Mimčo při VŠ
- Fotoalbum (1)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Díky holky za vaše názory ![]()
Mám z toho teda tsrach.
jak jsempsala, mě je 32, ne 20, tak jelikož děti nemám, přemýšlím o tom už jinak.
naše škola není úplně lehká,ale zas ne těžká, mám ji v místě bydliště. Individuál jde v pohodě.
I když bych otěhotněla teďko, tak s miminkem budu mít školu už jen něco málo přes 1/2 roku. ( mít před sebou 3, asi bych se bála víc )
Teď se mi to plánuje, když nevím, kdy vůbec otěhotněnáím pak si kladu otázku - je lépe 2 - 3 měsíce před státnicema porodit, nebo 1/2 roku ? Přitom, co já vím, třeba s1/2 roku ani neotěhotním.
To je to ALE-. Pak když mi bude 33, nepůjde i těhotnět, k čemi mi bude titul ?
Jsem zvědavá, jestli sem zavítá někdo, kdo má s tím skloubením pozitivní zkučšenosti ![]()
papa mějte se moc príma a děkuju za každý názor !
Lenka.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
ahojda, segra vystudovalka VS dalkove, nejdriv pri zamestanni,pak s ditetem.
na medine jsem mela spoluzacku s malym ditetem.
byl to zahul, slo to.
nemyslim si, ze by to bylo sobecke
myslim si, ze neni spatne studium treba odlozit, nebo rozlozit
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Leni, jaký obor by jsi chtěla studovat? Spousta oborů jde studovat i dálkově (kombinovaná forma studia)a s mimi to není problém. Pokud budeš chtít zkusit studium denní (prezenční forma), tak se připrav, že do školy budeš chodit v prvním ročníku min. 3 dny v týdnu, ale zase můžeš přestoupit na to kombinované. Vysokou s mimčem zvládneš, zvláště, pokud máš podporu, a to Ty, jak píšeš, máš. Dnes už existují různé možnosti jak vystudovat
. Kvůli tomuhle bych mimi určitě pryč nedávala
Nevím jak jsi na tom finančně, ale také bys případně mohla zkusit studium na soukromé VŠ, zde vycházejí hodně vstříc ohledně termínů zkoušek a podobných organizačních záležitostí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
PPM při VŠ
Ahoj holky, možná, že se to tady už někde řešilo, ale co jsem zjistila, tak je nějaká novela (možná už delší dobu) ohledně mateřské. Jde o to, že pracuji pouze jako brigádnice na dohodu, tudíž bych nedostala mateřskou. Ale dle té novely, pokud porodím do 180 dní od ukončení soustavného studia (střední, pak hned vysoká, budu končit v červnu bakaláře), tak je ta nemocenská za mě placena školou, tudíž mám nárok na mateřskou. Nevíte, jak to přesně je, kam se zajít zeptat, pokud bych šla ještě dálkově na mgr., jestli by to taky platilo a hlavně jaká výše mateřské by mi byla přiznána? Děkuji moc.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@třináctka Zavolej na první číslo, který najdeš na stránkách magistrátu tvého bydliště - odbor sociálních věcí, oni už tě přepojí kam bude potřeba nebo poradí kam se obrátit.
- Citovat
- Upravit
@třináctka Mám pocit, že už pouze neplatí, že musíš mít odpracováno tolik dní, neboť se ti do požadovaného počtu započítá ono úspěšně ukončené studium, ale nějakou práci alespoň do těch 180 dní než nastoupíš na mateřskou asi musíš mít - z čeho by se ti jinak vypočítala výše?
Pěkně je to popsané třeba zde: http://socialnireforma.mpsv.cz/cs/4 nebo http://www.penize.cz/…aterska-2013
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@třináctka píše:
Ahoj holky, možná, že se to tady už někde řešilo, ale co jsem zjistila, tak je nějaká novela (možná už delší dobu) ohledně mateřské. Jde o to, že pracuji pouze jako brigádnice na dohodu, tudíž bych nedostala mateřskou. Ale dle té novely, pokud porodím do 180 dní od ukončení soustavného studia (střední, pak hned vysoká, budu končit v červnu bakaláře), tak je ta nemocenská za mě placena školou, tudíž mám nárok na mateřskou. Nevíte, jak to přesně je, kam se zajít zeptat, pokud bych šla ještě dálkově na mgr., jestli by to taky platilo a hlavně jaká výše mateřské by mi byla přiznána? Děkuji moc.
Ano, mela bys narok na PPM, kdybys po uspesnem zakonceni studia nastoupila do prace a z toho pak na MD - v tom pripade bys nemusela v praci odpracovat celych 270 dni za dva roky, abys mela narok na PPM, pocitala by se ti tam i doba studia. Ale musi byt splnena i druha podminka - tedy nastupovat na PPM s platnou pracovni smlouvou( z pracovniho pomeru).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@mroe „Tuto podmínku ovšem podle zákona splňuje i žena, které pracovní poměr již skončil – pokud na mateřskou nastoupí v ochranné lhůtě, která trvá 180 dní od ukončení pracovního poměru.“?
Zdroj: http://www.penize.cz/…aterska-2013
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Litta píše:
@mroe „Tuto podmínku ovšem podle zákona splňuje i žena, které pracovní poměr již skončil – pokud na mateřskou nastoupí v ochranné lhůtě, která trvá 180 dní od ukončení pracovního poměru.“?
Zdroj: http://www.penize.cz/…aterska-2013
Ano, ale to jen v pripade, ze aspon tech 180 dni pracovala. Pokud pracovala kratsi dobu, tak by i ta ochranna doba byla jen tak dlouha jako posledni zamestnani… Tak nejak me nenapadlo, ze by se na to nekdo ptal, kdyby mu chybelo par dni. Ale jinak ano, pokud ten pracovni pomer byl delsi nez 18% dni, tak ano.
Ale rovnou ze skoly na PPM a jeste po jakesi ochranne lhute, to ne. Musi byt aspon mezi nejake zamestnani.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit