl jsem totálně šťastný.
Ještě v polovině května žárlila na jednu mojí kamarádku, že my jsme taky byli dřív kamarádi a pak se do sebe zamilovali, že by o mě nechtěla přijít. Když jsem ji přinesl jen tak kytku pro radost, řekla že jsme ten nejlepší kluk, a když jsem musel jet domů na jeden den, píše mi, že mě miluje, že je jí beze mě v posteli smutno. Pak skončila škola, já se hodně učil na státnice doma, ona začala chodit na brigádu každý den u nich doma kde dřív byla jednou týdně a trávit čas s nejlepší kamarádkou.
Týden jsme se neviděli, pak jsem přijel na víkend. Další víkend se vidět najednou nechtěla, a pak přijela v týdnu „podpořit mě“ u státnic, a hodinu na to se se mnou rozešla. V neděli jsme si rozdělili společné věci… když jsem se ptal, že tomu po tom všem nerozumím, tak mi řekla, že „pořád Tě miluju, ale něco tomu chybí… mám pocit, že jak jsme byli dřív kamarádi, jako bychom spolu byli roky, a ne měsíce… nebylo první rande, první večeře.. když je to teď jako roky, jaké by to mohlo být až to skutečně budou roky?… všechno co jsem ti řekla nikdy nebyla faleš, vše bylo skutečný… a vážně jsem si dlouho myslela, že tohle je na dlouho vztah… ale teď na to vážné asi ještě nejsem připravená, chci být nezávazná…“ Když jsem ji řekl, že jsem ji nikdy nebránil chodit kamkoliv s kamarádkama, tak prý sice ne, ale ona se cítila špatně z toho, že ona někam jde když s někým chodí.
Ještě jsem ji řekl, že to ona byla ta, co mluvila o všem tom vážném, ne já, ale jen řekla, že já budu chtít brzy založit rodinu a ona je ještě mladá. Což je nesmysl, rodinu chci výhledově, stejně jako ona, o tom jsme se bavili když s tím začínala předtím.
Prostě si připadám totálně zrazen, podveden. Nechápu, proč to vše říkala, sama od sebe. Kdybych jí do toho tlačil, tak chápu že to řekne ať má klid, jenže ona sama to pořád brala vážně. Nevím, jestli to byla lež, nebo co se mohlo stát. To přeci není normální, aby jsi někoho skutečně miloval a nechtěl ho ztratit, a za 3 týdny se s ním rozešel, když ti nijak neublížil.
Docela by mě zajímal názor vás holek tady, měla jste to taky tak některá? Nebo to od ní byla jen snůška keců a lží, které nemyslela vážně? Já s tím teď vůbec nedokážu pracovat.